recrea írta:[
De engem spec az sem zavarna, ha csemegéznénk a fiatal tehetségek között, és 100 millióból hármat hoznánk a német és/vagy francia ligából, aztán mehet a csapatépítés. Ahogy pl a Bayern is próbálkozik 20-40 milliós vásárlásokkal vagy kölcsönökkel. Igen, van aki nem jön be, eladják, mennek tovább. Nem mondom, h ez jó egy fiatal tehetségnek (pl Renato Sanchez), de a klubnak igen.
Ez irányba egyébként tavaly elmozdultunk kissé, lehet utólag okoskodni, h rosszul sikerült, de igenis volt minőség LE kezében és szó szerint semmit, de tényleg semmit nem tudott vele kezdeni, indokolatlan marhaságokat csinált, kussolt, stb, stb. Egy Allegri, Conte, Samp összetenné a két kezét, ha ilyen csapata lenne, mint nekünk volt tavaly.
És, hogy kellene azt a 3 fiatal tehetséget "kinevelni". Nem véletlen, hogy túlnyomó többségben "kiscsapatok" veszik meg olcsón, és onnan jönnek el nagyobbakba. De ilyen fiatalokból is 10-ből egy vagy kettő jöhet be. Mennyi lehetőséget kaphatnának itt? Pedig nekik folyamatos, minél több játékperc kell. Egy Rennes-ben vagy hasonló csapatban ez sikeres lehet. A kölcsön pedig még neccesebb. Ki volt nálunk utoljára, aki elment kölcsönbe és olyan játékosként tért vissza, akivel komolyan lehetett számolni. Rafinhat már említettem. 20 évesen már stabil húzóembere volt a Celtanak. Denis a Villarrealban szintén.
Nézd már meg a Rennes mondjuk az utóbbi 4 évben. Dembelén kívül szerintem nem is volt olyan játékosuk aki akkor 19-23 volt és mára olyan szinten van, hogy akár egy Dortmund kezdője lehetne. De akár a nagy Lyon-t. Az utóbbi 3-4-5 évben is fiatal tehetségként mondjuk Tolisso és Depay, aki azért kissé befürdött egy erősebb csapatban.
Az a gond, hogy mindenki egy-két játékost emleget, mikor jut rájuk további 30. A Bayern sem tudom miért van ennyire emlegetve. Talán Coman és Ranato Sanchez akiket fiatalon vettek, de őket se két fillérért. A mai árakon kb. 50 milliók lennének, nekünk jelenleg kb. 120..
Könnyű azt mondani, hogy miért nem hozunk fiatalokat a franciáktól, de még ha sikerül is egy tehetséget hozni elég játékidőt biztosítani, hogy annyit fejlődhessenek más helyzet.
Felhoztuk itt hogy kik jöttek. Giuly, Abidal. Kész játékosokként jötték a mai piacon meg ne is emlegessük az árukat. Inkább egy Sampert kéne próbálgatni, vagy jövőre Alenat.