2020.07.16. 11:47:26
Egy pillanatig sem akarom, hogy a bajnoki elsőség (gyakorlatilag biztos) elúszását a játékvezetők és a VAR nyakába varrni. Annak legfőbb letéteményese maga a csapat és a környezete, mindaz, amit előttem már sokan - legutóbb drobika - leírtak. Talán az lenne a leghelyesebb megközelítés, ha azt mondom: a Barca a kudarcot kizárólag magának köszönheti, a Real a sikert viszont nem csak......Ez természetesen az égvilágon semmiféle felmentést nem ad a csapatnak, sőt, látva, hogy a legfőbb rivális mennyit kínlódik egy-egy minimális győzelemért, bőven lett volna esély kihasználni a gyengélkedésüket, amit nekünk sikerült már-már bravúros pontvesztésekkel elmulasztani. Őszintén szólva egyáltalán nem tudtam volna szívből örülni egy ilyen mindősíthetelen produkcióval kivívott "diadalnak", mert az már az igénytelenség csúcsa lenne. És ha a Pep korszak űrfociját nem is remélhetem - nagyjából húsz évente jelenik meg a labdarúgás térképén egy olyan kaliberű csapat -, azért valahol létezik egy alsó határ, amit ebben az idényben - sajnos - sikerült áttörnünk. Ez okozta a vesztünket, amit meg is érdemlünk. De mindez még nem ad felmentést a játékvezető-VAR kombónak az időnkénti improvizálásokért.