Luis Enrique
Hogy lehetne egy olyan ember a legkézenfekvőbb megoldás, akinek komolyabb edzői tapasztalata konvergál a nullához? De most komolyan, emberek... Pep egy látnok volt, egy zseni, nála bejött ez a dolog, Lucho mögött azért már volt pár év komolyabb csapatok élén mikor idekerült. Na de Unzué? Én értem hogy a közeget ismeri, de ennyi erővel a gyúró is ismeri, aki 8 éve a csapatnál dolgozik... Ez nyilván egy szélsőséges példa, de a lényeget talán átadja.
És egyszer már eljátszottuk ezt, Titoval ( Isten nyugosztalja!), és ott is lehetett látni, hogy semmi frissesség nem került a csapatba, vitte tovább szinte ugyanazt amit előtte Pep is, csak kevesebb karakterrel, színnel és egyéniséggel. Ebből meg az lett, hogy a ligában taroltunk, de a nagycsapatok rendszeresen megettek minket, abban az évben kaptunk ki egy csomószor a clásicókon is, nem beszélve a nyögvenyelős BL párharcokról. És rendben, Tito betegsége bekavart, de szerintem akkor sem lett volna reális esélyünk az élcsapatok ellen ha ő viszi végig.
Az igazi áttörés akkor jött el, mikor egy friss impulzusú edző jött új elképzelésekkel ( Lucho).
Most ugyanezt akarjuk majd eljátszani, csak Unzuével? Komolyan? Nem értem, miért kell pl megvárni, amíg egy adott keret és rendszer teljesen kifullad, és majd jól "le lehet zárni" egy korszakot egy újabb 7-0-ás égéssel a BL-ben, egy-két év múlva. Nem lenne jobb folyamatosan frissíteni, mikor már látszik hogy kifutóban van egy szisztéma? Mert idén egyértelműen látszik ez, fordítás ide vagy oda. De valaki még tovább nyúzná a mostanit kifacsarva a lelket is hogy aztán lehessen megint a nulláról építkezni. Én komolyan nem értem.
És egyszer már eljátszottuk ezt, Titoval ( Isten nyugosztalja!), és ott is lehetett látni, hogy semmi frissesség nem került a csapatba, vitte tovább szinte ugyanazt amit előtte Pep is, csak kevesebb karakterrel, színnel és egyéniséggel. Ebből meg az lett, hogy a ligában taroltunk, de a nagycsapatok rendszeresen megettek minket, abban az évben kaptunk ki egy csomószor a clásicókon is, nem beszélve a nyögvenyelős BL párharcokról. És rendben, Tito betegsége bekavart, de szerintem akkor sem lett volna reális esélyünk az élcsapatok ellen ha ő viszi végig.
Az igazi áttörés akkor jött el, mikor egy friss impulzusú edző jött új elképzelésekkel ( Lucho).
Most ugyanezt akarjuk majd eljátszani, csak Unzuével? Komolyan? Nem értem, miért kell pl megvárni, amíg egy adott keret és rendszer teljesen kifullad, és majd jól "le lehet zárni" egy korszakot egy újabb 7-0-ás égéssel a BL-ben, egy-két év múlva. Nem lenne jobb folyamatosan frissíteni, mikor már látszik hogy kifutóban van egy szisztéma? Mert idén egyértelműen látszik ez, fordítás ide vagy oda. De valaki még tovább nyúzná a mostanit kifacsarva a lelket is hogy aztán lehessen megint a nulláról építkezni. Én komolyan nem értem.
Az éjjel soha nem érhet véget!
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
- visca el barca
- Presidente del Barça
látod ezért szeretek vitatkozni, engem nem lehet meggyőzniTromort77 írta:veb!
Századjára is leírom, hogy talán az a játékosok szemében is jelet valamit, hogy valaki már akkor is a csapatnál volt edző amikor ők bemutatkoztak. Lehet, hogy csak kapus edző volt akkoriban, de akkor is a tapasztalata megkérdőjelezhetetlen, arra pedig nem hinném, hogy ne néznének fel.
De szélmalom harc Veled vitatkozni mert az itt eltöltött rövid pályafutásom alatt nem láttam, hogy Nálad bármilyen érv is elfogadható lett volna bármilyen témában is.

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
mint ahogy jogosan írod, ha a temetés is korai volt, szerintem a hurráhangulat is korai.Nero. írta: "Ne tévesszen meg senkit a 6-1"![]()
Hát komolyan basszus akkor ne tévesszen meg senkit az első éves triplázás, a tavalyi dupla, az idei tabella, a madridi 0-4, a Nou Campban a gálák, a normális morál, stb. stb...
Szerintem itt sokan már nem látnak a jótól.
Most tegyük szívünkre a kezünket, nyomtunk 3 jobb meccset, egy elképesztő csodával kivertük a psg-t.
Amiért örök hála, és ha csak a kupát nyerjük idén, nekem ez akkor is életre szóló élmény, és a legmeghatározóbb momentum az LE-érából toronymagasan.
De előtte meg temetve volt a csapat, jó mondjuk nem mindenki által, de tény hogy nem álltak jól a dolgok, és borús volt minden. 2-3 hét alatt változott minden.
Ugyanennyi idő alatt megint borulhat minden, szóval óvatosan kéne fogalmazni innentől,és ezt mindkét oldalra értem, magamra is pl.
Most a kérdés,hogy ezt a mámort hogyan ragadjuk meg, pl ma mit csinálunk idegenben a depor ellen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Szerintem azáltal, hogy ott van a klubnál 10 éve pályaedzőként meg volt előtte játékosként is, kiérdemelt olyan tiszteletet, hogy hallgatnak a szavára. Én Koemant írtam, hogy jobban szeretném, neki nagy sikerei is vannak játékosként.visca el barca írta:eternal cycle S01E02Bob_Marley írta:a játékosok felnéznek rá.![]()
trmortot is faggattam, de Te is elmagyarázhatnád nekem, hogy ugyan miért néznének fel unzuéra, mert ahogy kivettem a szavaidból, ezt Te is tényként kezeled.
Tudom, hogy múltkor erről is beszéltetek (gondolom), de frissítsük fel.

+1Tromort77 írta:Mondjuk azoknak akiknek Luis Enrique is csak középszer azokkal értelmesen nem lehet ezt megvitatni. Tény, a Barca kispadjára nem taktikai zsenik vagy forradalmárok kellenek, hanem olyan emberek akik ismerik a klub szokásait és nem forgatják fel azt.
Ha valami nincs elromolva azt nem kell megjavítani. Van egy zseniálisan működő modellünk, ha van rá lehetőség ezt továbbvinni akkor nem értem miért kockáztatnánk külsősökkel.
Nekem röhejes ez a beleuntunk a sikerekbe ezért legyen már valami kis változás is a csapat környékén mentalitás. Nekem tetszik ez a játék és csak így tovább. Még ha döcögős is a sikerre vezető út idén.
veb!
Századjára is leírom, hogy talán az a játékosok szemében is jelet valamit, hogy valaki már akkor is a csapatnál volt edző amikor ők bemutatkoztak. Lehet, hogy csak kapus edző volt akkoriban, de akkor is a tapasztalata megkérdőjelezhetetlen, arra pedig nem hinném, hogy ne néznének fel.
De szélmalom harc Veled vitatkozni mert az itt eltöltött rövid pályafutásom alatt nem láttam, hogy Nálad bármilyen érv is elfogadható lett volna bármilyen témában is.
"Ne tévesszen meg senkit a 6-1"

Szerintem itt sokan már nem látnak a jótól.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
azért a fogalmakat ne cserélgesd önkényesen! LE. elmegy (önként) a munkásságát majd értékelhetjük, ahol szóba jöhetnek a sikerek és a kudarcok is. a középszerűségét arra értettem, ahogy a játékosállomány megújulását intézte és most ezzel az "ajánlással" hasonlóan merített!MichaaBee írta:Azért ezt így elég meredeknek érzem. LE "középszerűsége" hozott nekünk eddig 10-ből 8 trófeát és minden esélyünk megvan, hogy ez 13-ból 11, de legalábbis 13-ból 9 legyen. Amikor arról beszélnek az emberek, hogy a Barcelona szurkolók el vannak szállva, akkor pontosan arra szoktak gondolni, hogy ezt a statisztikát itt nyugodtan le lehet középszerűzni.mess2009 írta:egy ferrariba friss jogsival?! kb. ez Unzue. tovább kisértene LE. "középszerűsége" ahogy az összevásárolt embereivel meg vagyunk áldva.
a 6:1 az valami csoda volt, ezt igazolandó azt ajánlom mindenkinek kezelje együtt a 0:4 el! én most újra néztem azt is -mit mondjak- kijózanító.![]()
Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy minden meccsen élmény nézni az idei játékunkat, de ott vagyunk egy döntőben, 4-ről visszajöttünk a BL-ben, a bajnokságban pedig az egykor 9 pontos hátrány után mostmár ott tartunk, hogy a saját kezünkben a sorsunk. Ha valaki a Pep-féle csapaton szocializálódott, akkor megértem, hogy ez csalódás, de reálisan nézve most is elképesztően sikeresek vagyunk. Nem fog összedőlni a világ, ha Unzuét nevezik ki és Sampaoli esetében egy most vagy soha esélyről beszélünk.
Hogy Unzuénak mennyire friss a jogsija, arról pedig annyit, hogy kisebb megszakításokat leszámítva Rijkaard óta itt van, nem hiszem, hogy Guardiola, Vilanova, Martino vagy Enrique ennél sokkal tapasztaltabban ültek volna be a volán mögé. Némi tisztelet azért kijár szerintem Unzuénak is.
Unzue-t vezetőedzőnek ajánlotta abbeli munkásságára a "friss jogsi" nagyon is ülne, anélkül, hogy ne tisztelném azt amit eddig csinált.
szerintem a Barcelona még akkor is jobbat érdemelne, hogy Guardiola zsenije az ellenpélda, a többi említett név pedig indiferens.
Mondjuk azoknak akiknek Luis Enrique is csak középszer azokkal értelmesen nem lehet ezt megvitatni. Tény, a Barca kispadjára nem taktikai zsenik vagy forradalmárok kellenek, hanem olyan emberek akik ismerik a klub szokásait és nem forgatják fel azt.
Ha valami nincs elromolva azt nem kell megjavítani. Van egy zseniálisan működő modellünk, ha van rá lehetőség ezt továbbvinni akkor nem értem miért kockáztatnánk külsősökkel.
Nekem röhejes ez a beleuntunk a sikerekbe ezért legyen már valami kis változás is a csapat környékén mentalitás. Nekem tetszik ez a játék és csak így tovább. Még ha döcögős is a sikerre vezető út idén.
veb!
veb!
- csababarca
Én nem látom azt, hogy Unzuéra felnéznének, szerintem 2 hét alatt felzabálnák a sztárjaink, de ne legyen igazam.
Most sokakat elvakít a szerda, ami jogos is, várható volt.
De egy példával élve, Robit nem fogjuk ezentúl centerként használni, csak mert rúgott egy gólt.
Én ezt csak akkor fogadnám el, ha maradna ez a felállás.
Ahhoz, hogy újra 4-3-3at játszunk kell egy klasszis jobb bekk, meg egy extraklasszis kp.
Mostani csapattal ez nem megy, főleg hogy Vidal sérült is. (nem mintha klasszis lenne, de jobb ott mint Robi)
Mindegy meglátjuk, jövő zenéje, most a lényeg hogy meneteljünk tovább,és bajnokságban gyűjtsük a pontokat, már ma is a depor ellen.
Most sokakat elvakít a szerda, ami jogos is, várható volt.
De egy példával élve, Robit nem fogjuk ezentúl centerként használni, csak mert rúgott egy gólt.
Én ezt csak akkor fogadnám el, ha maradna ez a felállás.
Ahhoz, hogy újra 4-3-3at játszunk kell egy klasszis jobb bekk, meg egy extraklasszis kp.
Mostani csapattal ez nem megy, főleg hogy Vidal sérült is. (nem mintha klasszis lenne, de jobb ott mint Robi)
Mindegy meglátjuk, jövő zenéje, most a lényeg hogy meneteljünk tovább,és bajnokságban gyűjtsük a pontokat, már ma is a depor ellen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- visca el barca
- Presidente del Barça
eternal cycle S01E02Bob_Marley írta:a játékosok felnéznek rá.

trmortot is faggattam, de Te is elmagyarázhatnád nekem, hogy ugyan miért néznének fel unzuéra, mert ahogy kivettem a szavaidból, ezt Te is tényként kezeled.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Én örülnék neki, mert minden esetben úgy gondolom, hogy belsőssel jobban járunk, habár Koemannak jobban örülnék (mert világot látott és emiatt a kecske is jól lakna és a káposzta is megmaradna szerintem), de Unzué mellett meg az szól, hogy ő a mostani csapatot, klubot ismeri alfától omegáig. Nem hiába Tots unit fem forca, sikereink egyik kulcsa az összetartozás, s nagy "család"és a szisztematikus munka. És ilyen játékosokhoz egyszerűen olyan ember kell, aki ismeri a klubot a játékosok felnéznek rá. Nem vagyok benne biztos, hogy pl Iniesta odamenne egy külsős edzőhöz, hogy Mister ez és ez a meglátásom van. Eléggé hazafiak a katalán játékosok, könnyebben szót értenek olyannal aki maximálisan átérzi a Barcelona hagyományait és irányvonalait. És biztos vagyok benne, hogy szakmailag lehetne jobb embereket is találni, én pl Jardimot bármikor hoznám, de ezeknek a játékosoknak a bizalom fontosabb és sajnos ott van a Messi faktor is, aki ilyennel még nem is találkozott és ki tudja hogy kezelne egy nem argentin, nem katalán edzőt.

Azért ezt így elég meredeknek érzem. LE "középszerűsége" hozott nekünk eddig 10-ből 8 trófeát és minden esélyünk megvan, hogy ez 13-ból 11, de legalábbis 13-ból 9 legyen. Amikor arról beszélnek az emberek, hogy a Barcelona szurkolók el vannak szállva, akkor pontosan arra szoktak gondolni, hogy ezt a statisztikát itt nyugodtan le lehet középszerűzni.mess2009 írta:egy ferrariba friss jogsival?! kb. ez Unzue. tovább kisértene LE. "középszerűsége" ahogy az összevásárolt embereivel meg vagyunk áldva.
a 6:1 az valami csoda volt, ezt igazolandó azt ajánlom mindenkinek kezelje együtt a 0:4 el! én most újra néztem azt is -mit mondjak- kijózanító.

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy minden meccsen élmény nézni az idei játékunkat, de ott vagyunk egy döntőben, 4-ről visszajöttünk a BL-ben, a bajnokságban pedig az egykor 9 pontos hátrány után mostmár ott tartunk, hogy a saját kezünkben a sorsunk. Ha valaki a Pep-féle csapaton szocializálódott, akkor megértem, hogy ez csalódás, de reálisan nézve most is elképesztően sikeresek vagyunk. Nem fog összedőlni a világ, ha Unzuét nevezik ki és Sampaoli esetében egy most vagy soha esélyről beszélünk.
Hogy Unzuénak mennyire friss a jogsija, arról pedig annyit, hogy kisebb megszakításokat leszámítva Rijkaard óta itt van, nem hiszem, hogy Guardiola, Vilanova, Martino vagy Enrique ennél sokkal tapasztaltabban ültek volna be a volán mögé. Némi tisztelet azért kijár szerintem Unzuénak is.

H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
egy ferrariba friss jogsival?! kb. ez Unzue. tovább kisértene LE. "középszerűsége" ahogy az összevásárolt embereivel meg vagyunk áldva.
a 6:1 az valami csoda volt, ezt igazolandó azt ajánlom mindenkinek kezelje együtt a 0:4 el! én most újra néztem azt is -mit mondjak- kijózanító.
Valami hírt fel kell dobni, hogy menjen a lap. Minthogy nem látszik mozgás, marad az, hogy házon belül oldják meg. Felkészül: Gerard López
Abszolút nem örülnék Unzuének. Akkor már inkább maradna Enrique. De konkrétan Unzué nulla komoly edzői tapasztalattal bír. Szívesen megnézném már ezt a csapatot értő, taktikus kezek alatt, nem csak akkor, mikor a szívünk és az egyéniségeink visznek minket előre. De egy darabig úgy látszik ezt nem éljük meg. És igen, mindezt a 3-4-3 és a történelmi fordítás után is fenntartom.
Az éjjel soha nem érhet véget!
Miért fogod a fejed emiatt? Láthatjuk hogy koránt sincs akkora gáz mint amit a fórum hitt egy hónapja, ebben a csapatban még bőven van kraft nem kell még radikális változás Sampaolival, Nainggolannal meg a többi divatnévvel.csababarca írta:Tromort77 írta:Barca's current assistant coach Carlos Unzué is the main candidate to take over, once Luis Enrique leaves Barcelona this summer. [marca]![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mondjuk várható volt, hogy ha sikerek jönnek a finis felé,ez lesz.
Ha Unzuét választjuk szerintem valami biztosat kapunk. Az elmúlt 3 évnél valószínűleg gyengébbek leszünk kicsivel, de ha most ide hozunk egy full külsőst akkor romba dőlhet minden.
Amikor SR gólja után a rendező bevágta a Barca-kispadot és Unzué állt ott mert Enrique valahol a pályán őrjöngött akkor villant át hogy simán eltudom képzelni. Anno Vilanova kinevezése is szürreális volt de szerintem hamar megszoktuk.
Raadasul mar eleg sok olyan hir volt, hogy inkabb Unzueval bezelgetnek a jatekosok mert Enriquevel nem olyan jo a kapcsolatuk.
Új felállásról meg annyit hogy szerintem holnap már újra 4-3-3 lesz Robertoval a jobboson. Ezt az új 3 KHs rendszert meglehet húzni amikor ég a ház vagy kicsit frissíteni akarunk de konstans nem lesz. Max. jövő évtől ha veszünk hozzá megfelelő játékosokat. Iniesta nagyon nem vágja, szerintem Messinek se ízlik, Albát meg nem fogjuk elpocsékolni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Nem azt mondtam, hogy olcsót, hanem jóval olcsóbbat mint egy 60-70-80 milliós Bellerín.csababarca írta:Én ha ez lenne, maradna, akkor nem egy olcsó kh cserét hoznék, hanem Piqué és Umtiti mellé harmadiknak egy kezdő szintet. Masch meg rotáció tagja lenne.
De ez én vagyok.
Mindenesetre, meg kell várni azért pár hetet, hogy mennyire működik ez a rendszer, alkalmas e hosszútávon a dolog,vagy csak tűzoltásnak volt jó.

- csababarca
Én ha ez lenne, maradna, akkor nem egy olcsó kh cserét hoznék, hanem Piqué és Umtiti mellé harmadiknak egy kezdő szintet. Masch meg rotáció tagja lenne.
De ez én vagyok.
Mindenesetre, meg kell várni azért pár hetet, hogy mennyire működik ez a rendszer, alkalmas e hosszútávon a dolog,vagy csak tűzoltásnak volt jó.
De ez én vagyok.
Én csak ebben az esetben támogatnám, hogy ő legyen. Ezzel legalább nem kéne 60-80millios jobbhátvéd, csak egy jóval olcsóbb kh csere. Ráadásul valszeg. Vidal is még inkább passzolni fog a rendszerbe.palesz77 írta:Marca mondjuk nem a legjobb forrás, még ha teljesen hihető hírt is hoztak most le. Én akkor örülnék neki, ha vele ezt a 3-4-3/3-3-1-3 féle felállást vinnénk tovább.
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Marca mondjuk nem a legjobb forrás, még ha teljesen hihető hírt is hoztak most le. Én akkor örülnék neki, ha vele ezt a 3-4-3/3-3-1-3 féle felállást vinnénk tovább, még inkább ha a kiötlésében is komolyabb szerepe volt. Akkor még bőven jók lehetünk néhány szezonra szerintem nagyjából ezzel a gerinccel.
Unzue amúgy szerintem az ifikre is nyitottabb, ezt most csak úgy érdekességképp hozom fel. Nem tudom, hogy Lucho utasítására-e, de idén már több Barca B meccset nézett meg élőbe de volt Juvenil B találkozón is kint.
Unzue amúgy szerintem az ifikre is nyitottabb, ezt most csak úgy érdekességképp hozom fel. Nem tudom, hogy Lucho utasítására-e, de idén már több Barca B meccset nézett meg élőbe de volt Juvenil B találkozón is kint.
- csababarca
Tromort77 írta:Barca's current assistant coach Carlos Unzué is the main candidate to take over, once Luis Enrique leaves Barcelona this summer. [marca]![]()
![]()

mondjuk várható volt, hogy ha sikerek jönnek a finis felé,ez lesz.
Barca's current assistant coach Carlos Unzué is the main candidate to take over, once Luis Enrique leaves Barcelona this summer. [marca]

TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Ezt még a másik topic-ban írtam:
Before last night, the previous time Barcelona played a 3-3-3-1 was in November 1999, under Louis van Gaal (with Luis Enrique, Pep Guardiola and Ronald de Boer in midfield)
Vajon 18 év múlva ezt Busi, Ini, Rakitic vagy Rafinha fogja újra elővenni?
Gondolom innen a taktika.
Before last night, the previous time Barcelona played a 3-3-3-1 was in November 1999, under Louis van Gaal (with Luis Enrique, Pep Guardiola and Ronald de Boer in midfield)
Vajon 18 év múlva ezt Busi, Ini, Rakitic vagy Rafinha fogja újra elővenni?

Gondolom innen a taktika.
Pep akkor akart átállni a 3-4-3-ra nagyon és jól is ment amikor érkezett Alexis és Fabre plusz Thiago akkor nagyon sokat játszott.looka írta:Nekem rémlik, hogy láttuk már ezt a felállást (vagy legalábbis nagyon hasonlót) Pep idejében, Messi visszavont támadóként, előtte 3 csatár, mögötte a Xavi-Iniesta- Busquets kp, meg hátul 3 középhátvéd...
De lehet, hogy az picit más volt. Mindenesetre elég jól működött tegnap ez a rendszer, de abban nem vagyok biztos, hogy amennyiben nem egy Málaga-taktikával kiálló, és az első félidőben totál betojt PSG az ellenfél, akkor is ilyen jól működött volna. Kellett a győzelemhez az ellenfél butasága is, persze ez most a legkevésbé sem érdekel.
De LE is használta már ezt a felállást egyszer pont a PSG ellen a sérülések miatt már régebben.