Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
recrea
Llegenda del Barça

2017.03.02. 14:08:27

csababarca írta:Pest megye déli része, szántó egyébként.
Alma volt rajta főleg meg szilva, egy részén szamóca. De kihúzattuk a fákat, úgyhogy most üres.
Asszem nemsokára elköltözhetsz anyudtól :mrgreen:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.02. 13:54:44

Pest megye déli része, szántó egyébként.
Alma volt rajta főleg meg szilva, egy részén szamóca. De kihúzattuk a fákat, úgyhogy most üres.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2017.03.02. 12:51:29

Normandia,
akkor úgy mondom, h a jelenleg futó EU-s pályázatoknál, ha 50% feletti a növénytermesztésből származó bevételed, akkor kuka. Legalábbis nekünk ezt mondták.

Rikko,
én szántóföldre értettem, nem szőlészetre, azt biztos lehet venni. Dehogy 100 ha szántóföldet külsős ma nem vesz a piacon, az tuti.

Csaba,
hol az a 40 ha és milyen terület? (legelő, szántó, erdő, sziklás :D )
rikko
Capitá del Barça

2017.03.02. 12:40:16

recrea írta: Ez ennél kicsit bonyolultabb :D

Egyrészt zárt piac, ha nem vagy a szakmában, akkor előbb nyersz a lottón, minthogy 100 ha földet vásárolsz, vagy jóban vagy valakivel és állami földhöz jutsz, de azokat most magánosították.

Állattenyésztés meg kuka Magyarországon, tönkreverték, pedig rengeteg munkát adna, növénytermesztésben pedig nincs szükség élő munkaerőre.

Szőlészetek kaptak az utóbbi években milliárdokat, de főleg a nagyok, a növénytermesztés pl totál ki van zárva az EU-s pályázatokból, igaz ők megkapják a földalapú támogatást, de az az időszak is lejár 2020-ban, utána lesz egy kis rendeződés a piacon.

Nekem szőlészetem van és nem nagy, de mégis volt szép támogatás amikor ültettem. Persze Tokaj és hasonló nívójú területeken nehéz bármit is venni. De rengeteg kisebb és minőségileg semmivel sem rosszabb borvidék van az országban, ahol nevetséges áron lehet földért jutni mindenféle ismeretség nélkül. Tehát ez a lottós hasonlat nagyon nem ült. Elég beadni a pályázatot és majdnem biztos, hogy meg is nyered. Az országnak is érdeke a bortermelés, főleg azért is mert egyre csökken a szőlőterületek száma.
Normandia
Director del Fútbol

2017.03.02. 11:50:24

Recrea,
Nincs kizárva a növénytermesztés az Eus pályázatokból. Nem is értem honnan veszed. Egyébként azért mondom, mielőtt megkérdezed, hogy érintett vagyok benne.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.02. 11:23:15

Nekem van 40ha földem eladó, egyben, ha valakit érdekel. :D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2017.03.02. 09:44:05

rikko írta:
Nero. írta:Vállalkozásra kinek milyen ötlete van? Mondjuk olyan amire ma nagy a kereslet és kevesebb mint 5 millából ellehet indulni.

0-24be ezen agyalok, mert hiába van jó munkám, egy háznak az árát meg azt az életszínvonalat amit én elképzeltem magamnak alkalmazottként sose fogom tudni elérni.
Agrár dolgokban érdemes gondolkozni. Földek vásárlása, szőlő , tenyésztés. Ehhez szép EU-s támogatások járnak és kb ingyen felhúzhatsz egy jól kereső dolgot. Persze hiába van pénz, ha a szakma nincs meg. Mert oké, hogy van 100 milkája v.kinek vesz 100 hektárt és megfelelő emberkéket tesz, de neki nem is annyira lényeg ez. Viszont aki a semmiből kezdni annak elengedhetetlen a szakmai rész.
Ez ennél kicsit bonyolultabb :D

Egyrészt zárt piac, ha nem vagy a szakmában, akkor előbb nyersz a lottón, minthogy 100 ha földet vásárolsz, vagy jóban vagy valakivel és állami földhöz jutsz, de azokat most magánosították.

Állattenyésztés meg kuka Magyarországon, tönkreverték, pedig rengeteg munkát adna, növénytermesztésben pedig nincs szükség élő munkaerőre.

Szőlészetek kaptak az utóbbi években milliárdokat, de főleg a nagyok, a növénytermesztés pl totál ki van zárva az EU-s pályázatokból, igaz ők megkapják a földalapú támogatást, de az az időszak is lejár 2020-ban, utána lesz egy kis rendeződés a piacon.
rikko
Capitá del Barça

2017.03.02. 02:48:36

Nero. írta:Vállalkozásra kinek milyen ötlete van? Mondjuk olyan amire ma nagy a kereslet és kevesebb mint 5 millából ellehet indulni.

0-24be ezen agyalok, mert hiába van jó munkám, egy háznak az árát meg azt az életszínvonalat amit én elképzeltem magamnak alkalmazottként sose fogom tudni elérni.

Agrár dolgokban érdemes gondolkozni. Földek vásárlása, szőlő , tenyésztés. Ehhez szép EU-s támogatások járnak és kb ingyen felhúzhatsz egy jól kereső dolgot. Persze hiába van pénz, ha a szakma nincs meg. Mert oké, hogy van 100 milkája v.kinek vesz 100 hektárt és megfelelő emberkéket tesz, de neki nem is annyira lényeg ez. Viszont aki a semmiből kezdni annak elengedhetetlen a szakmai rész.
Zolee23
Capitá del Barça

2017.03.02. 01:20:20

Ha ezt itt kérdezed, akkor felejtsd el. Egy vállalkozásnál sokadik szempont a tőke, hiába van 100 milliód, ha ostoba vagy.

Mihez értesz, ez a legfontosabb.
messideco
Presidente del Barça

2017.03.02. 01:16:46

Na, milyen lett a torzszülöttem? :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.02. 01:04:15

Vállalkozásra kinek milyen ötlete van? Mondjuk olyan amire ma nagy a kereslet és kevesebb mint 5 millából ellehet indulni.

“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Zolee23
Capitá del Barça

2017.03.02. 00:37:02

Akinek van esze, az elkezd vállalkozni. Nem egyszerű, sokkal több a felelősség mint alkalmazottként, viszont ha jól csinálod, a pénz is sokkal több.

Az meg a lőtéri kutyát nem érdekli hogy mi a végzettséged, egy diplomát megszerezni akarat és szorgalom kérdése. Az számít, hogy Te mit tudsz valójában.

Bob_Marley írta: Egyébként meg igen, felmentek az albérlet árak. Ismerősömmel gondolkoztunk is, hogy összedobni egy kisebb lakásra és kiadni "hostelnek". Nagyon megy ez most és addig kéne ütni a vasat, amíg meleg. Szerintem már el is késtünk. :D
Passzív jövedelemnek jó. Én 2009-ben vettem Óbudán és Csepelen kettőt lakóparkban, jelenleg kb. a duplájáért tudnám eladni.

Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy ez se olyan óriási biznisz, mint azt sokan gondolják.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.03.01. 21:57:19

Mert ugye talán ha főiskolán nem ott tartana a tanár, hogy nyiss A mappát, abban egy B t, majd egy C-t. Nyiss egy wordot, 8rd bele a neved, mentsd el B be es C be :-D

Hulye példa, de nem egy helyen van ez a szint.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.01. 21:53:13

Aki jó orvos az kiment, plusz sokan jönnek külföldről hozzánk és mennek aztán haza. Itt olcsóbban kijössz és az nem mindegy.

Oktatás baromi fontos, lehetne hozni a finn példát, de más társadalmi beállítottság. Nem azt mondom rossz, más. Azt pl fontosnak tartom, hogy nem feltétlen kell lexikális tudás, s sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a logika fejlesztésére, illetve lehetnének új tárgyak is. Ha már szóba került a facebook, simán kellene tartani szerintem helyes internet használatról is kurzust, vagy info órába beépíteni.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.03.01. 21:40:26

http://vilag.transindex.ro/?cikk=25185" target="_blank

Az oktatás fontosságáról, ha már itt a tanárok le lettek fitmyálva. Nyilván valahol ők is hibásak érte, hogy a magyar oktatás helyzete nagyon rossz, és egyre csak romlik, de az egészet nem lehet a nyakukba varrni. A magyar társadalom, főleg a szülők és gyerekek is vastagon benne vannak, a kormány (meg az előző kormányoké is) oktatáspolitikájáról nem is beszélve.

Ha egy jobb, fejlettebb Magyarországot akarunk építeni, az oktatást rendbe kell tenni, szerintem ez nem is lehet kérdés.

http://eduline.hu/kozoktatas/2012/12/8/ ... rro_G5OUW1" target="_blank

Pozitív példának itt van a finn oktatás, mely a legjobb Európában. Más kérdés, hogyan működne ez kelet-európai mentalitással, korrupt államvezetéssel. Ezzel pedig el is érkeztünk oda, ahol megbukik a dolog, megkaptuk a választ miért nem lesz jobb az oktatásunk a közeljövőben, és ebből következik, hogy más területeken sem nagyon reménykedhetünk abban, hogy pozitív irányban mozdulnak majd el a dolgok.

Mindezek ellenére, még ebben a borzalmas és elavult oktatási rendszerben is lehet eredményeket elérni, de ehhez olyan tanárok kellenek, akik nem hagyják, hogy beszívja őket a magyar közeg, hanem szembe szélben, erőn felül teljesítve, szívvel lélekkel csinálják napról napra a szakmájukat, a méltatlanul alacsony fizetés és a 0 társadalmi megbecsülés ellenére. Szerencsére még vannak ilyenek. A többinek is csak az a bűne, hogy alkalmazkodik a rendszerhez, amiért azért meg nem köveznék senkit.
Ha már a kőművesek lettek felhozva, na ő róluk is lehetne olyan sztereotípiákat felhozni, mint a tanárokról, de igaz ez szinte bármely szakmára.

Bob! Bárcsak igaz lenne, amit a diplomáról írtál. Mérnökökkel nincs tapasztalatom, de pl. rossz orvosból akad bőségesen az országban, pedig nekik azért nem kicsi a felelősségük. :?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.01. 21:30:31

Mondjuk Pesten a 60ezres albi sem reális rezsivel, én azért írtam 70-100at mert kb az a tartomány,amiért kapsz normálisat. Mondjuk külön szobát, és nem mocsok környéken.

Persze vannak olcsóbban is, engem is pont most hívtak 55ért mindennel együtt a Mechwart ligethez, külön szoba stb, szóval van...de mondtam hogy gondolkozom, másnapra ki is adták...az ilyenek pár órát vannak "forgalomban". Én meg még ennyit sem voltam hajlandó kiadni, úgy hogy júniusban megyek ki dolgozni, 3 hónapra nem fogok felcuccolni megint.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.03.01. 21:05:04

Bocs, hogy belekotok, de egy szemelyre szamolunk, akkor annyira szamoljunk.

Egy fonek, aki INDUL, nem kell 150es albi, még rezsivel sem.

Plusz egy főre a kaja még tiszta étrenddel együtt is 30-40 k közé esik.

Értem, amit írsz csak mondom, hogy ez csak 60ezer, amivel kevesebb a sztori ;-) Ha már ennek felét elteszedfixen....

És persze nem 100 nettorol beszélünk, úgy nem lehet. :-(

Az együtt élés is kényes téma. Nyilvan 30 nm-en, egymás hegyén hátán más, mint egy családi házban.
Kép
Cseri
Entrenador del Barça

2017.03.01. 21:04:26

A 'mama hotelezés' messze nem magyar sajátosság. Az meg,hogy kinek mennyire jött be az élet sok mindentől függ,de jövedelmi,vagyoni helyzetéből megítélni valakit, elég tré. Addig,amíg vezető politikus szájából elhangozhat,hogy 'mindenki annyit ér amennyije van',ne is csodálkozzunk a pénz fókuszon.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.01. 20:52:42

csababarca írta:Bob, 7számjegyű kézhez kapott fizu?:D politikus vagy?:D
(Csak viccelek)

Én nem érzem magam tojnak amiért a szüleimmel élek, most ez van, majd lesz saját lakás 2-3 év múlva.
De ha ettől kevesebb vagyok akkor ez van.
Egyébként ezzel szerintem nincs is baj, amit írsz. Előző számszerűsítésben is ez nem volt szerencsés, mert ha valaki tudja mit akar az a lényeg. Lehet lassabban éri el, de én is így vagyok vele, amit te írtál. Kiskoromban elkezdtem lakástakarék pénztárat, megtakarítás + kis tőzsde. :D És nem mentem el albérletbe és csak összejött lakás. Oké hogy még jó darabig fizetek a banknak, de az enyém.

Abban azért egyetértek recreával, hogy nagyobbak bőven a lehetőségek mint x éve és nem feltétlen kell gazdag családba születni. Azt aláírom, hogy a külföldön jobban megbecsülik a munkát is, de itthon is lehet jól helyezkedni.

Nem politikus. :D Volt egy kisebb cégem, jól ment aztán elvitte az asszony. :lol:

Egyébként meg igen, felmentek az albérlet árak. Ismerősömmel gondolkoztunk is, hogy összedobni egy kisebb lakásra és kiadni "hostelnek". Nagyon megy ez most és addig kéne ütni a vasat, amíg meleg. Szerintem már el is késtünk. :D
Kép
Kép
Kép
defender3
Entrenador del Barça

2017.03.01. 20:44:27

Ha ma valaki mondjuk Pesten külön akar élni albérletben és még félre is akar tenni akkor olyan nettó 300-350 az amivel meg lehet csinálni. Nézzük albi mondjuk 150 havonta, kaja minimum 60 de ez egyén függő. Ez eddig 210 és csak szállás plusz kaja volt de nem költött egy vasat se mobilra, ruházatra, szórakozásra. Szóval nem kell csodálkozni, hogy sokan még a szülőkkel élnek.

Saját példa munkahelytől 35 km-re lakok. A munkahely egy faluban van a legközelebbi város is vagy 20 km-re van tőle de az se nagyobb, mint ahol lakok. Akkor mi értelme lenne elköltözni? Így, hogy a szüleimmel élek minden pénzt félre tudok tenni, amit megkeresek. A kafetéria, amit kapok az lesz az amit odaadok nekik. SZÉP-kártyával majd szépen el tudnak menni hosszúhétvégére.

De ha mondjuk Győrbe mennék át dolgozni, ami olyan 65 km-re van innen akkor se biztos, hogy az elején albérletbe mennék így, hogy végig gyorsforgalmi út van. Háztól-házig, onnan ahol lakok Győr Széchenyi Egyetem 45-47 perc minden szabályt betartva. Ami alig 10 perccel több, mint amennyi idő alatt beérek a munkahelyemre.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.01. 20:38:39

visca el barca írta:
Nero. írta:kifejezetten gáznak tartom hogy ma Mon 10/7-8 28 év alatti ember még mindig a szüleim él.
én 35 vagyok, de jelenleg anyámmal élek (hogy miért az most mellékes). akkor ezek szerint én egy sz*rdarab vagyok a szemedben? azért mert neked összejött az élet, meg itt arcoskodsz, hogy milyen sokat keresel, még nem kellene másokat az életkörülményei között fikáznod. tipikus felsőbbrendű pesti ember lehetsz, aki nincs a te színvonaladon, az nulla, értéktelen.
:lol: :lol: :D
Nagyon nem ezt mondtam de úgy látszik érzékenyen érint a téma. Az hogy 35 évesen életerős férfiként valaki még mindig az anyjával él az szerintem kifejezetten természetellenes, de azt nem mondtam hogy emiatt TE kevesebb lennél. Ha én így lennék eléggé kilennék bukva magam miatt de màsokkal nem foglalkozom.
Egyébként egyáltalán nem jött be az élet, pokoli kemény évek és rengeteg meló vár rám hogy egyáltalán olyan "alap" dolgok össze jöjjenek mint egy családi ház, normális kocsi, asszony gyerek (igen ezek is súlyos millák) és mint mondtam az élet van akkora forgatókönyv író hogy akar az is elofordulhat hogy egyik se lesz meg.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.01. 20:36:01

Bob, 7számjegyű kézhez kapott fizu?:D politikus vagy?:D
(Csak viccelek)

Én nem érzem magam tojnak amiért a szüleimmel élek, most ez van, majd lesz saját lakás 2-3 év múlva.
De ha ettől kevesebb vagyok akkor ez van.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.01. 20:35:36

visca el barca írta:
Nero. írta:kifejezetten gáznak tartom hogy ma Mon 10/7-8 28 év alatti ember még mindig a szüleim él.
én 35 vagyok, de jelenleg anyámmal élek (hogy miért az most mellékes). akkor ezek szerint én egy sz*rdarab vagyok a szemedben? azért mert neked összejött az élet, meg itt arcoskodsz, hogy milyen sokat keresel, még nem kellene másokat az életkörülményei között fikáznod. tipikus felsőbbrendű pesti ember lehetsz, aki nincs a te színvonaladon, az nulla, értéktelen.
Egyáltalán nem ezt írta szerintem. Maga a számszerűsítés nem volt szerencsés,

Ha jól tudom pl a japánoknál 18 év felett kötelezően elköltözik a fiú gyermek, akármi van.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.03.01. 20:31:07

csababarca írta:Abból a 7-8 28 évesen szüleivel élő 5-6 kényszerből teszi ezt.
Plusz halkan megjegyezném, hogy olyan opció is van, ahol nem csak a gyereken múlik a költözés, mert a szülő se tudná fenntartani egy fizetésből a háztartását. És itt nem arról van szó, hogy nem tudna minden második hétvégén wellnessbe menni, hanem az összes számlát befizetni, kaját venni, ruhákat, alap szükségleteket kielégíteni..

Plusz az se feltétlen igaz, hogy a gyerek ilyenkor a szülőn élősködik. Csababarca se hiszem, hogy 0 Ft-al száll be a rezsibe, és nem vesz semm kaját, tisztítószert otthonra, nem száll be a felújításokba stb, és ezzel nincs egyedül szerintem..
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.01. 20:29:48

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2017.03.01. 20:32:07-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése