Sztem két dolog max, amivel elégedettek lehetünk, az eredmény meg Messi gólja (bár ehhez két Chelsea játékos hibája kellett). De örülök, h megtört az átok, biztosan tudatalatt benne volt. Ezen meg Paula fejesén kívül momentumunk nem volt. Dehogy tartottuk mi kézben a meccset, háromszor is a mák mentett meg minket az elsőben, az, h nem volt náluk a labda, semmit nem jelentett, láthatóan az életben nem lőttünk volna gólt, ha nem ilyen amatőrök.
Willian kapufáiban meg Hazard kapáslövésében bőven benne volt a gól, érdemes megnézni mindkét esetben, hogyan fogtuk őket. Vagy egy, vagy egy emberrel sem találkoztak a lövés előtt. Mi kettőt lőttünk messziről kapura, Lajos telibe lőtte az első embert, Iniesta meg ballal az égbe küldte...erről beszélek, ha nincs előkészítve, lőhetünk mi távolról, semmi értelme. Willianek az összes lövése “meg volt csinálva”. Hozzáteszem, h a gólja világklasszis megoldás volt, leginkább a felismerés, h meglövi az alsót.
Az se véletlen, h 10 éve nem lövünk átlövésből gólokat (Rakti kivéve), mit gondoltok, h ez az ötlet az azóta ötödik edzőnknek sem jutott eszébe?
Én továbbra is azt mondom, h meg kéne a csapatot tanítani visszaállva védekezni, átadni a területet az ellenfélnek, h elhigyjék, h jók, mert elhiszik, aztán kontrából rájuk menni. A foci legegyszerűbb eleme a kontra, nem véletlen ezzel élnek a kiscsapatok. LE-vel amúgy próbáltunk hasonlót és helyenként sztem nagyon eredményesek voltunk vele. Nekem tetszett, érdekes, h aztán nem tudta tűzben tartani a csapatot, pont az az ember, aki egy őrült volt a pályán.
Amúgy tucatjátékosok sora ez a Chelsea, van 1-2 klasszis, a többi munkásember. A keresztlabdáik szépek és hasznosak voltak, de még kontrázni se nagyon tudtak, elöl meg nem volt olyan játékos, aki meg tudta volna tartani a labdát. Nálunk Suarez azért sokszor megtartotta és sok szabadrúgást is harcolt ki, valamit 1-2 alkalommal ügyesen tisztára játszotta magát, ennél többet nehéz elvárni 2-3 ember között.
Ami feltűnt, h Busi előtt sokszor ott a terület, addig nem szokom le az alkoholról, amíg egyszer egy ilyen szituban meg nem indul lendületből a kapu irányába
Sztem a visszavágón is kivárásra fog játszani a Chelsea, nekik elég lesz egy gól a meccsen, gyanítom azt most vakon aláírnák.