xyzikeee írta:Messi feladata ebben az esetben nem változna sokat, védekezni eddig se védekezett, ezután se fog. Az összehasonlításkor a 3 játékos együttes kvalitására gondoltam.hajnesz írta: Azért látszik, hogy egy szurkoló irta az elemzéstA kedvencem:
"A Xavi, Iniesta, Busquets hármas sem volt védekezés szempontjából jelentősen erősebb, mint lenne például a Busquets\Rakitics, Thiago, Messi triumvirátus, ellenben kreativitás szempontjából közel azonos kvalitást képviselnének."
Messi és a védekezés, egy mondatban, kicsit erős
A középpályás védekezés esetében szerintem inkább a fegyelem a kulcs, nem a képesség, és Xaviról, és Iniestáról sok mindent el lehet mondani, de fegyelmezetlenek soha nem voltak.
Sokszor sok helyen előkerült már, hogy a Barca akkor védekezik, amikor sokat passzolgat hátul, vagy középen, és ez teljesen igaz, nálunk a sok passzos játék, nem feltétlen tiki-taka, és támadó focit jelent. Én azt nem tudom egyedül Thiagoról, hogy ez a fajta játékmesterség jellemzi e, ami Xavit jellemezte, hogy pontosan tudja, mikor kell lassítani, vagy gyorsítani. Mert a tempót inkább ő határozta meg. Ini, és Messi kreatívabb volt, de Xavi ütemében kellett játszaniuk.