Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez szerintem is így van, sokan elfelejtik, hogy a mi középpályánkon nem a kreativitás és cselezőkészség a legfontosabb, hanem az embertelen labdabiztosság. Xavi sem azért volt olyan jó mert olyan hihetetlen kreatív volt (nagyban közrejátszott az is), hanem mert csukott szemmel odarakta a labdát a másik lábára 20ból 19szer.Bob_Marley írta:Totálisan esélytelennek látom, hogy Neymar középpályán hasznos lehessen. Nincs hozzá kellő labdabiztonsága, sokkal kötöttebb szerepkör plusz fizikálisan is többet kell ott futni. És az egyensúly dolgot szerintem a többiek arra értik, hogy helyette Busquetsnek és XY-nak többet kellene kisegíteni, mert oké hogy Neymar védekezik, de ő az emberrel fut vissza, míg Busquetsnek alapból úgy kell helyezkedni már támadásban is, hogy nem csak hogy mindig megjátszható legyen, de labdavesztés esetén könnyebb legyen visszarendeződni. Neymar nem tudom mennyire jó területvédekezésben.
Vezér szerepkört se látom egyelőre, pont hogy ha balhé van akkor rengetegszer éppen ő az okozója és nem feltétlen nyugalmat és magabiztosságot sugároz magából.
ez biztos.recrea írta:nem a 4-3-3-ban lenne meg az ő helye
Neymar akkor fog középpályást játszani nálunk, amikor Mathieu centert.Bob_Marley írta:Totálisan esélytelennek látom, hogy Neymar középpályán hasznos lehessen. Nincs hozzá kellő labdabiztonsága, sokkal kötöttebb szerepkör plusz fizikálisan is többet kell ott futni. És az egyensúly dolgot szerintem a többiek arra értik, hogy helyette Busquetsnek és XY-nak többet kellene kisegíteni, mert oké hogy Neymar védekezik, de ő az emberrel fut vissza, míg Busquetsnek alapból úgy kell helyezkedni már támadásban is, hogy nem csak hogy mindig megjátszható legyen, de labdavesztés esetén könnyebb legyen visszarendeződni. Neymar nem tudom mennyire jó területvédekezésben.
Vezér szerepkört se látom egyelőre, pont hogy ha balhé van akkor rengetegszer éppen ő az okozója és nem feltétlen nyugalmat és magabiztosságot sugároz magából.
Nagyjából ezeket kellene csapatszinten felmérni, amiket írsz, lehetséges, h alkalmatlan, de én nem látok benne olyan tulajdonságot, ami azzá tenné. Sztem meg megfelelően labdabiztos, balhéja mikor volt utoljára, nem is emlékszem. 25 évesen, 70 kilósan a futásmennyiség se legyen már sok egy élvonalbeli focistának, nem is érzem, h büdös neki a meló, védekezni meg szinte bárkit meg lehet tanítani. Részemről ez egy ötlet volt, elnézve a játékát, sztem érdemes volna kipróbálni. Lehetséges, h nem a 4-3-3-ban lenne meg az ő helye. Egyben viszont biztos vagyok, nem fogjuk a baloson kihozni belőle azt a képességet, ami neki megvan.Bob_Marley írta:Totálisan esélytelennek látom, hogy Neymar középpályán hasznos lehessen. Nincs hozzá kellő labdabiztonsága, sokkal kötöttebb szerepkör plusz fizikálisan is többet kell ott futni. És az egyensúly dolgot szerintem a többiek arra értik, hogy helyette Busquetsnek és XY-nak többet kellene kisegíteni, mert oké hogy Neymar védekezik, de ő az emberrel fut vissza, míg Busquetsnek alapból úgy kell helyezkedni már támadásban is, hogy nem csak hogy mindig megjátszható legyen, de labdavesztés esetén könnyebb legyen visszarendeződni. Neymar nem tudom mennyire jó területvédekezésben.
Minden esetre én többet vártam a Palmas-tól. Azért a 8. helyet sem szerencsével birtokolták. Annak örülök, hogy lesimáztuk őket. Jól presszionáltunk, nem igen tudták mit is kell kezdeni velünk.Samper írta:Az ellenfelet kell jól megválasztani és akkor megy minden, mint a karikacsapás. Garantálni kell, hogy se le ne támadjon, se ne álljon be védekezni, se veszélyes kontrái ne legyenek.
azért ezzel vitatkoznék. ha kontrából megyünk, vagy lendületből, akkor általában jól megoldja, de ha már alapból lassú játékban kapja a labdát, akkor ahelyett, hogy egy csellel megindulna és ő maga gyorsítana, sokszor még mindig megáll egy helyben a védővel szemben és fél percig kalimpál a lábaival. ez kb pont elég annyira, hogy az ellenfél összes, védekezni kijelölt játékosa tökéletes pozíciót vegyen fel és elhaljon a támadásmess2009 írta:"Tromort77" írta lejjebb,...hogy Ney lassítja a csapat összjátékát...és ha nincs hely akkor ne teremtsen..... sajnos a csapat összjátéka bizony gyakran lassú de soha nem Neymar okán, ő maga a lendület, a sebesség
Ez itt nem a FIFA barátom.Samper írta:Az ellenfelet kell jól megválasztani.
Miért ne lenne? Nem hiszem, hogy mostantól Gomes szintű embereket igazolunk majd, és hagyja lecsúszni a vezetés a csapatot. Szó volt már Coutinhoról, Verrattiról, Dembéléről, Dybaláról, ha egy szupersztár elmegy, hasonló kaliber fogja pótolni szerintem, nem fogunk mostantól mindig egy Xavi helyére egy Rakiticet hozni.. Persze lehet tévedek, de én amiatt nem aggódok, hogy 10 év múlva csak Neymar lesz az a csapatban, aki az európai labdarúgás szűk elitjének része lesz, és képes lesz a magas szintű Barca focira.recrea írta:Iniesta nem azért nem csinálja meg, amit írsz, Iniesta helyett 10 éve van, aki megcsinálja előrejátékban azt, amit neki így nem kell, 3-4 év múlva senki nem fogja Neymar helyett, mivel nem lesz Dinho, Messi vagy Etoo szintű játékosunk.
Az a furcsa, hogy nem hülyeségrecrea írta:
recrea írta:Gondolkodás nélkül betenném Neymart Iniesta szerepkörére, ennél sokkal jobb az a srác, minthogy sokszor a bal oldalon vegetáljon. Ízlelgessétek![]()
Pár hete már írom, ma láttam valaki szintén írta, egyszerűen egymásra toljuk a támadókat, ma sokkal több volt a hely, mint máskor, igaz, az ellenfél megfelelő volt hozzá. Kis területre visszük sokszor a labdát, pofon egyszerű levédekezni, továbbá ezért nem fogunk a büdös életbe sem gólt lőni átlövésből. Százszor leírhatjátok nekem, h lőni kellene...teljesen felesleges, sosincs normálisan előkészítve, legtöbbször el se jut a kapuig.
A brazil lát a pályán, tudja kérni meg leosztani a labdát, harcos, védekezés is megvan nála, második hullámban érkezhet gólt lőni, talán kicsit még szeleburdi, de az ő képességével úgy menne át középen (levéve 1-2 embert), mint a huzat.
Szerintem te vagy a komolytalan. Képtelen vagy objektívan értékelni. Sajnos idén pocsék szezonunk van, a Real meg nagyon jó. És sajnos az nem realitás, hogy a jelenlegi pontkülönbség marad holnap este is, illetve, hogy a Real nem veri agyon az idén hulla gyenge Valencia-t...Nero. írta:Egy pontra vagyunk az éllovas Realtól akiknek a neheze még csak most jön, a BL csoportot vezetjük és elkezdesz 2007el jönni?![]()
Statok alapján pont ugyanúgy kezdtük a szezont mint 2 éve amikor simán tripláztunk. Az a baj hogy itt sokan csak végletekben tudnak gondolkodni, ha az első fordulóban hatot rúgunk a Betisnek akkor már bajnokok vagyunk, ha néggyel kuldjuk haza a Cityt akkor megvan a BL is, de ha kikapunk a mumus Celtától akkor oda a bajnokság, ha becsúszik egy olyan mint a mai (ha három órán át tartott volna a meccs se lövünk gólt) akkor Enriquét el kell zavarni. Az égvilágon semmi jele a reális, racionális gondolkodásnak, csak a végletek. Benézni a dolgok mögé már fárasztó lenne.