Kezdőkről volt szó, azért Keitát ne vegyük már ide, úgy nyilván nincs rá példa...És ezen a hármason kívül tudnál még mást is mondani? Mert ha nem, akkor inkább szabályt erősítő kivételként kell tekintenünk, mint precedensként. Mert előtte nálunk is volt mindig legalább egy romboló a kp-n. De még ebben az időben is 4. számú középpályásnak ott volt Keita, majd Song, bár utóbbi nálunk nem igazán vált be.
És ezen a hármason kívül tudnál még mást is mondani? Mert ha nem, akkor inkább szabályt erősítő kivételként kell tekintenünk, mint precedensként. Mert előtte nálunk is volt mindig legalább egy romboló a kp-n. De még ebben az időben is 4. számú középpályásnak ott volt Keita, majd Song, bár utóbbi nálunk nem igazán vált be.S.Agüero írta:Ott volt a Xavi-Ini-Busi hármasunk, egyik sem egy romboló, ütköző ember, mégis megfojtottunk az ellent. Nem mondom, hogy nem kell ilyen ember, de az, hogy rombol és ütközik, az nem elég, nyomás alatt kapuval háttal is jól kell tudni játszani, legalábbis nálunk mindenképpen. A horvát mondjuk könnyen zavarba hozható.Az első részt az mire alapozod? Mármint arra gondolok, hogy a világon 1 csapat se ezt játssza, vagyis most akárhogy gondolkodom rajta, egy ilyen se jut eszembe, ahol nincs a kp-n legalább 1 olyan ember, aki tud is, és nem csak akar
Igen, de az sajna lassan már 6-8 éve volt, azóta változtak kicsit a dolgok, régebben Valdes, Oleger, Giuly, Gio játékosokkal Bl-t nyertünk. Ma már nem tudnánk. Akkor működött a dolog, most meg már nem.Ott volt a Xavi-Ini-Busi hármasunk, egyik sem egy romboló, ütköző ember, mégis megfojtottunk az ellent.
Ott volt a Xavi-Ini-Busi hármasunk, egyik sem egy romboló, ütköző ember, mégis megfojtottunk az ellent. Nem mondom, hogy nem kell ilyen ember, de az, hogy rombol és ütközik, az nem elég, nyomás alatt kapuval háttal is jól kell tudni játszani, legalábbis nálunk mindenképpen. A horvát mondjuk könnyen zavarba hozható.Az első részt az mire alapozod? Mármint arra gondolok, hogy a világon 1 csapat se ezt játssza, vagyis most akárhogy gondolkodom rajta, egy ilyen se jut eszembe, ahol nincs a kp-n legalább 1 olyan ember, aki tud is, és nem csak akar
Ez nemcsak az emberségen kérdése. Te elengednéd a legjobb embered úgy, hogy valószínűleg minőségi helyettest sem tud keríteni neki?Nero. írta:Mondjuk a németbe lehet hogy több emberség szorult mint Khedafiba..visca el barca írta:kutinnyós hírek ott tartanak mint anno a verratis dolog, állítólag leült kloppal és kérte h engedje el...
Ez tényleg mese habbal. A Realba amióta Zidane betette Casemirot a kezdővel, senki nem bír velük, nyerik sorba a BL-ket. Amúgy Rakitic sem csak rombolni tud (bár ezt a munkáját sem értékelik egyesek eléggé), hanem gólpasszokat adni, gólokat szerezni is. Pl. a válogatottban sokkal támadóbb a szerepköre, jól is áll neki.Az első részt az mire alapozod? Mármint arra gondolok, hogy a világon 1 csapat se ezt játssza, vagyis most akárhogy gondolkodom rajta, egy ilyen se jut eszembe, ahol nincs a kp-n legalább 1 olyan ember, aki tud is, és nem csak akar
Az első részt az mire alapozod? Mármint arra gondolok, hogy a világon 1 csapat se ezt játssza, vagyis most akárhogy gondolkodom rajta, egy ilyen se jut eszembe, ahol nincs a kp-n legalább 1 olyan ember, aki tud is, és nem csak akarS.Agüero írta:Nem elvenni kell a labdát, hanem kikényszeríteni az ellenféltől, hogy hibázzon. Csínbe ment passz, elpasszolás, hogy nyomás alatt ne tudjanak jó döntést hozni, és rúgják inkább előre a labdát, és építkezhessünk újra.
Rakitic-csel többet veszítünk szerintem labdakihozatalban SR-rel szemben, mint amennyivel többet robotol. És nálunk még mindig ez a játék kulcsa, egy jó labdakihozatallal mezőnyfölényt tudunk kialakítani, területek nyílnak meg egy-egy line breaker passzal.
Nem engedi majd, 2-3 hétig még ez megy, majd eljátsszuk ugyanezt Eriksennel is, ő se jön, és teljes lesz a nyár.visca el barca írta:kutinnyós hírek ott tartanak mint anno a verratis dolog, állítólag leült kloppal és kérte h engedje el...
Reméljük nem az lesz a válasz, hogy akkor a Liverpool felköhögi Messi/Suárez kivásárlási árátvisca el barca írta:kutinnyós hírek ott tartanak mint anno a verratis dolog, állítólag leült kloppal és kérte h engedje el...
Mondjuk a németbe lehet hogy több emberség szorult mint Khedafiba..visca el barca írta:kutinnyós hírek ott tartanak mint anno a verratis dolog, állítólag leült kloppal és kérte h engedje el...
Tudni én sem tudom.Stalkyard írta:
Kíváncsi lennék Valverde mennyire van aktívan jelen a keret alakításában. Mert azért LE az első évében igencsak beleszólt, ő kérésére jöttek kulcsjátékosok kifejezetten. Itt most nekem Valverde eddigi reakcióiból az jön le, hogy ő örül hogy itt van, mindegy ki jön, ki marad, amilyen keretet adnak neki azzal fog kezdeni valamit. Ennek se örülnék túlzottan, mert azt hittem, határozottabb elképzelései lesznek változások terén és ezek tetten érhetők lesznek igazolásokban is.
Meglátjuk, még az elején járunk.
az jó, mert már az összes képviselőnk ott vanS.Agüero írta:A Mundo arról ír, hogy már a Liverpool is elfogadta az ajánlatot (80+ millió euró), a Barca képviselői hamarosan Angliába utaznak, hogy felgyorsítsák a papírmunkát.
Ezzel a baj csak az, hogy még mindig aktiv vagyok. Attól függ, hogy ki mit ért védekezés alatt.recrea írta:Nekem meg az, amikor olyan formálnak véleményt a pályán történtekről, akik életünkben nem játszottak nagypályán meccset.hajnesz írta:nekem a kedvenc közhelyem az, hogy a védekezés csak akarat kérdése![]()
Meglepődnél milyen vakokat lehet megtanítani rendszerben védekezni. A védekezés tanulható és akarat kérdése. Ha valakinél ez a mondat ezt jelenti, h Suarez is lehet középső védő, annak fejben gondjai vannak.
Szerintem én nem is erről irtam, mert (Neymar eladásával is) egy Suarez-Messi kettős több, mint elégnek kellene, hogy legyen. Más csapatoknak fele ennyi sincs, mégis partiba vannak velünk, hogy lehet ez? Eddig is csak akkor volt bajunk a támadással, ha LE fél csapatot kicserélte, ebben a szezonban nagyobb baj volt a labdakihozatal, valamint a védekezés. Nem néztem utánna, szerintem nem sok meccset hoztunk le rúgott gól nélkül, a baj az, hogy rengeteget kaptunk. Sajnos Verratti elérhetetlen, mást meg (szerintem) felesleges megvenni drága pénzért.palesz77 írta:A támadó harmadban való, meccseket eldöntő momentumokhoz szerintem még nem született olyan rendszer, ami az egyéni képességeket háttérbe tudná helyezni...
Épp jó, hogy felhoztad Guardiolát, épp ő irja a könyvében, hogy neki az a dolga, hogy a labda 30m-re kerüljön az ellenfél kapujától, a többi a támadók dolga. Én úgy érzem, nekünk több, mint jó támadóink vannak.Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy a védekezés jobban múlik az edzőn, a támadás meg jobban múlik a keret minőségén.
Volt olyan idő, mikor a sokat szidott Pedro, és Villa(Sanchez/Henry) szaladgált Messi mellett, és mégis mi voltunk a világ legjobbja. Úgy érzem, ha a támadópotenciált akarjuk fokozni, az mind a védekezés kárára fog menni, amit nem akarok, tavaly is elég katasztrofálisak voltunk ilyen téren. Még azt szerettem volna leirni, hogy bár a gólokkal lehet meccseket eldönteni, nagyon ritkán nyer olyan csapat, akinek nem közel tökéletes a védelme.Guardiola focija se ért volna semmit a jó védekezés és szervezett labdakihozatalok mellett, ha nincsenek ilyen képességű emberei az akciók befejezésére - passzok, cselek, gólok amikre gondolok itt.