2017.03.20. 00:32:09
Engem az lep meg kicsit, hogy a Celta ellen látott védekezést totál elhagyta Lucho, pedig szerintem az jó ötlet volt, hogy SR visszalépett jobbekknek amikor nem nálunk volt a labda. Így a hátsó hármas nagyon könnyen zavarba hozható tényleg, bár még az is érződik, hogy nincsenek nagyon hozzászokva a dologhoz se, a második gól előtt ami futkosás ment, tök ez jött le belőle. Jobbra is kell majd ember, Rafinha sok hiányossággal küzd ahhoz, hogy egy egész oldalt bejátsszon azért - meg mondjuk ahhoz is, hogy itt kezdő legyen hosszútávon.
Ennek ellenére nekem még mindig tetszik a dolog, csak fejlesztgetni kell még bőven. Abba is biztos vagyok, hogy ha marad ez, és Luchoék megpróbálják csiszolgatni, fogunk még pofonba beleszaladni a szezon során, de ez benne van sajnos. Nagyon magas fokú intenzitás kell már az első sortól is letámadásban ahhoz, hogy ne fussanak annyira át rajtunk, és a hátsó emberek még kevesebbet hibázhatnak mint eddig. De van előnye is, Neymar nagyon jó így, Umtiti passzjátéka is még jobban kijöhet, Businak is jót tesz a többiek közelsége, a jobbszélnek is jó - lesz majd, ha lesz oda ember tényleg -, hogy van ott ember, és nem Messit kell várni oda, ezt meg szemre mondom csak, de több labdát is szerzünk az ellenfél térfelén, mint az utóbbi hónapokban. Messi meg hangulatfüggő továbbra is, ha odateszi magát, itt is megállíthatatlan lesz, ha nem, akkor meg mindegy hol van épp. Talán valamivel kevesebb akciógólt lő majd így, de mehet ahova akar szinte probléma nélkül, talán még nagyobb szabadságot kap ezzel a felállással ő - legalábbis szerintem még annyira se mondja meg neki így Lucho, hogy hol helyezkedjen, mint eddig. Szerintem még Alba is kaphat itt kulcsszerepet, mert a hátsó hármasba nem jött rosszul múltkor se a sebessége..
Na mindegy, késő van már, inkább nem ragozom tovább, mert még a végén regény lesz belőle. Egy szó mint száz, nem egy hátrány, legalább annyi előny, meglátjuk mit hoznak ebből ki Luchoék szezon végére - vagy ameddig próbálkoznak ezzel. Én látok benne lehetőséget, de messze még az út vége az biztos, ez ma is tisztán látszott.. Azt se hiszem, hogy 100%-os szezont tudunk ezzel a felállással produkálni a bajnokságban, lesz még vereség, akkor a többség válságstábot hirdet majd megint, de én drukkolok, hogy hosszútávon sikerüljön ezt használhatóra csiszolni, mert egy jó kiindulási ötletnek tartom a Messi "posztjából" adandó gondok orvoslására.
Luis Enrique: "We’ll go back to 4-3-3 before the end of the season. At times, we create more chances with the 4-3-3 than the 3-4-3"