Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
visca el barca írta:én 35 vagyok, de jelenleg anyámmal élek (hogy miért az most mellékes). akkor ezek szerint én egy sz*rdarab vagyok a szemedben? azért mert neked összejött az élet, meg itt arcoskodsz, hogy milyen sokat keresel, még nem kellene másokat az életkörülményei között fikáznod. tipikus felsőbbrendű pesti ember lehetsz, aki nincs a te színvonaladon, az nulla, értéktelen.Nero. írta:kifejezetten gáznak tartom hogy ma Mon 10/7-8 28 év alatti ember még mindig a szüleim él.
Egyáltalán nem ezt írta szerintem. Maga a számszerűsítés nem volt szerencsés,visca el barca írta:én 35 vagyok, de jelenleg anyámmal élek (hogy miért az most mellékes). akkor ezek szerint én egy sz*rdarab vagyok a szemedben? azért mert neked összejött az élet, meg itt arcoskodsz, hogy milyen sokat keresel, még nem kellene másokat az életkörülményei között fikáznod. tipikus felsőbbrendű pesti ember lehetsz, aki nincs a te színvonaladon, az nulla, értéktelen.Nero. írta:kifejezetten gáznak tartom hogy ma Mon 10/7-8 28 év alatti ember még mindig a szüleim él.
Plusz halkan megjegyezném, hogy olyan opció is van, ahol nem csak a gyereken múlik a költözés, mert a szülő se tudná fenntartani egy fizetésből a háztartását. És itt nem arról van szó, hogy nem tudna minden második hétvégén wellnessbe menni, hanem az összes számlát befizetni, kaját venni, ruhákat, alap szükségleteket kielégíteni..csababarca írta:Abból a 7-8 28 évesen szüleivel élő 5-6 kényszerből teszi ezt.
én 35 vagyok, de jelenleg anyámmal élek (hogy miért az most mellékes). akkor ezek szerint én egy sz*rdarab vagyok a szemedben? azért mert neked összejött az élet, meg itt arcoskodsz, hogy milyen sokat keresel, még nem kellene másokat az életkörülményei között fikáznod. tipikus felsőbbrendű pesti ember lehetsz, aki nincs a te színvonaladon, az nulla, értéktelen.Nero. írta:kifejezetten gáznak tartom hogy ma Mon 10/7-8 28 év alatti ember még mindig a szüleim él.
Akkor kilyukadhatunk oda, hogy a pénz nem boldogít?MQuCsabi írta:Én ezt értem csak nem feltétlen dominikán van a hangsúly szerintem. Ha te úgy érzed teremtesz valamit magad számára, a családodnak vagy akár a világ számára, akkor jó. De ez nem függ attól, hogy 200 vagy 600 vagy még több a kereseted.
Ettől függetlenül azt én sem tudom elfogadni, ha valaki 80ért dolgozik, miközben sír, hogy nm jut erre meg arra és másokat okol.
Ha kell, költözni kell, ahogy te tetted külföldre, de akár faluról nagyvárosba stb. Ez egyértelmű.
Én azért jobban éreztem magam idén télen hogy Dominikán tudtam telelni, mint amikor 2 éve robotoltam a gyárba havi 80ért és a világ lúzerének éreztem magam.MQuCsabi írta:Ooo, ha bármit is érne, ki mennyit keres, a politikusaink is nagyon megbecsült emberek lennének...
Blankx tényleg jó, megéri kicsit többet költeni rá.Messias2 írta:Amúgy ti milyen fogkrémet szoktatok használni?
Mondjuk az, hogy valaki többet keres valakinél, nem jelenti egyből azt, hogy többet ér a munkája, vagy jobban megbecsülik, vagy jobban ért ő ahhoz, amit végez.Nero. írta:En megis negyszer annyit keresek 21 evesen mint azok a tanarok akik azt mondtak belolem nem lesz semmiMQuCsabi írta:Ez a nyelvtanodon látszik is NeroNe haragudj, de magas labda volt.
Nero. írta:En megis negyszer annyit keresek 21 evesen mint azok a tanarok akik azt mondtak belolem nem lesz semmiMQuCsabi írta:Ez a nyelvtanodon látszik is NeroNe haragudj, de magas labda volt.
En megis negyszer annyit keresek 21 evesen mint azok a tanarok akik azt mondtak belolem nem lesz semmiMQuCsabi írta:Ez a nyelvtanodon látszik is NeroNe haragudj, de magas labda volt.
hát, azért szerintem ezt így belőni, hogy kinek a munkája mennyivel ér többet a másikénál, elég ingoványos terület. egy kőműves összevetése egy pedagógussal meg kifejezetten megfoghatatlan. az ideális szerintem az lenne, ha mindkét szakma megfelelőn lenne honorálva. speciel ha már a tanárok lettek felhozva, nem gondolnám, hogy a következő generációk értelmi és érzelmi fejlődésében szerepet vállaló pedagógusok ne szolgálnának rá 150 ezer forintra vagy inkább többre a mai Európában. az, hogy dolgozatírás közben mobilozik, egy kiragadott rövid idő, mert egyébként ezen kívül otthon dolgozatot javít, portfóliót ír, továbbképzésre jár meg satöbbi. a kávécigi szünete meg ugyan úgy megvan a kőművesnek is. ettől függetlenül őt is megilleti a jó fizetség, ami akár felőlem annyi is lehet, amennyit te írtál, csak sztem ezzel felesleges ellenpárba állítani és hozzá képest leértékelni egy igen fontos szellemi munkát.Nero. írta: Én személy szerint is szívesebben adnék 250et egy kőművesnek aki kint "termel", mint 150et egy tanárnak aki nyomkodja a telefonját a meleg terembe miközben a diákok dolgozatot írnak. Ez nem neked szól csababarca (láttam hogy tanár vagy) de én viszonylag jó pesti gimibe jártam de a legtobb tanár gyenge munkát végzett.
Egyébként mindenféle provokálás nélkül, de senki ne reklamáljon azért mert a mondjuk a burkoló, kőműves, festő (és akkor direkt nem említek olyat hogy villanyszerelő, gépész) ismerőse tobbet keres mint mondjuk egy bölcsèsz, tanár stb. diplomás ismerőse, mert ezeket már legalább 10 éve lehetett tudni hogy mik lesznek az óriási hiànyszakmák és kik azok akikkel Dunát lehet rekeszteni.rikko írta:csababarca írta:Bizonyos szektorokban, ahol pénzt is lehet keresni, egyre inkább fordul a trend és nem a diploma számít. Pont azért nem mert azt bárki tud keresni, alap szinte már.
De nyilván ez csak bizonyos részeket érint, de ma már megint nem az van hogy a diploma=sok pénz, és dicsőség.
Ez is igaz. Külföldön (anglia,németország) abszolút nem érdekli őket, hogy mid van. A lényeg, hogy tudd csinálni amit kérnek tőled. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy egy elvileg mérnöknek szánt helyet egy technikussal foltozták be, mert otthon volt az AutoCAD-ben. A szakmai dolgokat meg út közben különböző kurzusokkal lerendezik.
Viszont Svájcban pl. keményen megnézik, hogy ki is vagy te. Ott mérnöki melóra mérnököt, ács melóra ácsot vesznek fel. Vannak kivételek,de nagyon ritkák.
Manapság viszont annyi pénzkeresési lehetőség van amit szakma nélkül is lehet csinálni, hogy az hihetetlen. Van nekem 2 diplomás targoncás haverom, pedig kémia tanár és matekos....
Nagyon eltorzult az egész. Most már egy szakmunkás bőven keres/kereshet annyit , mint egy mérnök. Mondjuk ez is meló függő.
A kiemelt résszel kapcsolatban, szerintem az értelmiséget nem az határozza meg, hogy kinek milyen papírja van, mégha a köztudatban ez az elfogadott. A tömegképzés elvette annak a varázsát, hogy az értelmiségit egy papírral tudjuk jellemezni. Emiatt szvsz az, hogy valaki diplomát kap, de olyan sötét mint a fekete lyuk még nem fogja az értelmiségit higítani, vagy annak az értékét csorbítani.LG írta:Valóban nem lehet általánositani. Viszont úgy gondolom, hogy túl könnyen lehet diplomát szerezni manapság, és az értelmes emberek mellett nagyon sok erre méltatlan személy is hozzájut, ez pedig felhígítja az értelmiséget...
Nem emlékeztem ki írta, csak nagyon megakadt a szemem rajta, ha te akkor igen.visca el barca írta:ez nekem szólt?recrea írta:Hogyha meg úgy gondolkozol 30 évesen, h szegényen fogsz meghalni, akkor tényleg úgy fogsz. Ez kicsivel nagyobb gond, mitha nem találnád ki stresszhelyzetben Mária Teréziát.
ez nekem szólt?recrea írta:Hogyha meg úgy gondolkozol 30 évesen, h szegényen fogsz meghalni, akkor tényleg úgy fogsz. Ez kicsivel nagyobb gond, mitha nem találnád ki stresszhelyzetben Mária Teréziát.
csababarca írta:Bizonyos szektorokban, ahol pénzt is lehet keresni, egyre inkább fordul a trend és nem a diploma számít. Pont azért nem mert azt bárki tud keresni, alap szinte már.
De nyilván ez csak bizonyos részeket érint, de ma már megint nem az van hogy a diploma=sok pénz, és dicsőség.