crixus írta:Rabiot én szívesen látnám, bár valószínűleg ez Rakitic távozásával járna.
Kíváncsi vagyok mit talál ki Valverde, de az az érzésem, hogy a Suárez-Messi-Busquets hármas jelenléte alapvetően kizárja a klasszikus 4-3-3-as taktikát. Busquets mellé kell (legalább) egy ütköző, jó fizikumú kp, mert különben súlytalan a középpálya. Messi sokkal sokkal hatékonyabb ha középről ,kötetlenül mozoghat, mintha a szélekről indulna, Suárez pedig a széleken haszontalan.
Mi jöhet szóba? 4-3-3 hamis 9essel vagy a 4-4-2/4-2-3-1.
Előbbi esetében Busquets,Rakitic mellé Coutinho kerülne a kezdőbe, mint 3. kp, csere pedig a Paulinho,Roberto,Alena,Arthur lehetne jövőre. Erre látok reális esélyt.
A 4-3-3 közel sem lenne megvalósíthatatlan, sőt megkockáztatom Dembelé is emiatt lett leigazolva, az igazi posztja is inkább tipikus szélső, mint szélső kp., bár a Dortmundban mindkettőt játszott. Aztán kérdés, hogy a hosszú sérülés miatt, "kényszerből" álltunk át a 4-4-2-re és az eredményesség miatt maradt így.
Ami igazán pozitívum ebben, hogy Rakitic iszonyatosan feljavult azon a poszton, de nem elképzelhetetlen, hogy a "régi" posztján is hasonló formajavuláson ment volna keresztül. Ennek a 4-4-2-nek Suarez issza meg leginkább a levét, mert rengetegszer kell kihúzódnia szélre, ami nagyon nem az ő terepe. Oda ő lassú, az 1 vs1-ben iszonyatosan gyenge. lég megnézne egy heat map-et hol tartózkodik legtöbbet. Többek között emiatt is vannak a kontrák halálra ítélve.
Rafinhat én sajnálom, szerettem volna, ha marad, de gyakorlatilag ugyanaz a poszt, mint Dembélé, aki így is kevés lehetőséget kap, mi lenne ha még konkurenciája lenne. Rafinhanak már nem lenne helye.
Rabiot nem tudom mennyire lehetne elcsábítani és szintén kérdéses, hogy mennyi játékpercet kapna. Talán Rakitic helyén lehetne a leghasznosabb, de a horvát az, akire szerintem egész szezonban egy szavunk se lehet, szinte minden meccsén a top3-ban van. Kell az erős pad, de nem hiszem, hogy padozni jönne, még ha a horváttal rotálnák is egymást. Plusz még ha jön Arthur pláne jön a zsúfoltság, még, ha egy Gomes, Denis,Vidal pakkot el is tolunk, Iniestaval. Bár úgy néz ki Denis marad, ami mondjuk nem feltétlen baj, Coutinhonak megfelelő alternatívája lehetne. Csak sajnos Ini távozásával van egy olyan érzésem, hogy terveznek egy bombaigazolást.
Ráadásul Griezmannról még nem is beszéltünk, aki 90% hogy jön. Én ennek személy szerint nem örülök. Ennek szinte biztos, hogy Dembélé inná meg a levét. Leginkább egy 4-2-3-2-őt tudnék elképzelni, elől Suarezzel és a franciával, mögötte Messi és aa két szélen Cou+xy, és ide jöhetne egy Rabiot-féle arc (vagy SR) vagy Paula/Arthur, mert a Dembouzzall már iszonyatosan orrnehezek lennénk, bár így se a védekezésről lennénk híresek.
Coutinhot pedig lehetne orrba-szájba játszatni, bírja a kis brazil. Én iszonyatosan jó megoldásnak tartom, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan felveszi a ritmust, szerintem minden centjét megérte. Talán Thiago lett volna jobb megoldás, de ebben személyes okok is vannak, plusz a sok sérülésekkel sem szerencsés.
A nyárra én nem igazán terveznék játékosmozgást, főleg két ilyen sztárigazolás után. A kp-ra bőven meglennénk, még ott van Robi is, Arthur is érkezik, plusz Alena is lehet, hogy feljön, Lajost simán lehetne rotálni arra a pár meccsre Pacoval és annyi ideig Messit is lehet pihentetni kiscsapatok ellen.
Inkább a Kluivert-De Ligt projektet lehetne előre mozdítani.
Griezmannt inkább gazdasági/presztízsigazolásnak látom, ami nem kéne hogy ennyire fontos legyen.