Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Nero.
Llegenda del Barça

2017.06.25. 16:46:09

Jaja, biztos itt is a Ferrari ellen "fujnak" a felsobb erok mint a fociban a Barca ellen. :D Erdekes lett volna, ha ezt megussza buntetes nelkul Vettel, Hamilton meg igyis elegge porul jart. Kivancsi vagyok a dobogora feler e valamelyikuk.
Csori Alonso mennyire sansztalan volt ezzel a luzer Hondaval. :?

Stroll 18 evesen nem rossz. Legfiatalabb dobogos lesz igy.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Messias2
Director del Fútbol

2017.06.25. 16:41:03

ferninho írta:Nevetséges ez az egyoldalúság.
Meg kellett volna büntetni mindkettőt.
Hülyék voltak és kész, de ez így vicc.
Nem akarják, hogy elhúzzon Vettel összetettben.
Milyen érdekes, akkor jött a büntetés. amikor Hamiltont kihívták a boxba.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
ferninho
Madridista

2017.06.25. 16:39:12

Nevetséges ez az egyoldalúság.
Meg kellett volna büntetni mindkettőt.
Hülyék voltak és kész, de ez így vicc.
madridista
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.06.25. 16:35:58

ALEXDP írta:Szóval hogy Lewis működése megfelelő, a reakció rá meg túlzó?
Lol...
Hát, minimum is véleményes....
Hamilton diktálja a tempót, rámászott folyamatosan, biztonságos követési távolság???? Ugyanúgy ráment később is, Lewis is hibás volt, Vettel meg idióta és arról nem is beszélve, hogy SC alatt ment be mellé, amit csinált meg érthetetlen.

Ilyen pechet, de akkor vissza kell jönni a meccsbe.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2017.06.25. 16:35:51

Hamilton meg nem kap semmit.... Komoly......
Nero.
Llegenda del Barça

2017.06.25. 16:33:26

Vettel szurkolokent mondom, hogy ezert Vettelt minimum kikene zarni. Ugy huzta ra a kormanyt a falnal hogy meg neki is ment, mit hitt?

Viszont Hamilton tul lassan ment a SC alatt, o idezte elo.

Stroll, Ocon szepet mennek ma.

Szerk.: 10 mp Stop and Go. Raikkonen megint sehol hogy tudjon segiteni. :evil: :evil: :evil: :evil:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2017.06.25. 16:36:29-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
ALEXDP
Capitá del Barça

2017.06.25. 16:32:12

Szóval hogy Lewis működése megfelelő, a reakció rá meg túlzó?
Lol...
Hát, minimum is véleményes....
Messias2
Director del Fútbol

2017.06.25. 16:17:36

Egyébként ilyen paprikás csatákat akarok látni az F1-ben.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.06.25. 16:05:21

Messias2 írta:
Bob_Marley írta:Lewis valóban lefékezett, hogy jobban kigyorsítson, Vettel amit csinált az teljesen érthetetlen volt.
Megérdemelte a csoki. 8)
A fal mellett van és szándékosan ráhúzni, okos.
Indokolatlan lassítás, ráadásul huszadszorra mondta, hogy lassú a SC, de direkt ráhúzni tajparasztság.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2017.06.25. 16:02:24

Bob_Marley írta:Lewis valóban lefékezett, hogy jobban kigyorsítson, Vettel amit csinált az teljesen érthetetlen volt.
Megérdemelte a csoki. 8)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.06.25. 15:59:02

Lewis valóban lefékezett, hogy jobban kigyorsítson, Vettel amit csinált az teljesen érthetetlen volt. Mindkettő bünti lehet.
Remélem nincs baja a kocsinak, Lewis parádésan ment eddig és jól reagálta le a SC időszakokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2017.06.25. 16:03:37-kor.
Kép
Kép
Kép
MatsMessi
Jugador d'estrella

2017.06.12. 12:48:20

Azért azzal lehetne vitatkozni szerintem, hogy egyértelműen a legjobb csapat e a Mercedes. Az meg, hogy Hamilton lenne esélyes a VB-re szintén merész kijelentés. Vettelt is mondanám annyira esélyesnek, mint Őt.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.06.12. 12:10:24

Most van időm írni egy is egyéni véleményt a 2017 forma-1-ről. :)
vágjunk is bele!

Mercedes: Mint csapat továbbra is a legerősebb, viszont idén már a Ferrarival elkapható és év vége felé lehet a Red Bull is el tudja, majd csípni őket.
Hamilton: A világbajnokság legesélyesebbje, csapaton belül abszolult első számú versenyző ismét remek idénye lehet, nagyon bejött neki a Mercis szerződés.
Bottas: Számomra a legnagyobb csalódás, hittem benne, hogy képes lesz versenyezni, Hamiltonnal, de nem. Sikerült nyernie egy versenyt, de ennyi. Óriási csalódás jobb pilótának gondoltam. Viszont a Mercinek tökéletes. Hamiltont segítni nem csatázik vele, pont annyira tudja feltartani Vettelt, ami elég a Merci győzelemhez.

Ferrari: Iszonyat sokat fejlődtek idén, és vannak már pályák, ahol Bastian képes elkapni a Mercit főleg, ha azoknak gumi problémájuk van. Idén a versenystratégiájuk is elég jó, ott mindenképpen fejlődtek a korábbi évekhez képest, jó döntéseket hoznak és ez még jól jöhet versenyeken.
Vettel: A mezőny legjobb versenyzőjének tartom, talán még Schuminál is jobb. Fantasztikus előzéseket mutat be, hatalmas versenyei vannak. Ha idén ő nem lenne, minden versenyt Hamilton nyerne és Bottas követné.
Kimi: A Ferrari tökéletes második számú versenyzője. Szerintem a Ferrari nem figyel rá eléggé, ezért olyan gyenge a teljesítménye. Többet foglalkoznának vele Bottassal fel tudná venni a versenyt.

Red Bull: Gyenge lett az idei autó én többet vártam tőlük sokkal. Viszont most kanadában egyértelműen fejlődtek működtek a gumik az autón. Még év vége felé feljavulhatnak.
Ricciardo: Az egyik legnagyobb arc a mezőnyben, és nagyon tehetséges versenyző is, nem véletlen nyert már versenyeket.
Max: A legjobb esőmenő a mezőnyben, fantasztikusan vezet esőben, és védekezni is nagyon tud. Tehetséges, viszont nagyon sokat vállal pl rajtoknál, ezért nem tartom még világklasszisnak, de benne legalább megvan a lehetőség.

Williams: A Red Bull, Force Indiaval megegyező erősséget képvisel maga a csapat. Régen, hatalmas eredményeik voltak, mára a gyári csapatokkal már nem tudják felvenni a versenyt, valószínűleg anyagi okok miatt. A pilóta párosuk nagyon gyenge.
Massa: A rúgós balesete óta, a Ferrarinál nem volt a régi, viszont a Williamssal nem rossz. Esőben nem tud vezetni, és védekezni se nagyon, átlagpilóta, akinek egy hajszálon múlt a világbajnoki cím. Willams hibája, hogy visszahozták nem kellett volna.
Stroll: Grat, hogy szerzett kép pontot, de nagyon lassú nem jó versenyző még Massa is simán veri. Lehet az idei autók annyira megváltoztak, hogy nem érzi őket. Nem lesz meghatározó versenyző a F1-ben.

Force India: Remek is csapat remek versenyzőkkel és remek eredményekkel.
Perez: Volt egy pocsék McLarenes éve, de nagyon jó versenyző, Bottasnal biztos, hogy jobb. Remekül védekezik és nagyon stabilan vezet. Ha kap egy Ferraris vagy Mercis szerződést még bajnok is lehet.
Ocon: Azzal, hogy tudja tartani a lépést Perezzel, egyértelmű, hogy nem ügyetlen fickó. Szimpatikus még neki is szép sikerei lehetnek.

Haas: A Ferrari kis csapata vannak szép versenyeik, de se a pilótáik nem elég jók se maga a csapat. Azért a Ferrari támogatással, jobb eredményekre is képesek lehetnének.
Grosjean: nincs helye a Ferrarinál hiába vágyik oda, mert egy ripacs. Nem szimpatikus versenyző.
Magnussen: Nem ismerem igazán, mert szürke versenyző, Strollnál biztosan jobb és Palmernél is.

McLaren: Ha nincs a Honda pénze szerintem tönkremennek. A szponzoraik a Mercihez és Red Bullhoz távoztak. Nagyon elgatyásodott ez a csapat. Viszont a Honda dolog nagyon nem jött be, mert hiába a pénz nagyon mélyen vannak innen nehéz lesz visszakapaszkodni, max a Williams Force India szintjét érhetik el.
Alonso: Amennyire bejött a váltás Hamiltonnak, neki annyira nem. Kizárt, hogy legyen még esélye a Forma-1-ben sok a tehetséges pilóta ő se lesz fiatalabb, és egy olyan szabálymódosításra lenne szükség, amihez az aktuális csapata jobban alkalmazkodik, mint a Ferrari vagy a Mercedes. Nincs hely neki top csapatnál. Amúgy top3 pilóta.
Vandoorne: annyira gyenge a McLaren, hogy nem volt még képes megmutatni mire képes, Alonsotól nem szégyen kikapni.

Renault. sokadszor térnek vissza az F1-be, a bajnoki címért folyó harcba, még egy ideig biztosan nem szólnak bele.
Hülkenberg: Nagyon szürke pilóta, aki egyébként nem rossz, olyan Massa szint lehet, vagy Bottas.
Palmer: Nincs helye a F1-ben gyengus nagyon.

Toro Rosso: Hajdanán még a Red Bull-t is verte a kiscsapatuk. Szóval volt, hogy nem rossz szakemberek dolgoztak náluk. Most, azért érezni, hogy van különbség a két csapatuk között.
Kvjat: ÉLete lehetőségét szalasztotta el, bár azért marketing nyomás meg egyéb is lehetett, Max elvette a helyét. Igazából mást nem tud csinálni, mint itt versenyez, aztán hátha elviszi egy másik csapat. A Red Bullba megint biztos, hogy nem kerül be.
Sainz: Akkora tehetség, mint Max csak pechesebb kevesebbet kockáztat és nincs akkora hátszele. Remélem előrébb tud majd jutni. Pl a Williams kipróbálhatta volna. Massa helyett.

Ennyi. :)
Nero.
Llegenda del Barça

2017.06.11. 22:54:14

A múltkori pole utan most megint semmi Raikkonentol... Jo lenne ha legalább Bottassal elbírna mert Vettelnek társ nélkül nehéz.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.06.11. 21:47:19

Max elintézte Vettel versenyét, az meg csak duma, hogy nem tudja kezelni a gumit a Merci, mikor jött ki Hamilton. Vettel nagyot ment, sima versenyen is lehet csak második lett volna. Azért még Hamiltonnak is lehetnek bajai a rajtnál.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.06.11. 21:38:22

Maximumot kihozta Vettel legalább, +12 még akkor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.06.11. 20:19:20

Perezék versenyen nagyon jók, nem hiába volt az a lenyűgöző sorozata a mexikóinak a pontszerzésekkel.
Verstappen kiállásával Hamilton totál be van védve, gyakorlatilag csak Ricciardo nem "Mercedes". :D
Most nagy lehetőség van pontokat hozni Vettelen, de rengeteg van még hátra.

Nagy butaságot csinál a Force-India

Vettel nagyot megy, Perez-Ocon párharcot hideg fejjel végignézte és megelőzte őket.

YEAAAAAAHHHHH BABY
Nagyon kellett ez a győzelem, innentől kicsit kiegyensúlyozottabb versenyzés kell, hektikus Lewis, de szerencsére Kanada továbbra is megy.

Kép
Mercedes 1-2

És az se mindegy, hogy Monacoban Hamilton hasonlót hozott mint Vettel, de az lassabb pálya és a motorhasználat is érdekes lehet később, ki mikor kell motort cseréljen. Ebben szerintem a Mercedes most jobban állhat, mert ez nyugodt verseny volt, de a Ferrarit taposni kellett egy pörgős pályán.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2017.06.11. 21:40:19-kor.
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.06.11. 20:13:29

Na úgy néz ki ez nem Vettel versenye lesz...

Force Indiák is jók
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.06.11. 19:36:15

Rajtokkal azért voltak gondjai mostanában, de remélhetőleg most nem lesz gond és jó lenne ha Bottas betudna szúrni a németnek, hogy lehessen taktikázni elölről a két Mercedesnek.

Huh hogy beindultak a bikák.
Kép
Kép
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.06.11. 19:16:12

Nero. írta:2003 is jó volt, a Ferrari, BMW és a McLaren is egy szinten volt kb és akkor még ott volt a Bridgestone-Michelin harc is. Szerintem jót tenne ha megint 2 különböző gumigyártó lenne.
Két gumigyártó nem tesz jót, mert máshogy értelmezik a szabályokat, a gumik azzal hogy több féle keverék van színesítik a dolgokat, de igazából mindenki ugyanazokat használja. Azért beszédes ugy az ultralágyal Hamilton 40 nél is több kört ment Monacoban. Viszont nem ártana egyforma motorok, és a gumival játszani akkor lenne előzés is és taktikai csata. És talán nemcsak egy-két versenyzős lenne a világbajnokság.
Nem értem miért rúgták tökön a ferrarit,
a Q1 ben csak a Ferrari, ment superlágy gumikon, altatott a Mercedes, hihették, hogy a pirosak, hogy simán övék az időmérő és nem így lett erre gondoltam.

Hamilton sisakos dolog grat neki, de én nem szeretem, nem szimpatikus számomra, hiába a leggyorsabb versenyző a mezőnyben, Vettel sokkal összetettebb pilóta és megszállottabb.

Ma pedig, csak úgy nyerhet a Ferrarival Basti, hogy ha lesz biztonsági autó, ügyesen használja ki. Kimire és Bottasra nem fogadnék, főleg Kimire nem. Ez nem az ő hétvégéje eddig.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.06.11. 17:25:41

2003 is jó volt, a Ferrari, BMW és a McLaren is egy szinten volt kb és akkor még ott volt a Bridgestone-Michelin harc is. Szerintem jót tenne ha megint 2 különböző gumigyártó lenne.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.06.11. 16:07:14

2012 évkezdet pedig egyedülálló volt, megkockáztatom olyant nem mostanság fogunk látni.
Hát igen, asszem az első hét futamon mind különböző pilóta nyert. :)
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2017.06.11. 15:03:22

S.Agüero írta:Hát nekem attól nem lesz egy idény jobb, mert behívják a csapatot meetingre. :mrgreen:

'10 hasonló volt '12-höz, nem is tudom, melyik szezonzáró volt a fájdalmasabb. :D :cry:
'10-ben sokkal nagyobb volt az esély, 7. helyre kellett volna bejönni asszem, rendesen eltaktikázta a Ferrari... '12-ben meg a rajtnál nagyon felugrottam, de csak megúszta végül Vettel, Schumiék meg még el is engedték. :(

'07, '08, '10, '12, ezek voltak számomra ez élvezhető szezonok. :)
'07 volt a legelső idény, amit végig követtem, akkor lettem Ferraris. 8)
Hasonlóan érzem, 2010-ben óriási volt a sansz, hátrány volt hogy Webberrel azt csinált az RB amit akart, Petrovot pedig nem tudta megelőzni Alonso, óriási sansz maradt a levegőben. Sose felejtem el a spanyol arcát, amikor Vettel ünnepel, ő kikerekedett szemmel, megtörve áll egy helyben..
Én a 2000-es évektől követem figyelemmel, a 06-tól 08-ig tartó évek azok egészen elképesztőek voltak, de nekem a Mika-Schumi féle meccsek is nagyon tetszettek, sőt, az első ferraris vb, örök emlék. :)

Az utóbbi három év az messze az f1 mélye volt, most nem merek megesküdni, de a turbó korszaktól számolva 5 nem merci pole volt talán? Ez mindent elmond. Tavalyi év abból a szempontból "élvezetesebb" volt hogy Rosberg végre elő húzta a férfiasságát, de számomra az egész merci brigádnál - Laudánál és Wolfnál - még a négy fehér fal is sokkal izgalmasabb. Annyira steril egy banda, és ide venném Rosberget is, semmitmondó nyilatkozatok, idén monacoba is amit lehozott rossz volt látni. Amikor 2 vagy akár 3 márka egymás ellen harcol annál nincs jobb. 2012 évkezdet pedig egyedülálló volt, megkockáztatom olyant nem mostanság fogunk látni. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.06.11. 14:00:58

S.Agüero írta:Hát nekem attól nem lesz egy idény jobb, mert behívják a csapatot meetingre. :mrgreen:
Nem a csapatot hívták be, hanem a pilótákat a csapat meetingre, ilyen rivalizálás csapaton belül nem sok volt.
És mondom ezt úgy, hogy sajnos Lewis maradt alul, de nagyon élvezetes volt nálam ez a csatározás.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2017.06.11. 13:12:08

Hát nekem attól nem lesz egy idény jobb, mert behívják a csapatot meetingre. :mrgreen:

'10 hasonló volt '12-höz, nem is tudom, melyik szezonzáró volt a fájdalmasabb. :D :cry:
'10-ben sokkal nagyobb volt az esély, 7. helyre kellett volna bejönni asszem, rendesen eltaktikázta a Ferrari... '12-ben meg a rajtnál nagyon felugrottam, de csak megúszta végül Vettel, Schumiék meg még el is engedték. :(

'07, '08, '10, '12, ezek voltak számomra ez élvezhető szezonok. :)
'07 volt a legelső idény, amit végig követtem, akkor lettem Ferraris. 8)
Válasz küldése