Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Samper
Director del Fútbol

2017.02.03. 05:35:05

Nehogy már a Király kupáért beáldozzák a bajnokságot! Hatalmas az értékkülönbség! Csak ezt a kupát nyerni: Barca szinten egyértelmű kudarc.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.03. 01:24:55

Jah 4 pont hátrány féltávnál már pasillot vizionál... :D
Alaves jobb lenne bár mindketten megvertek minket a bajnokságba azért egy döntőbe valószínűleg kifilézzük őket.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.02.02. 21:22:54

Nero. írta:
BarcafanTomee írta:Fun Fact a tegnapi meccsről:

3187 nap után fordult elő először, hogy a kezdőben egyik KP se a La Masiáról került ki. Utoljára még a 2007/08 as szezonban volt ilyen, akkor még Rijkaard volt az edző és Edmilson-Yaya-Deco alkotta akkor a KP-t. 511 mérkőzés után pedig jött a Masche-Rakitic-Gomes trió. Azért Deco-ék szét aláznák őket, előre játékban mindenképp. :D
Mégis nekik kellett sorfalat állni a Bernabeuban, Mascheranoék meg valószínűleg tegnap nyerték meg zsinórban a harmadik király-kupát. :)
Lehet idén is lenne sorfal, ha később lenne a klasszikus. :D

Szerk: közben x lesz a Celta-Alaves. Nem lenne rossz utóbbival döntőzni ha úgy alakul. :D
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.02. 20:56:06

3187 nap után fordult elő először, hogy a kezdőben egyik KP se a La Masiáról került ki. Utoljára még a 2007/08 as szezonban volt ilyen, akkor még Rijkaard volt az edző és Edmilson-Yaya-Deco alkotta akkor a KP-t. 511 mérkőzés után pedig jött a Masche-Rakitic-Gomes trió. Azért Deco-ék szét aláznák őket, előre játékban mindenképp. :D
Mégis nekik kellett sorfalat állni a Bernabeuban, Mascheranoék meg valószínűleg tegnap nyerték meg zsinórban a harmadik király-kupát. :)
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2017.02.02. 20:35:28

Gomesről alkotott véleményem nem változott. Ide nem szint jelenleg. Jól teszi veszi a labdát, de ennyi nagyjából. Igazából ennyi pénzért az nagyon kevés, hogy stabilabb vele a kp. A kapu előtt meg tényleg egy hatalmas lúzer, képtelen jó megoldást választani. Ennek ellenére még nem írnám le, hátha fejlődik, de azt látni kell, nem Ő fogja megoldani a középpályás gondjainkat.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2017.02.02. 20:26:54

recrea írta: Viszont mindkét játékosnál jóképűbb, szóval van mellette érv bőven :D
akkor a Realnak kellett volna megvennie, nem? :D :D :D
nagyi1244
Barça B

2017.02.02. 20:13:17

Nehezen tudom elképzelni,hogy innen nem ti mentek tovább.
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.02.02. 20:04:25

S.Agüero írta:De egy Barcánál ezt nem kell kiemelni, hogy tovább tudja tenni a labdát a mellette állónak. :D
De, sajnos ez a Lucho korszakban nem mindennapi. :mrgreen:

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
TripleH
Entrenador del Barça

2017.02.02. 20:03:09

S.Agüero írta:De egy Barcánál ezt nem kell kiemelni, hogy tovább tudja tenni a labdát a mellette állónak. :D
Pedig néha amit csinálnak kp címszóval... :lol: :lol: :lol:
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.02. 19:51:56

De egy Barcánál ezt nem kell kiemelni, hogy tovább tudja tenni a labdát a mellette állónak. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.02. 19:43:37

S.Agüero írta:Mondjuk Gomes messze volt a legjobbtól, de még a jótól is.
Sokszor egy egyszerű kényszerítő vagy labdakezelés is nehezére esett, csomó labdát vesztettünk ilyenekből veszélyes helyeken. Ha meg még át is vesz egy labdát, másodpercekig tart, mire észrevesz valakit üres területen, és leadja neki a labdát.
Messze áll tőle a labdabiztonság, amit meg szoktál említeni vele kapcsolatban.
Mennyire más két játékos megítélése. :D Én azt látom forog és 1-2 érintőből csak jó helyre teszi le a labdákat. Egy olyanra emlékszem, amit te írtál mikor csúnyán elhagyta a felezőnél. Viszont több olyanra mikor leütközött valakit és vagy elvette vagy hibára késztette, illetve ha lepasszolták okosan tette tovább.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2017.02.02. 19:03:58

Valenciai karrierje után magam is többet vártam tőle, 3-4 labdaérintés kell neki, h birtokba vegye a labdát és döntést hozzon, sztem dadog nála, de valszeg én vagyok túlságosan Inihez meg Busihoz szokva. Viszont mindkét játékosnál jóképűbb, szóval van mellette érv bőven :D
TripleH
Entrenador del Barça

2017.02.02. 18:49:15

Nehéz dolguk nem lenne.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.02.02. 18:38:54

Fun Fact a tegnapi meccsről:

Stalkyard
Director del Fútbol

2017.02.02. 18:16:44

hajnesz írta: Nekem meg minden szempontból az első idényes Rakitic jut róla eszembe.
A játékhoz nem tesz hozzá sokat, viszont védekezésben nagyon megérezzük, ha a pályán van.
Hát, azért az első éves Rakitic a triplázó csapat alappillére volt, és majdhogynem a legfontosabb láncszem az MSN után, megoldotta a jobboldali védekezést, ami Alves felfutásai miatt évek óta probléma volt, mellé lőtte azért az igencsak fontos gólokat is. Semmilyen szinten nem lehet Gomest ahhoz a Rakitichez mérni, de még a tavalyihoz sem.

Feast4
Director del Fútbol

2017.02.02. 18:14:14

Gomes esetében én teljesen egyetértek azokkal akik azt mondják nem vele van a baj, mert nem rossz csak nem illik ebbe a játékba.Pont a labdabiztosság az ami szerintem nagy hiánya.Az látszik, hogy látni lt a pályán csak az a baj, hogy a passzol rendre nem jók vagy elkésettek és szerintem lassú is.Ezeket a hibákat nem meg nem kompenzálja egyenlőre.A Valenciában elfér vagy egy olyan csapatban ahol statikusabb középpálya játszik.De nálunk...Ha meg ezek a dolgok amiket hiányolok benne vannak nem tudom miért nem mutatja.

Tegnap pl. Az ütközéseket megcsinálta jó de azon felül, nem sok mindent.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.02. 17:34:00

Mondjuk Gomes messze volt a legjobbtól, de még a jótól is.
Sokszor egy egyszerű kényszerítő vagy labdakezelés is nehezére esett, csomó labdát vesztettünk ilyenekből veszélyes helyeken. Ha meg még át is vesz egy labdát, másodpercekig tart, mire észrevesz valakit üres területen, és leadja neki a labdát.
Messze áll tőle a labdabiztonság, amit meg szoktál említeni vele kapcsolatban.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.02. 17:03:02

visca el barca írta:
zeli39 írta:Azért az érdekes ,hogy Mascherano kapott 5 szavazatot és a fórumon a legtöbb kritikát kapja
mondjuk azok okfejtését is meghallgatnám akik szerint gomes volt a legjobb :?
Labdaszerzések, párharcok és hatékonyan passzolás. Ezt nem tudom most alátámasztani számokkal ez csak eye testre mondom az ugye borzasztó labilis kijelentés, de én végig azt éreztem, hogy ő nagyon sokat hozzátette, hogy megfogjuk őket a kp-n. Jöttek ők az első félidőben csak nem 6 csatárral, de a legtöbb akciót megállítottuk és ehhez a portugál sokat hozzátett és igen ez kulcs volt. Umtitin is gondolkoztam, legyen megosztott MOM. :D
Kép
Kép
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2017.02.02. 16:33:09

Igazából szerintem túl nagy jelentősége nincs, hogy ku milyen volt, mert akit meg lehetne dicsérni az első félidő alapján az hármat gyenge lett a másodikra.Nem tudom és igazából nem is értem, hogy a fenébe lehetett ennyire fonalat veszíteni.LE amúgy hihetetlenül nem képes lereagalni azt ha az ellenfél taktikát vált.Össze vissza hülyeségeket kezd el cserélni(jó annyira nagy mozgástere nem volt) aztán ga elkezdődik a letamadás csak néz ki a fejéből.Annak örülök hogy végre felállt a padról magyarázott folyamatosan kontakt volt nem ült a padon és az aszisztenssel lapozgatták a kis füzetet.

Ha csak nem csinálunk valami nagy barbatrükköt tovább kéne menni, de hozzátenném ez megint annak köszönhető, hogy klasszis játékosok vannak elől akik klasszis megoldásokkal operaltak, nem annak hogy annyira jók voltunk.
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2017.02.02. 15:42:26

visca el barca írta:
bocs h így kiragadtam részleteket, de én is ezt látom rajta. nekem amúgy egy kicsit az első idényes robira hajaz... egyszerűen gyámoltalan. Vagy LE fojtja le. Vagy nem tudom.
Nekem meg minden szempontból az első idényes Rakitic jut róla eszembe.
A játékhoz nem tesz hozzá sokat, viszont védekezésben nagyon megérezzük, ha a pályán van.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.02.02. 15:35:36

Stalkyard írta:Gomes....tetű lassan fordul az emberünk....labdát vezetni se tud, labdakezelésben bőven Barca átlag alatti, és fejben sem olyan érett azért hogy egy Barcában alapember legyen. A kapu előtt igazi lúzer.
bocs h így kiragadtam részleteket, de én is ezt látom rajta. nekem amúgy egy kicsit az első idényes robira hajaz... egyszerűen gyámoltalan. Vagy LE fojtja le. Vagy nem tudom.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
barca0417
Entrenador del Barça

2017.02.02. 15:01:16

Stalkyard írta:Gomes annyiban volt "kulcs", hogy fizikális adottságok miatt védekezésben hasznosabb, valamint amit én észrevettem rajta, hogy fejben talán valamivel érettebb játékot hoz, mint Denis pl. ( Rafinhában nem vagyok biztos, mert sose láttam még a palit hogy több meccsen keresztül megkapná a bizalmat, ami alapján meg lehetne ítélni hol is tart ), jobban olvassa a játékot valamivel, helyezkedés stb. Viszont emellett olyan tetű lassan fordul az emberünk, hogy Rakitic sírva könyörög a receptért, ha lendületbe kerül akkor már egész gyors, viszont labdát vezetni se tud, labdakezelésben bőven Barca átlag alatti, és fejben sem olyan érett azért hogy egy Barcában alapember legyen. A kapu előtt igazi lúzer.

Alapjában taktikailag elképzelhető, hogy hasznos a nem látványos dolgokban, amikor viszont látványos dolgot csinál, pl kétszer tükörsimán eladja a labdát a tizenhatos előtt, vagy ziccert ront, abban nincs sok köszönet. Az az igazi van, de nem csinál semmit típusú játékos, amit én ki nem állhatok, biztos ezért is vagyok rá ennyire kiélezve. De nem hogy a Barcában, alapjában a focipályákon nem bírom az ilyen játékosokat.
Egyetértek, én sem látom hogy Gomes a fizikai adottságait annyira hű de ki tudná használni, másban meg alapból gyengébb. Továbbra is azt mondom, hogy nem a képességeivel van feltétel a baj, de a Barca játékába nem illik bele.
Akkor is ha Denis sokszor súlytalan és gyengébb meccset hoz, de ő érzi a társakat és jobban mozog, ahogy Rafinha is.
Egyelőre a portugál nem érte meg szerintem.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2017.02.02. 13:41:52

Neymart most annyiban megvédeném, h pont felpattant előtte a labda, azzal nem is lehetett mit kezdeni, nem tehetett róla, más helyzetére meg nem emlékszem.

Két ilyen gólt lőni egy meccsen némileg szerencsés, a játékunk semmit nem változott ősz óta, egyszerűen erőből hozzuk mi is a meccseinket, mint a Real (bármennyire is fáj ez egyeseknek), annyi különbséggel, h minket az 1-2 klasszisunk 1-2 klasszis megmozdulása emel az ellenfél fölé. Semmi más, folyamat ezzel nyerjük a meccseket. Ami mondjuk nem is zavarna, ha mindig nyernénk :D Én nem vizionálok kupákat az év végére, de ne legyen igazam, erőből, szerencsével mi is odaérhetünk a végén, focival könnyebb lenne, de az idén nyomokban fedezhető csak fel.

Még egy dolog: könyörögve kérem, valaki magyarázza meg nekem azt, h rögzített szitunál miért csak azokat a játékosokat nem fogjuk (Ramos, Godin), akik néha szoktak fejelni.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.02.02. 13:23:25

visca el barca írta:
BarcafanTomee írta:Erről az esetről én lemaradtam, de már tegnap is emlegették többen. Nem tudná linkelni valaki? Youtube-n nem találom.
http://www.fullmatchesandshows.com/2017 ... ull-match/" target="_blank

itt kiválasztod az extended HL-t és 6:17-től
Köszi, hogy kikerested. :) Szépen végigvitte, Suarez is megcsinálta neki a helyet, mondjuk vissza is tehette volna elé és akkor ajtó ablak. Neymarnak és se adtam volna le. :D
Messi is örökké balra teszi le Neymarnak ő meg kihagyja, megpróbálhatná néha Suareznek vagy Robinak adni a jobbosra is. Alapból az lenne a váratlan, ezt a balra leteszem, dolgot már mindenki kívülről fújja. De a durva az, hogy még mindig működne ha gól is lenne belőle. :D
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.02.02. 13:00:52

Gomes annyiban volt "kulcs", hogy fizikális adottságok miatt védekezésben hasznosabb, valamint amit én észrevettem rajta, hogy fejben talán valamivel érettebb játékot hoz, mint Denis pl. ( Rafinhában nem vagyok biztos, mert sose láttam még a palit hogy több meccsen keresztül megkapná a bizalmat, ami alapján meg lehetne ítélni hol is tart ), jobban olvassa a játékot valamivel, helyezkedés stb. Viszont emellett olyan tetű lassan fordul az emberünk, hogy Rakitic sírva könyörög a receptért, ha lendületbe kerül akkor már egész gyors, viszont labdát vezetni se tud, labdakezelésben bőven Barca átlag alatti, és fejben sem olyan érett azért hogy egy Barcában alapember legyen. A kapu előtt igazi lúzer.

Alapjában taktikailag elképzelhető, hogy hasznos a nem látványos dolgokban, amikor viszont látványos dolgot csinál, pl kétszer tükörsimán eladja a labdát a tizenhatos előtt, vagy ziccert ront, abban nincs sok köszönet. Az az igazi van, de nem csinál semmit típusú játékos, amit én ki nem állhatok, biztos ezért is vagyok rá ennyire kiélezve. De nem hogy a Barcában, alapjában a focipályákon nem bírom az ilyen játékosokat.

Válasz küldése