Ivan Rakitic

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Tromort77

2017.03.10. 12:37:09

Rakitic to arrive at club's offices shortly to put pen to paper on new Barça contract, that'll tie him down to club until 2021. [fcb snap]

Születésnap, új szerződés, történelmi fordítás, nincs rossz hete. :D 8)

Nagyon örülök, hogy marad!
TripleH
Entrenador del Barça

2017.03.09. 20:46:18

kristop írta:most vagy az van, hogy mar le van beszelve a kovetkezo edzo, es tud errol, vagy ez egy baromi rossz dontes, vakon hosszabbitani

(mondjuk a hosszabitastol fuggetlenul el lehet adni, csak hulyen venne ki magat)
Ezzel a felállással kifejezetten jól funkcionál a horvát, ha ezt visszük tovább, akkor megértem a hosszabbítást.
kristop
Entrenador del Barça

2017.03.09. 20:24:44

most vagy az van, hogy mar le van beszelve a kovetkezo edzo, es tud errol, vagy ez egy baromi rossz dontes, vakon hosszabbitani

(mondjuk a hosszabitastol fuggetlenul el lehet adni, csak hulyen venne ki magat)
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Normandia
Director del Fútbol

2017.03.09. 20:04:10

Most olvasom, hogy Iván hosszabbított 2021. Júni 30-ig. Ennek én nagyon örülök.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Legendinho
Jugador del Barça

2017.03.09. 02:29:24

Neymar mellett, ma nekem Ő volt még Umtiti mellett kiemelkedő. Felszántotta a pályát, rombolt ha kellett, labdát szerzett ha kellett, segítette a támadást, ha épp arra volt szükség! Ha nem is hozta magához képest a csúcsformáját, de nagyon komoly meccset játszott ma. Az egyik kulcsember volt abban, hogy a középpályán így tudtunk oktatni! Nem volt olyan látványos a játéka mint Neymaré, vagy Umtitié, de legalább olyan hasznos volt.
Bartomeu, OUT NOW!
Ronaldinho0408
Jugador del Barça

2017.03.05. 23:38:48

Talan sose fogjuk pontosan megtudni, hogy mi az oka annak, hogy lucho egyik pillanatrol a masikra kivette ot a csapatbol, legabbis a gala kezdo, a legfontosabb meccseken is altalaban mar nelkule allt fel. Tobb helyen irtak, hogy volt nemi osszezordules jatekos es edzo kozott.
Nekem szemely szerint nagy kedvencem, a triplazas eveben es tavaly is rendkivul fontos tagja volt a csapatnak. Iden osszel, illetve az ev elejen a legnagyobb baj a kozeppalya gyengelkedese volt, ahonnan o is nagyon hianyzott. busquets formaja ingadozott, iniesta hol jatszott, hol nem. rakitic jatekanak a lenyege pedig a rengeteg munka, az csak hab a tortan ha lo egy egy tavoli bombat (nagyon sok fontos golt szerzett) vagy ad egy remek passzt. A rengeteg munka pedig szerintem formatol fuggetlenul nala megvan, igy ugy gondolom, hogy a gyengen muzsikalo kp-n o lehetett volna egy biztos pont a nehezebb idoszakokban. Ha a psg ellen egy az edzo bizalmat elvezo, folyamatosan jatekban levo Rakiticcsel alltunk volna fel, meggyozodesem, hogy nem 4-0 lett volna a vege. es ez azert nagyon fontos, mert a jelenlegi jo formankban 3-0rol varni a visszavagot vagy 4-1rol boven adna okot bizakodasra.
De helyette andre gomes meg rafinha, borzaszto gyengek szerintem mind a ketten, nincs nagyon mit szépíteni ezen. kimondottan messze vannak a barca szinttől, kis csapatok ellen sorozatterheles eseten jok, de azt meg lehet oldani ifibol, gomes szerzodtetese igy ertelmetlen.
Lenyeg a lenyeg, a psg ellen azon a meccsen kikapunk akar kezd egy jo, vagy csak atlagos formaban jatszo rakitic, akar nem, de ha csak egy gollal is beljebb lennenk (es szerintem beljebbblennenk), most egeszen mas meccsnek neznenk elebe.
Nagy kár ezért
Normandia
Director del Fútbol

2017.03.05. 10:54:02

Nekem tegnap mutatta meg régi Önmagát megint. Szerelt, passzolt és nem csak öt méterre. Rafinak az a lapos 30 méteres labdája valami fantasztikus volt. Kimondottan motiváltnak látszott, csak úgy mint a többiek. Remélem LE már nem fogja cserélgetni AG-vel.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.03.04. 18:37:08

BarcafanTomee írta:Lucho irányítása alatt, ő lépett legtöbbször pályára a csapatból, számszerint 143 alkalommal. Más kérdés, hogy hányszor játszott 90 percet. :D
De azért azt mutatja, hogy LE mennyire megbízik benne, kár, hogy erre a szezonra ennyire szétesett. Én remélem, hogy maradni fog és jövőre bizonyítani tudna az új edző alatt is.
Egy jó Rakitic nagyon fontos láncszem a csapatban, nem győzöm hangsúlyozni. Ne feledjük, a csapatukban nem mindenki szeret védekezni, sokszor két ember munkáját végezte.

A hétközi gólja nagyon tetszett. :)
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.03.04. 18:29:24

Lucho irányítása alatt, ő lépett legtöbbször pályára a csapatból, számszerint 143 alkalommal. Más kérdés, hogy hányszor játszott 90 percet. :D
De azért azt mutatja, hogy LE mennyire megbízik benne, kár, hogy erre a szezonra ennyire szétesett. Én remélem, hogy maradni fog és jövőre bizonyítani tudna az új edző alatt is.
barca0417
Entrenador del Barça

2017.02.22. 18:32:55

Vele csak az a baj, hogy levágatta a haját. Mert úgy néz ki abban volt az ereje, mert azóta nem találja önmagát.
De viccet félretéve, remélem tényleg összeszedi magát, bár idén is több kijönne belőle, ha többet játszana, mert formába lendülni sincs szinte ideje, nincs 3 meccs egymás után amin kezdene.
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2017.02.22. 14:27:13

palesz77 írta: Rá amúgy Messi sincs jó hatással szerintem annyira, értve úgy, hogy "elveszi a helyét" a támadásoknál. 14/15-ben sokkal többet volt szélen, azóta egyre inkább jár be középre, Rakéta meg egyre kevésbé hasznos előre. Lehet csak véletlen persze, de ez most így hirtelen beugrott, hogy ez is közrejátszhat akár.
Ez nem Messi hibája, hanem taktika. Azzal, hogy Alves eltűnt a jobbosról, Messi nem tud kivel összejátszani, mert Robi nem éppen ideális oda. Így Messi többet jön középre, hogy közelebb legyen Neymar-hoz és Iniesta-hoz(már amikor ő játszik). Rakitic-nek meg amúgy is többet kell hátul lenni, hogy kisegítse Roberto-t, aki visszafelé sincs a helyzet magaslatán - bár megjegyzem nem is várható el tőle egy konstans jó teljesítmény egy tök idegen poszton.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.02.22. 14:20:54

Stalkyard írta:Aki kételkedik a kvalitásaiban, az nézze meg ezt a videót.

https://www.youtube.com/watch?v=76KMvMnP7Iw
https://www.youtube.com/watch?v=BCnNwTj3l20

Hosszabb verzió. A két kedvencem tőle a León elleni passza Alvesnek, és egy Atma ellni labdája Suáreznek, valamiért ez a kettő maradt meg leginkább. Első évében amúgy durva mennyivel több utolsó passza volt, pedig mezőnyben se dolgozott kevesebbet. Mondjuk akkor is periodikusan jöttek csak ezek sajnos, de mostanság még csak 1-2 hónapig se volt ilyen formában.

Rá amúgy Messi sincs jó hatással szerintem annyira, értve úgy, hogy "elveszi a helyét" a támadásoknál. 14/15-ben sokkal többet volt szélen, azóta egyre inkább jár be középre, Rakéta meg egyre kevésbé hasznos előre. Lehet csak véletlen persze, de ez most így hirtelen beugrott, hogy ez is közrejátszhat akár.
Feast4
Director del Fútbol

2017.02.22. 13:09:58

zeli39 írta:
Stalkyard írta:Aki kételkedik a kvalitásaiban, az nézze meg ezt a videót.

https://www.youtube.com/watch?v=76KMvMnP7Iw" target="_blank

Ebben minden benne van, amit adott a triplázó csapatnak pl. Stabilitás, védőmunka, direkt kulcspasszok(!), remek mélységi passzok, távoli lövések. Ez mára szinte teljesen eltűnt, ami előtt értetlenül állok. Mondjuk a videót nézve csak a szívem fáj, mert a komplett csapatra sem lehet ráismerni sajnos. Nagyon kiütközik ebből a rövid összeállításból is, hogy szinteket léptünk vissza.

Szóval én mindenképp a jelenlegi állapotnak tudom be azt a formát, amit Rakéta mutat, semmiképpen sem adnám el egyelőre.
A szavazás megmutatta,hogy Gomes után a legtöbb eurobarcas Rakitic-től válna meg .Tehát te meg én a kisebbséghez tartozunk .
Még egy szezont mindenképp adni kéne.Nyilván nem egy zsonglőr de hihetetlenül lát a pályán, nagyon erős és több poszton bevethető.Szerintem a jelenlegi játékát nagyban meghatározza ez a marha felesleges rotálás, az hogy szerintem a bizalmat se érzi.
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.02.22. 12:13:29

A probléma azzal van, hogy a mostani szezonjáról nemigazán lehetne egy ilyen videót összevágni.

Remek képességekkel rendelkezik, és rengeteget robotol, de valamiért idén nagyon leeresztett, és ha így folytatja akkor sajnos érdemes lesz megválni tőle.

De a legjobb az lenne, ha újból magára találna és még sok évig boldogítana minket
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.02.22. 11:03:20

Aki kételkedik a kvalitásaiban, az nézze meg ezt a videót.

https://www.youtube.com/watch?v=76KMvMnP7Iw" target="_blank

Ebben minden benne van, amit adott a triplázó csapatnak pl. Stabilitás, védőmunka, direkt kulcspasszok(!), remek mélységi passzok, távoli lövések. Ez mára szinte teljesen eltűnt, ami előtt értetlenül állok. Mondjuk a videót nézve csak a szívem fáj, mert a komplett csapatra sem lehet ráismerni sajnos. Nagyon kiütközik ebből a rövid összeállításból is, hogy szinteket léptünk vissza.

Szóval én mindenképp a jelenlegi állapotnak tudom be azt a formát, amit Rakéta mutat, semmiképpen sem adnám el egyelőre.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.22. 01:46:12

A Diaro szerint 4 évet hosszabítunk vele és a fizetésének is emelünk.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.02.21. 21:23:40

Én Juventust BL esélyesnek várom, legalábbis remélem. Szimpatikus csapat számomra, és a legjobbak között vannak, tavaly is sokkal tovább mentek volna, ha nem ejtette volna ki rögtön őket a Bayern elég kérdéses bírói ítéletekkel.
Buffon meg igazán megérdemelne egy BL győzelmet már
Ezzel teljesen egyetértek, Buffon megérdemelné, de ami nem tetszik, hogy Pogbát eladják százon felül megveszik a legnagyobb rivális csatárát két részletben, mondjuk áron felül.
Rakitic biztosan jó lenne oda, de neki itt a helye.
Lehet nem ugyanazt a meccset néztük, de nekem abban a kb félórában, amíg bírtam nézni, nagyjából az jött le, hogy baromira nem érzi a játékot, ütemtelenek a megoldásai. Lehet, hogy meccshiány, önbizalomhiány vagy valami más, de szinte sírt a labda, ha nála volt. És borzasztó ezt látni, mikor mindenki tudja, hogy sokkal többre képes ennél. Nagy kár lenne, ha elkallódna, mert már első évében is megmutatta, hogy mire képes és hogy nagyon is beleillik a Barca-koncepcióba, de valami nála is eltört a csapat játékával együtt.
Nézd vissza a meccset, lehet, hogy gyenge mérkőzés volt, de Rakitic mindenhol ott volt, nagyon sokat dolgozott, nem mondom, hogy élete meccse volt, de a csapat egyik legjobbja volt,
Biztos, hogy LE oka a gyenge formájának, mivel szokatlanul keveset játszik előző évekhez képest. DE A Lényeg maradnia kell! Messi Stegen, és Umtiti után kedvenc játékosom.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.02.21. 19:13:55

LG írta: A Juventus mondjuk az egyik legjobb európai csapat mostanában. 15-ben kiejtették a Real, mi is velük szenvedtünk meg leginkább a döntőben, tavaly is nagyon kevésen múlt a Bayern elleni kiesésünk, játékvezetői hiba is kellett hozzá. Szerintem idén is az egyik legnagyobb esélyesek. Rakétát el is tudnám ott képzelni, jól járna ő is, meg a zebrák is. De egyelőre jobban szeretném, ha nálunk maradna, és formába lendülne. Amúgy továbbra is tartom, a gyenge formájában Enrique keze is benne van.
Én Juventust BL esélyesnek várom, legalábbis remélem. Szimpatikus csapat számomra, és a legjobbak között vannak, tavaly is sokkal tovább mentek volna, ha nem ejtette volna ki rögtön őket a Bayern elég kérdéses bírói ítéletekkel.
Buffon meg igazán megérdemelne egy BL győzelmet már =D>
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.02.21. 18:48:15

Kovbal88 írta:
Bob_Marley írta:Gyenge szezonja van önmagához képest és szerintem megy is, de az utóbbi évek legjobb igazolása. Maradéktalanul elégedett vagyok vele, Fabregashoz képest meg pláne.
Hova menne? Egy Arsenalhoz, bajnoki harmadiknak lenni,
egy Juventushoz olasz bajnoknak lenni?

Jó helyen van ő itt, a hétvégi meccsen nagyon sokat dolgozott, mindenhol feltűnt a pályán szerintem az (egyik) legjobbunk volt! Pont nem az Ő helyére van szükség játékosra, hanem a többi középpályáséra. Kezdve Gomessel
A Juventus mondjuk az egyik legjobb európai csapat mostanában. 15-ben kiejtették a Real, mi is velük szenvedtünk meg leginkább a döntőben, tavaly is nagyon kevésen múlt a Bayern elleni kiesésünk, játékvezetői hiba is kellett hozzá. Szerintem idén is az egyik legnagyobb esélyesek. Rakétát el is tudnám ott képzelni, jól járna ő is, meg a zebrák is. De egyelőre jobban szeretném, ha nálunk maradna, és formába lendülne. Amúgy továbbra is tartom, a gyenge formájában Enrique keze is benne van.
Normandia
Director del Fútbol

2017.02.21. 16:24:55

Bob_Marley írta:Gyenge szezonja van önmagához képest és szerintem megy is, de az utóbbi évek legjobb igazolása. Maradéktalanul elégedett vagyok vele, Fabregashoz képest meg pláne.
Maximalite egyetértek veled Bob. Azért azt is meg lehetne nézni, hogy igazán mióta nem megy neki. Nagy eséllyel azóta, majd Palesz cáfolja, amióta össze vissza van játszatva. Hol nem játszik, hol meg igen, de nem ott, ahol eddig jól ment neki. Tudom, játszott ott is, de a bizonytalanság az biztosan nem a formábalendülését segíti. Jó játékos nagyon is, csak úgy, mint a többieknél, nála is van visszaesés.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Normandia 2017.02.21. 19:12:34-kor.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2017.02.21. 14:35:49

Kovbal88 írta:

Jó helyen van ő itt, a hétvégi meccsen nagyon sokat dolgozott, mindenhol feltűnt a pályán szerintem az (egyik) legjobbunk volt! Pont nem az Ő helyére van szükség játékosra, hanem a többi középpályáséra. Kezdve Gomessel

Lehet nem ugyanazt a meccset néztük, de nekem abban a kb félórában, amíg bírtam nézni, nagyjából az jött le, hogy baromira nem érzi a játékot, ütemtelenek a megoldásai. Lehet, hogy meccshiány, önbizalomhiány vagy valami más, de szinte sírt a labda, ha nála volt. És borzasztó ezt látni, mikor mindenki tudja, hogy sokkal többre képes ennél. Nagy kár lenne, ha elkallódna, mert már első évében is megmutatta, hogy mire képes és hogy nagyon is beleillik a Barca-koncepcióba, de valami nála is eltört a csapat játékával együtt.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.02.21. 14:29:31

Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.21. 14:14:06

Az elso két szezonja tényleg jó volt, bár engem annyira nem lepett meg mert már a Sevillába is látszott hogy ügyes és harcos kis játékos, de idén annyira gyenge hogy sanszos hogy túl kell adni rajta.

Kelleni fog egy penge, fiatal, dinamikus kp a nyáron (Verratti), és ha azt nézem hogy minimum 80 milla lesz akkor pláne pénzt kell csinálnunk.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.21. 13:59:33

Gyenge szezonja van önmagához képest és szerintem megy is, de az utóbbi évek legjobb igazolása. Maradéktalanul elégedett vagyok vele, Fabregashoz képest meg pláne.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.02.21. 12:09:47

Áthozom ide őket a Gomes topicból, ott már ez off:
LG írta:Ezt igy el is tudom fogadni, de én most nem álom Barcában gondolkodom, hanem a próbálok a realitásoknál maradni, ebben az esetben viszont a formába hozásával járnánk jobban. Az anyagi forrásainkra más helyeken sokkal égetőbb szükség van, mint hogy a horvát helyére hozzunk egy sztárigazolást.
Én arra gondolok, hogy megújulunk majd nyáron, és akkor én nem olyan irányba mennék el, ahol ő kezdő lenne. Jelen pillanatot nézve én is úgy gondolom, hogy az ő maximumával mennénk a legtöbbre - bár ha Denis úgy játszana mindig, mint a Sevilla ellen, az vetekedne vele, de erre még annyi esély sincs, mint Rakitic formajavulására -, PSG ellen mindenképp, mert lenne egy ember, aki belemegy keményen az ütközésekbe, keresi a párharcokat. Ha formába van, akkor támadásokhoz is tud adni, bár ezt már olyan rég láttuk, hogy sokan el is felejtik, hogy megy neki ez is azért.. Mondjuk baromi sokat javított Alves ezen, mert kettejük közül a brazil volt inkább a labdabiztos ember ott a jobboson építkezéskor, jelenleg ez hiányozna, de ennél akkor is többet tud a horvát.

Viszont sajna ezt nem tudom mikor láttuk utoljára, az első hónapban talán csak, ilyen hosszú hullámvölgye még nem volt itt, pedig 2-3 hónapnál tovább nem tartotta a csúcsformáját egyhuzamban sose, sőt.
eimenis1212 írta:Chino, Nem akarom szétoffolni a topikot, de Rakitic tekintetébven maximálisan egyetértek Palesszel. Sztem az utolsó 2-3 éve arról szól, hogy mivel ment a csapatnak (máramennyire) ez elfedte azt h ő nagy alibi ember. Támadásban évek óta nem tesz hozzá semmit (cselekkel, indításokkal sem), lőni elvileg tud,de amikor nagyritkán elvállalta akkor a megye3-as szintet idézte. Védekezésben meg nem akkora király mint amekkorának ki volt kiáltva. De nem offolok. A lényeg h nem a múltról, hanem az elkövetkező 2-3-4 évre lehet fogadást kötni :)
Meglátjuk
Mondjuk én ennyire nem látom rossz játékosnak a horvátot, Gomesnél szerintem jobban is passzol hozzánk összességében. De én inkább egy Keita szerepkörben szeretném látni, viszont arra itt lenne SR is, aki még inkább passzol ide szerintem, és még el is fogadná ezt jó eséllyel. Ellenben a horváttal, akinek úgy tűnt az idei alapján, hogy nem tetszik a csere szerepkör, de lehet az egész pletyka volt csak igazából.

De azért Rakiticet nem tartom egy gyenge játékosnak, csak szimplán nem egy kezdő szintnek egy nekem igazán tetsző Barcában. Másodvonalas játékosnak mondanám én, közvetlenül a szűk elit mögött, csak itt meg a jó focihoz a legjobbak közül kéne, hogy játsszon valaki. Leginkább nyomás alatt jön ez ki, akkor nagyon könnyű zavarba hozni sajnos, és nem is mer általában kicsit rizikósabb megoldást választani, ami pl Busi féle játékosoknak zsigerből jön, és elengedhetetlen a gördülékeny játékhoz, már ha előre is akarunk haladni. De ennek ellenére azért a szépeket se felejtem tőle, adott már olyan labdákat, amit Xavi is megirigyelne, voltak nagy bombái, nagy mentései, jó meccsei. De ettől függetlenül nekem hiányérzetem van vele kapcsolatban, úgy az egész Barcás karrierjét is nézve.
Válasz küldése