Samper írta:A La Masia pillanatnyilag nem több, mint legenda. A B csapatunk visszajött ugyan a másodosztályba, de alig van köztük tényleges saját nevelés. Tegnap is csak kínservvel nyertek 1:0-ra utolsó előkészületi meccsükön. Ezzel együtt nincs más út, mint figyelni, hogy ki nőhet ki a B-ből, kiket lehet tehetségeket odaigazolni, mit ajánlanak megváltoztatni a juvenilnél. Vagyis a cél jó, de egyhamar csodákra nem számíthatunk.
Ezzel rohadtul nem értek egyet.
Puyol-Xavi-Messi-Piqué-Ini sem egy korosztály pl. ráadásul az kiemelkedő volt, nem tudom a világon mikor volt ilyen vagy hány darab.
Most is ott van még azért Alena, Cucu, Marlon. Az, hogy Marlon nem itt nevelkedett 15 éves kora óta nyugotan hívhatjuk Maasias-nak. Alba-Cesc-Piqué se úgy jött fel. Előbbi kettő elhúzott és ott lett nagy játékos. Albat gyakorlatilag kirúgtuk. Mindegyiket visszavásároltuk. De nekem pl. Busquets is nagyon tetszik. Tegnap is baromi jól játszott. Olyan labdákat szórt, hogy csak néztem. De Vitinho is csak 18 éves és elég komoly a korához képest. Vagy most Santi Buenot is hoztuk alig 18 évesen.
Ha belőlük akár kettő bejön nagyot szakíthatunk. De ha iddehozunk pl. egy Serit akkor tényleg búcsút mondhatunk nekik. Itt van Alena akire keresztet is vethetünk. Max. Cucu az aki átveheti Alba helyét. De itt van Samper, aki szerintem amikor játszott igen korrekt volt.
Ezekhez mind az kell, hogy ne hozzunkk a tetejükre embereket, főleg nem középszert. Nem akarom Serit lehúzni, de nem olyan klasszis, hogy megérje elvenni pl. a jövőben Alena helyét.
Stoichkov írta:En vagyok az egyetlen itt aki nem banja ha meglevo jatekosokbol, fiatalokbol epitkezunk es kuzdunk az eredmenyekert inkabb mint megprobaljuk erovel, penze megoldani nagy nevekkel?
Valaki korabban irta, hogy a vegen meg visszacsuszunk az Arsenal szintjere... szamomra ez abszolut nem katasztrofa. Izgalmas, kuzdelmes meccsek, es a divatszurkolok 90%-a lelepne.
Ez jól hangzik, de ennek a kivitelezése úgy lehet eredményes, ha az arany középutat megtaláljuk. Pl. Dembele ehhez is szükséges. Egyrészt oda nagyon nincs használható ember és saját nevelések mellé is kell egy-két nagyobb igazolás.