Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
optimus
Jugador del Barça

2017.01.15. 13:43:06

Bob_Marley írta:Totálisan esélytelennek látom, hogy Neymar középpályán hasznos lehessen. Nincs hozzá kellő labdabiztonsága, sokkal kötöttebb szerepkör plusz fizikálisan is többet kell ott futni. És az egyensúly dolgot szerintem a többiek arra értik, hogy helyette Busquetsnek és XY-nak többet kellene kisegíteni, mert oké hogy Neymar védekezik, de ő az emberrel fut vissza, míg Busquetsnek alapból úgy kell helyezkedni már támadásban is, hogy nem csak hogy mindig megjátszható legyen, de labdavesztés esetén könnyebb legyen visszarendeződni. Neymar nem tudom mennyire jó területvédekezésben.

Vezér szerepkört se látom egyelőre, pont hogy ha balhé van akkor rengetegszer éppen ő az okozója és nem feltétlen nyugalmat és magabiztosságot sugároz magából.
Ez szerintem is így van, sokan elfelejtik, hogy a mi középpályánkon nem a kreativitás és cselezőkészség a legfontosabb, hanem az embertelen labdabiztosság. Xavi sem azért volt olyan jó mert olyan hihetetlen kreatív volt (nagyban közrejátszott az is), hanem mert csukott szemmel odarakta a labdát a másik lábára 20ból 19szer.

Neymar stílusából adódóan nem ilyen, és ez nem is baj, ettől ilyen jó, hogyha meglát valakit le akarja cselezni, át akarja játszani, szerintem egyáltalán nem érné meg őt átnevelni egy másik, sokkal biztonságibb játékra. Iniesta annó mikor Pep alatt szélsőt játszott, sem olyan stílusban tette azt mint most Neymar, ő ott is sokszor inkább a tutit választotta nem a cselt, míg a brazil ennek a totális ellentéte, sokszor már-már agy nélül megy neki mindenkinek aki szembe jön vele.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.01.15. 12:43:00

recrea írta:nem a 4-3-3-ban lenne meg az ő helye
ez biztos.
én sem érzem kp-ra valónak ebben a rendszerben. egy 3-5-2, 3-4-1-2, 4-3-1-2 talán feküdne neki, ahol messi szerepben fickándozhatna két center mögött.

iniesta kiválásával majd teljesen át kell szerveznünk a játékunkat ez lesz a jövő kulcsa. ehhez viszont majd egy tapasztalt, lehetőleg külső edző kell, az ilyen LE, eusebio féléket el kell felejteni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.01.15. 12:17:28

Bob_Marley írta:Totálisan esélytelennek látom, hogy Neymar középpályán hasznos lehessen. Nincs hozzá kellő labdabiztonsága, sokkal kötöttebb szerepkör plusz fizikálisan is többet kell ott futni. És az egyensúly dolgot szerintem a többiek arra értik, hogy helyette Busquetsnek és XY-nak többet kellene kisegíteni, mert oké hogy Neymar védekezik, de ő az emberrel fut vissza, míg Busquetsnek alapból úgy kell helyezkedni már támadásban is, hogy nem csak hogy mindig megjátszható legyen, de labdavesztés esetén könnyebb legyen visszarendeződni. Neymar nem tudom mennyire jó területvédekezésben.

Vezér szerepkört se látom egyelőre, pont hogy ha balhé van akkor rengetegszer éppen ő az okozója és nem feltétlen nyugalmat és magabiztosságot sugároz magából.
Neymar akkor fog középpályást játszani nálunk, amikor Mathieu centert.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.15. 12:13:41

Nagyjából ezeket kellene csapatszinten felmérni, amiket írsz, lehetséges, h alkalmatlan, de én nem látok benne olyan tulajdonságot, ami azzá tenné. Sztem meg megfelelően labdabiztos, balhéja mikor volt utoljára, nem is emlékszem. 25 évesen, 70 kilósan a futásmennyiség se legyen már sok egy élvonalbeli focistának, nem is érzem, h büdös neki a meló, védekezni meg szinte bárkit meg lehet tanítani. Részemről ez egy ötlet volt, elnézve a játékát, sztem érdemes volna kipróbálni. Lehetséges, h nem a 4-3-3-ban lenne meg az ő helye. Egyben viszont biztos vagyok, nem fogjuk a baloson kihozni belőle azt a képességet, ami neki megvan.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.01.15. 11:41:07

Totálisan esélytelennek látom, hogy Neymar középpályán hasznos lehessen. Nincs hozzá kellő labdabiztonsága, sokkal kötöttebb szerepkör plusz fizikálisan is többet kell ott futni. És az egyensúly dolgot szerintem a többiek arra értik, hogy helyette Busquetsnek és XY-nak többet kellene kisegíteni, mert oké hogy Neymar védekezik, de ő az emberrel fut vissza, míg Busquetsnek alapból úgy kell helyezkedni már támadásban is, hogy nem csak hogy mindig megjátszható legyen, de labdavesztés esetén könnyebb legyen visszarendeződni. Neymar nem tudom mennyire jó területvédekezésben.

Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.15. 10:51:46

Palesz,

"Ha nincs Ini"...hát pont ezért kellene oda valaki :) Azt látjuk, h erre sem Gomes, sem Denis nem lesz megoldás. Az általad említett játékosok jó focisták, de nem azok a klasszisok, akiket én említettem és egyelőre még élő szerződésük van más klubnál, a hírek pedig nem azt mutatják, h 80 millió eurókat, meg 7 milliós fizetéseket fogunk dobálni. Magyarul előfordulhat, h 1-2 évig abból főzünk, ami van.

Sztem nagyon is le van korlátozva a bal oldalon, ahogy le volt Villa és Henry is, a rendszer és Messi érdekében, egyikőjük sem itt játszott élete formájában, előző csapataikban volt meg a szabadságuk. Nézd meg, Rivaldo általában jobbról indult, de ő bármit, bárhol játszhatott, mert még csak hasonló kaliber sem volt a csapatban, nemhogy a középpályán akkoriban. Nem értem mitől van egy középpályás jobban korlátozva, mint egy balszélső, max összetettebb a feladata. De említhetném Dinhot is, a baloson játszott, de azt csinált a pályán, amit akar, több szabadsága volt, mint Neymarnak.

Persze, h sok labdát veszít, a támadóharmadban, mivel ott belefér, ott egy-egy helyzetért vagy gólért kockáztatni kell, de kétlem, h a saját kaputól 25 méterre ugyanazt a cselt bevállalná, miért ne tudná ott tenni a "tutit". Szerinted alkalmatlan arra, h megtartsa a labdát és megjátsza a biztosat?!

Amúgy mitől olyan szétszórt a brazil? Sok labdát veszít, vagy egyénieskedik, ennyi? Mert se bulis hírek nincsenek róla, edzésről sem szokott késni, nem repked ide-oda két meccs között, nem kapja a pirosakat, nem nyilatkozik hirtelen felindulásból, nem savazza a bírókat meg a Realt, nem felejti bent az egyik cipőjét az öltözőben, a megkülönböztetőt is elsőre fel tudja venni, ha hátra kerül, nem veszíti el a labdát, nem ad gólpasszt az ellenfélnek.

Eleve ne Iniesta játékából induljunk ki, mert most hozzá hasonlítjátok. Ne, felesleges.

Ezt az egyensúly kifejezést is magyarázza meg valaki nekem (tudom, nem te, hanem Tromtor írta), nem szertorna ez, h egyensúly kell, mi a túrót jelent ez? Csak egy jól hangzó, divatos kifejezés, mögöttes tartalom nincs. Mindenki csinálja azt a pályán, amihez a legjobban ért, ennek maximálisan a híve vagyok, a csapattársaimtól is mindig ezt kértem, legyen meg az összhang a kezdő játékosok között.

Aláírom, és ez tényleg így van, rengeteg támadó alkalmatlan középpályásnak, többek között én is az voltam, mert nem láttam a pályán, rugótechnikám zeró, sose tudtam gyorsan döntést hozni, egy testcseltől elszálltam, ellenben állandó jelleggel a kapuba pattant rólam a labda :D De Neymarban egyiket sem látom, h hiányosság lenne, lehet h kell mögé egy Makelele típusú játékos, és? Valamit kezdeni kell, máskülönben nagy meglepődések lesznek Iniesta után, a kreativitás és a váratlan tovaszáll a középpályánkról. Ha igazolással, akkor igazolással, ebben egyetértek, jöhetnek a megfelelő emberek Coutinhotól Verattiig bárki felőlem.

Veb,

azért az nem úgy van, h most eldöntöm, h lecselezem-e az ellenfelet vagy nem, feltételezem, amikor nem cselez, akkor felméri a szituációt és/vagy saját magát a védőhöz képest, és egyszerűen nem érdemes. Nagyon védő függő, h melyik csatárnak ki fekszik pl.
Normandia
Director del Fútbol

2017.01.15. 10:24:36

Samper írta:Az ellenfelet kell jól megválasztani és akkor megy minden, mint a karikacsapás. Garantálni kell, hogy se le ne támadjon, se ne álljon be védekezni, se veszélyes kontrái ne legyenek.
Minden esetre én többet vártam a Palmas-tól. Azért a 8. helyet sem szerencsével birtokolták. Annak örülök, hogy lesimáztuk őket. Jól presszionáltunk, nem igen tudták mit is kell kezdeni velünk.
Ebben az esetben nem mi választottuk az ellenfelet, hanem a sorsolás és remélem, hogy új szériát kezdtünk meg ezzel a meccsel.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
visca el barca
Presidente del Barça

2017.01.15. 10:22:16

mess2009 írta:"Tromort77" írta lejjebb,...hogy Ney lassítja a csapat összjátékát...és ha nincs hely akkor ne teremtsen..... sajnos a csapat összjátéka bizony gyakran lassú de soha nem Neymar okán, ő maga a lendület, a sebesség
azért ezzel vitatkoznék. ha kontrából megyünk, vagy lendületből, akkor általában jól megoldja, de ha már alapból lassú játékban kapja a labdát, akkor ahelyett, hogy egy csellel megindulna és ő maga gyorsítana, sokszor még mindig megáll egy helyben a védővel szemben és fél percig kalimpál a lábaival. ez kb pont elég annyira, hogy az ellenfél összes, védekezni kijelölt játékosa tökéletes pozíciót vegyen fel és elhaljon a támadás
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.01.15. 10:19:10

Samper írta:Az ellenfelet kell jól megválasztani.
Ez itt nem a FIFA barátom.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Samper
Director del Fútbol

2017.01.15. 09:34:27

Az ellenfelet kell jól megválasztani és akkor megy minden, mint a karikacsapás. Garantálni kell, hogy se le ne támadjon, se ne álljon be védekezni, se veszélyes kontrái ne legyenek.
mess2009
Director del Fútbol

2017.01.15. 08:56:05

Neymar vs Arda: én annak kifejezetten örülök, hogy végre egy poszt ahol ütőképes csere emberünk van. ennyi és nem több.
szerintem néhányan nem tesznek kellő hangsúlyt az ellenfél játékerelyére amit Arda megoldott tegnap annak töredékére lenne képes egy erős védelemmel szemben. sőt! azt mondom egy előretolt szélső poszton egyetlen!! jó képességű védő is alapjaiban változtatja meg egy támadó hatékonyságát ez jószerével ugyanis párharc. azt nem tagadom: bennem is van egy feszko. amikor Ney szemben a védővel akcióba kezd....igen ez kétesélyes játék de nálam abszolút prioritás az ha előre játszik az akinek ez a posztja!! persze jó lenne ha minden csel bejönne, de ilyen nincs én inkább ezt könyvelem el mint azt hogy passz hátra.
egy fájó dolog: nem idézem, de "Tromort77" írta lejjebb,...hogy Ney lassítja a csapat összjátékát...és ha nincs hely akkor ne teremtsen..... sajnos a csapat összjátéka bizony gyakran lassú de soha nem Neymar okán, ő maga a lendület, a sebesség...azt a bizonyos helyet pedig meg kell teremteni és ha van valaki aki erre képes az éppen ő.
a szerepkör: amikor Messi nem volt, játszott más szerepkörben is nem is rosszul, máskor pedig egy meccsen belül is csinálnak helycseréket van amikor ez (is) hasznos lehet de alapvetően szerintem jó helyen van én inkább azt hangsúlyoznám, hogy nem lehet egy emberről két bőrt lehúzni....legalább is nem parttalanul.
ntibi67
Capitá del Barça

2017.01.15. 06:57:15

Szerintem egy kicsit túl lett gondolva Turan helyzete.Ő Neymar megfelelő cseréje és ezzel a helyzettel meg van elégedve.Annak csak örüljünk hogy ha lehetőséget kap jól pótolja.A mostani rendszerünkben mindketten a baloldali támadó szerepkörben a leghatékonyabbak.Azért mert Turan az idei szezonban talán az elvárásokat is felülmúló teljesítményt nyújt,de csak Neymar posztján,meg nem kell rendszert változtatni,vagy Neymarnak új pozíciót keresni.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.01.15. 01:54:50

Hasonló már volt felvetve amúgy, csak akkor Ini párjaként a középpályán.

Váratlan fordulat lesz ez mindenkinek gondolom, de én se vagyok ennek az ötletnek nagy híve. Az lenne a bajom vele, mint Messinél is. Többet védekezik, elfogadom, igaz is. De szerintem hasonlóan elveszetten mozogna, mint ahogy Arda szokott. Nem ahhoz szokott, hogy úgy helyezkedjen, úgy mozogjon, és úgy gondolkozzon mint egy középpályás. Ha nincs Busi középen, megérzi a csapat, mert nincs aki olyan szinten megjátszható, és olyan okosan játszik. Ha nincs Ini, még jobban is megérzi a csapat, nincs aki Businak ilyen szinten segít a labdakihozatalokban, nincs aki összeköti úgy a csapatrészeket, aki bármikor megtartja, oda lehet tenni neki minden szituációban, akiben benne van normálisan a pausa, aki érzi hogy kell egy csapatot mélységből irányítani, nem azt nézi a társai passzolgatása közben is, hogy ki hol helyezkedik, ki áll körülötte, kikre kell figyelnie ha felé jön a labda, stbstb. Nem véletlen, hogy a külsős középpályások közül se tud mindenki itt játszani, pedig nekik az agyuk, a játékuk, mindenük erre volt "kiképezve" elvileg, mégis túl nagy falat ez sokaknak.. Hát még egy olyan ember, akinek nem is erre van ráállva az agya.

Neymar meg alapból akkor hasznos ha formában van, különben túl szétszórt, sokat hibázik, és megakadnak rajta a támadások. Ha megy neki, megállíthatatlan, de akkor meg a bal szélen is tökéletes játékra képes, és nagyon hasznos tag. A Bilbao elleni meccseken 1 gólt se lőtt, mégis toronymagasan a legjobbnak választotta a fórum, egyszerűen szétszedte az ellen védelmét, emberelőnyt teremtett, kulcsfigura volt. A Brazil válogatottba szintén, kb azt csinál amit akar, javarészt a támadórészleg baloldalán játszik ennek ellenére is. Itt kihasználhatja a kreativitását, kellő szabadságot kap ahhoz, hogy minden jó tulajdonságát ki tudjon aknázni, közelebb van a kapuhoz, több kulcsmomentuma lehet, és egyáltalán nincs lekorlátozva. A középpályán baromi fontos leosztott szerepek vannak, fele ekkora szabadságot kapna, alapól sem érezné úgy a mozgásokat, helyezkedést, szerintem egy sokkal gyengébb verziójú Neyt kapnánk ennek köszönhetően. És ezt még akkor, amikor jól játszik, amikor épp nincs jó napja, akkor egy gyenge Denis hozzá képest biztos pont lenne kb, annyi labdát szórna el. Láthattuk rengetegszer, egyszerűen nem egy labdabiztosságáról híres játékos a brazil, de a stílusából adódóan nem is kell annak lennie. Viszont ha arra próbálnánk meg ránevelni, kiölnénk belőle azt, amitől ilyen jó. Szerintem..

Lehet, hogy sok idő után beletanulna, de szerintem egy az, hogy ő se akarná, kettő meg, hogy nekünk se nagyon érné meg a tanulási időszak se, meg a végeredmény se olyan jó lenne, mint amilyen klasszis lehet a támadórészlegben. Jelenleg is csak az állandóság választja el ettől szerintem, de lehet tök rosszul látom az egészet. De azért jól esett kiírni.. :D
recrea írta:Iniesta nem azért nem csinálja meg, amit írsz, Iniesta helyett 10 éve van, aki megcsinálja előrejátékban azt, amit neki így nem kell, 3-4 év múlva senki nem fogja Neymar helyett, mivel nem lesz Dinho, Messi vagy Etoo szintű játékosunk.
Miért ne lenne? Nem hiszem, hogy mostantól Gomes szintű embereket igazolunk majd, és hagyja lecsúszni a vezetés a csapatot. Szó volt már Coutinhoról, Verrattiról, Dembéléről, Dybaláról, ha egy szupersztár elmegy, hasonló kaliber fogja pótolni szerintem, nem fogunk mostantól mindig egy Xavi helyére egy Rakiticet hozni.. Persze lehet tévedek, de én amiatt nem aggódok, hogy 10 év múlva csak Neymar lesz az a csapatban, aki az európai labdarúgás szűk elitjének része lesz, és képes lesz a magas szintű Barca focira.

Vagy itt félreértettem valamit, és totál másra gondoltál?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.01.15. 00:33:09

Most Messit nem lehet emiatt félretenni, hogy hátha Neymarból lesz valami. Szerintem mellette is lehetne fejleszteni, építgetni a srácot.

Viszont én nem látom benne a vezért, lehet a kölyökképe miatt, de nálam ő nem tud vezér lenni.
Ugyanaz mint a túloldalon Marcelo, ott van 10 éve, csk meg minden, de nálam nem vezéralkat, mert közben meg bohóc. Most ezt nem tudom megfogalmazni, nehéz.
De ez biztos szubjektív ki mit lát vezérnek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.15. 00:29:03

Iniesta nem azért nem csinálja meg, amit írsz, Iniesta helyett 10 éve van, aki megcsinálja előrejátékban azt, amit neki így nem kell, 3-4 év múlva senki nem fogja Neymar helyett, mivel nem lesz Dinho, Messi vagy Etoo szintű játékosunk.

Sztem vastagon benne van a meló, sokkal inkább, mint Messiben vagy Dinhoban volt valaha is, és a felelősséget is látom benne, de lehet, h én ismerem félre a srácot, nem tudom. Abban egyetértek, h az ő valódi posztját lehet csak Messi után találjuk meg.
Tromort77

2017.01.15. 00:13:50

Középpályást soha az életben nem fognak faragni belőle. Illetve élve lenne megnyúzva amikor sorra veszíteni el a labdákat a tizenhatos előterében. Oké, hogy egyre fegyelmezetebb, de azért kp-ra sokkal több meló kell. Iniesta is brutál sokat védekezik. Azt eltudnám képzelni, hogy támadó középpályásként egy szabad szerepkörben szerepeltetni, de ahhoz meg kellene bontani a mostani rendszert. Illetve Messivel kiölnék egymást. Ha nem lesz Messi egyszer akkor lenne értelme mégjobban kiaknázni Neymar képességeit és hagyni, hogy irányítson is. De jelenleg ez szerintem halva született ötlet. Főleg Ini posztján értve.

Sokkal inkább arra kellene rászoktatni Neymart, hogy ne lassítsa le a csapat összjátékát. Ne akarjon minden labdába érésével villogni. Ha nincs hely akkor ne teremtsen, hanem tegye tovább és hagyja, hogy a rendszer megteremtse a helyeket. Nyílván sokszor kell az egyéni villanás, de ebben meg kellene találni az egyensúlyt. Ez jelenleg nem mindig az erőssége, akkor egy áldozatokkal járó kp poszt nem tudom, hogy a viharba feküdehtne neki.

Iniesta is pont azért Iniesta, mert hiába tudná végigcselezni 4 embert, beéri kettővel és utána teszi oda a zsugát és érzi az egyensúlyt. Szerintem ehhez végtelen mértékű alázat kell. Neymar ehhez képest nem ilyen. Ő elmegy a végletegik és pont ettől olyan jó.

De abban egyetértek, hogy több van benne, főleg hosszú távon.
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.15. 00:01:48

Szerintem az ő szemszögéből nem lenne gond, lubickolna a poszton. Fegyelem valóban kell, még Iniesta labdavesztéséből is szoktunk gólt kapni, pedig rá nem lehet mondani, h elszórja a pöttyöst.

Régen is írtam, be kellene hozni középre, mint a válogatottban, de akkor Iniesta helyét nem adta ki az eszem, ez csak a napokban esett le.

Többen leírták múltkor, h ilyen meg olyan okok miatt nincs vezére a csapatnak a pályán, teljesen igaz...akkor már leírtam (vagy csak akartam), h ezt a szerepkört látom Neymarban, h ebben és a játékban is vezére lehet a csapatnak. Ezzel egyébként nem is értem, h mire várunk, rég lépni kellene az irányba, most őszintén, Piquet valaki komolyan veszi a csapatból, Iniesta csúnya szót nem mondott még életében, Messinek 60-ról 65-re szökken kb 20 meccsenként a pulzusa, egyszerűen alkalmatlanok a posztra.

Ezért nem is értem azokat a hangokat, h távozik, meg valami pénzes csapathoz megy fizetésért, sztem óriásit tévedtek vele kapcsolatban, de ha így folytatjuk, el fogjuk herdálni. Rohadtul fel kellene építeni a gyereket, akár Messi "kárára" is, aki érti érti, aki nem, azon nem tudok segíteni, sokkal több van a srácban.
Petr
Entrenador del Barça

2017.01.14. 23:55:11

recrea írta:
Az a furcsa, hogy nem hülyeség :D.
Át kéne szervezni a csapatot, és a másik két középpályástól nagyobb defenzív meló lenne megkövetelve, de nem halott ötlet.

A probléma az lenne, hogy a balhátvédünk így is fel-alá rohangál a létszámfölény kialakításához, amihez elengedhetetlen, hogy beljebb lépjen a szélső. Mivel a beljebb lépő játékosnak nem árt, ha kreatívabb ember, így csak Neymar elől venné el a helyet, aki viszont igényelné.
A vonal mellé zárt támadóval pedig a balhátvéd nem tudni futkározni, ami -1 ember a támadás során.

A megmaradt opció egy kilencesvénával rendelkező játékos lenne Neymar mostani helyén, aki a kapu elé mozog, de akkor pedig még ennél is többen lennének a kapu előtt.

Átszervezéssel lehet, hogy megoldható, de így jobban átnyálazva nem vagyok biztos benne, hogy több hasznot hozna, mint amennyit veszít vele a csapat terület vagy nyomás szempontjából.

Ötletnek tényleg jó, csak én személy szerint nem látom a megoldást :).
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.01.14. 23:45:37

recrea írta:Gondolkodás nélkül betenném Neymart Iniesta szerepkörére, ennél sokkal jobb az a srác, minthogy sokszor a bal oldalon vegetáljon. Ízlelgessétek :D

Pár hete már írom, ma láttam valaki szintén írta, egyszerűen egymásra toljuk a támadókat, ma sokkal több volt a hely, mint máskor, igaz, az ellenfél megfelelő volt hozzá. Kis területre visszük sokszor a labdát, pofon egyszerű levédekezni, továbbá ezért nem fogunk a büdös életbe sem gólt lőni átlövésből. Százszor leírhatjátok nekem, h lőni kellene...teljesen felesleges, sosincs normálisan előkészítve, legtöbbször el se jut a kapuig.

A brazil lát a pályán, tudja kérni meg leosztani a labdát, harcos, védekezés is megvan nála, második hullámban érkezhet gólt lőni, talán kicsit még szeleburdi, de az ő képességével úgy menne át középen (levéve 1-2 embert), mint a huzat.

Fúú de jó hogy leírtad, én erre a fórumra nem mernék ilyen haladó ötleteket leírni :D
Van benne fantázia, viszont sokkal több alázatot kívánna ez meg Neymartól, mert hiába harcos, és védekezik, azért az a poszt nagyobb fegyelmet kíván.

Na meg kellene egy edző ehhez, aki ezt meglépi. LE nem ilyen.
Plusz adalék,hogy Neymarnak sem ízlene először, szóval kellene mellé valami agyturkász aki minden ilyen meccs után hónapokig mellette van, és mondja neki,hogy nyugi jó lesz :mrgreen:

De tetszik a felvetés.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.14. 23:33:26

Gondolkodás nélkül betenném Neymart Iniesta szerepkörére, ennél sokkal jobb az a srác, minthogy sokszor a bal oldalon vegetáljon. Ízlelgessétek :D

Pár hete már írom, ma láttam valaki szintén írta, egyszerűen egymásra toljuk a támadókat, ma sokkal több volt a hely, mint máskor, igaz, az ellenfél megfelelő volt hozzá. Kis területre visszük sokszor a labdát, pofon egyszerű levédekezni, továbbá ezért nem fogunk a büdös életbe sem gólt lőni átlövésből. Százszor leírhatjátok nekem, h lőni kellene...teljesen felesleges, sosincs normálisan előkészítve, legtöbbször el se jut a kapuig.

A brazil lát a pályán, tudja kérni meg leosztani a labdát, harcos, védekezés is megvan nála, második hullámban érkezhet gólt lőni, talán kicsit még szeleburdi, de az ő képességével úgy menne át középen (levéve 1-2 embert), mint a huzat.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2017.01.14. 22:57:14

Szerencsére a Las Palmas idegenbeli formáját hozta, és a mieink félgőzzel is könnyed gólokat rúgtak. A második félidőt már nagyon nem kívánta az ellenfél, a Barca pedig ekkor pörgött fel igazán.
Arda valahogy jobban illik a bal szélre, mint Neymar, nagyon jó az összhangja a két zsenivel, és rendre gólokat is szerez ritka fellépései alkalmával. Éles meccsen is kipróbálnám, Neymárt meg valami más szerepkörben, ahol a labda cipeléseivel a kapuhoz érkezne, és nem csak keresztbe száguldozna fölöslegesen a pályán.
Rafinha nem rossz, de valahogy nem koordinált a mozgása, mintha nem tudná kontrollálni a végtagjait. Suarez sokkal pontosabb volt, mint az eddigi meccseken. Jó lenne, ha ez állandósulna, mert az ő góljai nagyon kellenek a sikeres meneteléshez, hiszen minden fontos gólt Messitől várni lehetetlen. Más góllövőnk meg ugye jelenleg nem nagyon van.
csabooo
Capitá del Barça

2017.01.14. 21:43:09

Na jo kis szombat delutani szieszta volt, teli kiadasba :mrgreen: Jol is esett, egy kis izgulos mentes meccs mar, amin a fiuk is nagyot mentek egy gyengebb kepessegu ellenfel ellen.

Orulok a galanak, remelejuk a deja vu folytatodni fog kb Junius kozepeig :wink: Semmi erolkodes nelkul, pihentetve egy par kulcsfigurat, jott az eredmeny ez a lenyeg. A jatek is javulgat, bar majd a Socieadad ellen tobbet tudunk.. Vegre nem kaptunk golt, ez is nagy szo, foleg a TS rajongoknak :)

Erdekes volt Vidal jateka, ezt mar lathattuk regebb is azert, hogy elore nem rossz a srac, vannak jo beadasai, erzi a beindulasokat, csak a vedekezesevel, meg Luchoval a balheja miatt nagyon elvagta magat, pedig nem ugyetlen az hotziher... Minden esetre ha tudnak tisztazni Luchoek vele, akkor erdemes volna ot kiprobalni, legalabb az ilyen meccseken, pihenteteskepp, ahol nem kell vedekezni annyira. De jelenleg SR se sokkal jobb benne, csak o jobban erzi tan a passzokat, mivel a kp vena benne van, de Vidalban meg a szelso, es az erossegeit tudna kamatoztatni. En magamba elgondolkoztam pl. abban, hogy kiprobalni ot szelso kp ent, egy olyasmi mint amilyen Alves volt kb 4 evvel ezelotti Clasicon, Pep nagyot huzott vele, meg is lepte akkor Mout, es nyertunk is ha jol emlekszem.. Igaz akkor 3-4-3 volt a felallas, es ott Alves nagyot ment, de ha Vidal melle kerulne egy srac aki tud vedekezni, pl SR akkor a sracnak a lendulete meg ezek a szelsoi venak lehet tudnak adni varatlant, meg pluszt a csapatnak... Igaz akkor a kp rol esik ki valaki, aki gondolom robotolna, ami kell LE nek, igyhat valszeg ezt sose latom meg, csak elgondolkodtam egy ilyesmin akar, probakent. Mindegy is a lenyeg, tetszett ahogy mozgott, tobbet kene hasznalni a gyereket. Meg a golorome, komolyan elerzekenyultem, szerintem nem sok minden hatott meg a focipalyan mint ahogyan oszinten majden sirva fakadva koszonte a szurkoloknak, meg a tarsaknak :D

Gomes is egy fokkal jobban tetszett mint eddig, ugy erzem kicsit batortalanok, meg felnek rontani, hogy vajon milesz akkor... ? Ezert a sok alibi, de nem ugyetlen o sem azert, bar az igazolasok kozul ot nem hianyoltam a legkevesbe, foleg ennyiert. Na meg a masik fekete hollonk, a jo oreg Paco :mrgreen: szegeny srac, szerintem o sem hitte, hogy ennyire be fog furdeni, de hatha magara talal jovore, mar ha itt lesz meg... De legalabb most becserelte Lucho, ezt tobbszor kene csinalni, ilyen meccseknek.

Rakiticel nem tudom mi lehet az ugy, amolyan Vidalos, vagy Messis ? Komolyan kezdek elgondolkodni ezen, mert valami biztos nem stimmel Luchoval, es ha a jateka alapjan meg jogos is valamilyen szinten az hogy mellozi par meccsrol, padoztatja esetleg, mint anno Piquet(mondjuk az jol sult el), de azert ennyi erovel a fel csapatot kene padoztatni, mivel kalap kakik. Annyira nem rossz, hogy igy ennyire jegelve legyen. Remelem megtudjak beszelni, es lecseng ez az ugy, mert se neki, se kesobbiekben nem tesz jot a csapatnak ha megint cirkusz lesz. Jo lenne egy regi Rakitic, bar teny hogy nincs mellette egy Alves, akivel kompenzaltak egymast, meg Messit sincs mellette annyit mint regen. De teny hogy romlott az o formaja is.

Arda az akinek jo volt meg nezni a jatekat, szelsokent Neymar cserejekent, vagy epp nem, de feludules olykor. Szerintem annyiban jobb, hogy nem akar mindent Joga Bonitozni, es a sok folos csel helyett inkabb a lenyegre tor, es az sokszor hasznosabb. Ezzel nem azt mondom hogy Neymar amit csinal az rossz, mert ha megy neki a jatek akkor imadom nezni a jatekat, de sokszor nagyon tulbonyolitja, amirol helyzetek, ziccerek maradnak ki. Igaz sokat teremt is, meg igy is...

Lenyeg, hogy lehet ra is szamitani, kpra nem a legjobb, de ott is lehoz egy kozepes szintet. Umtit meg az, akire szerintem batran lehet szamitani ezek utan, s egyre tobbet, mert passzol hozzank a kis negronk 8) Nekem meg Rafi is megbizhatonak tunik, nem egy labdazsonglor, de erzi a passzsavokat, jol is passzol viszonlag, harcol, kuzd maszik a labdaert, ami foleg Luchonal szerintem pont jo a harcos kozeppalyasaikozul. Es nem mellesleg golt is lo, az is nagy szo mar ha kprol van szo.. :mrgreen:

Szep volt, var az Anoeta, remeljuk mar megszakad a rossz szeria. VAMOS :!:
Barça,Barça,Baaarça!!!
crixus
Entrenador del Barça

2017.01.14. 19:37:57

Aha. Ezt írtad a Málaga elleni 0-0 után.
Nero. írta:Egy pontra vagyunk az éllovas Realtól akiknek a neheze még csak most jön, a BL csoportot vezetjük és elkezdesz 2007el jönni? :lol: :lol: Statok alapján pont ugyanúgy kezdtük a szezont mint 2 éve amikor simán tripláztunk. Az a baj hogy itt sokan csak végletekben tudnak gondolkodni, ha az első fordulóban hatot rúgunk a Betisnek akkor már bajnokok vagyunk, ha néggyel kuldjuk haza a Cityt akkor megvan a BL is, de ha kikapunk a mumus Celtától akkor oda a bajnokság, ha becsúszik egy olyan mint a mai (ha három órán át tartott volna a meccs se lövünk gólt) akkor Enriquét el kell zavarni. Az égvilágon semmi jele a reális, racionális gondolkodásnak, csak a végletek. Benézni a dolgok mögé már fárasztó lenne.
Szerintem te vagy a komolytalan. Képtelen vagy objektívan értékelni. Sajnos idén pocsék szezonunk van, a Real meg nagyon jó. És sajnos az nem realitás, hogy a jelenlegi pontkülönbség marad holnap este is, illetve, hogy a Real nem veri agyon az idén hulla gyenge Valencia-t... :roll:

És ennek a Barca-nak igenis változtatásra lenne szüksége. Egy olyan meccsre, mint a mai, jut 3 olyan, mint a múlt heti.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.01.14. 19:06:41

Miért veb most akkor hogy áll a tabella? Nyilván valószínűleg nőni fog de azért a Pizjuanba meg a Mestallaba bőven lehet pontokat veszteni.
Holnap nem nyer a Real ebben biztos vagyok.

Szerintem azok az emberek komolytalanok akik a múlt héten eladtak és kirúgtak mindenkit.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.01.14. 18:57:35

Végre lehoztuk kapott gól nélkül, ezen izgultam a végén.
KEllett egy ilyen már, kb így kéne lehozni a hazai meccseinket a kicsik ellen...ősszel ezek hiányoztak.
Nem is baj,hogy voltak pihentetések, Iniestára ráfért, Piquére is, akik meg játszottak helyettük hozták magukat.

Holnap örülnék egy Real botlásnak,de látva a hétközi meccset a fakóval, kb esélytelen,hogy az alapcsapattal ne nyerjenek.
Válasz küldése