2020.08.18. 16:46:24
Messi szerintem még legalább két évig a világ vitathatatlanul legjobb játékosa lesz. Most futott egy "gyenge szezont", amit mindenki kritizál. A gyenge szezon azt jelenti, 44 meccsen 31 rúgott és 26 asszisztált góllal ő lett az első a kanadai táblán 2-vel megelőzve a 2.Immobile-t és 8-al a 3. Lewandowskit.
Mindezt edzőváltások közepette, sokszor irányítót játszva támadó helyett, játékostárs nélkül, de ami a legfontosabb, iszonyatos nyomás alatt - amit sajnos annyira ő nem bír jól. A szezon nagy részében pontosan tudta, hogy vagy tökéletes asszisztot kell adnia valakinek, vagy lecselezni 2-3-4 embert és belőni 18-ról, mert más nem fog gólt lőni, a többiekkel felépített támadást nem tudott sűrűn vezetni. Ezért votl kétszer is 5-6 meccses gólcsendje, látszott rajta, hogy iszonyatos nyomás alatt van, hogy teljesítsen, és ezekben a gólcsendekben minden lövése mellé ment vagy kapufa lett. Ha lenne társa, és játszhatna nyugodtan, másfélszer ennyi gólja lenne szerintem, és kicsivel kevesebb asszisztja.
Szóval fiatalabb már nem lesz, de szerintem lesz még aranycipős is, meg a kanadait is még többször behúzhatja, amivel azért mindenképp jogosult lesz a legjobb játékos/legjobb támadó címre Európában és a világon. Ha kicsivel jobb és fiatalabb csapat kerül köré, akkor vezetheti ő még 1-2 szép sikerre a csapatot a következő mondjuk 3 évben. Plusz a marketingértéke, plusz a vizuális élmény, amit hozzátesz szinte minden meccshez. Iszonyatos pénzt generál az iszonyatos számú góljai mellett, amiből pl majd a jövőben több játékost is tud venni a Barca.
Értem én, hogy sokaknak nem szimpatikus, hogy már nem támad vissza olyan hévvel, de egyrészt sok - akár nagy nevű - csatárnál még mindig jóval agresszívebb ilyen téren is, másrészt meg szerintem oldja meg a csapat maradék része, ha már ő lövi/kreálja a csapat góljainak a 60%-át... Nézzük meg a legjobb példát, Ibrát, odakerült a 0 Milánba, kicsit körbeépítették, lövi a gólokat és senki nem reklamál, hogy a csatármunkán kívül meg sem moccan a pályán, és senki nem is gondol arra, hogy elvárja tőle. Majd a csapat többi része megoldja, és hálásak neki a góljaiért és a plusszért amit nyújt elöl. Messi meg azért még 3-4-szer olyan jó támadó, mint Ibra, és még sokkal többet is dolgozik, bár tény és való, hogy nála ez meccs/kedvfüggő. Ha megnézzük a Napoli meccset, akkor nagyon jól támadott vissza pl. Ha van motivációja, akkor megy még mindig, de szerintem ha elől bóklászna, és soha az életben nem lépne már senkinek oda vesztett labdáknál, akkor is puszta hálát kéne érezni, hogy a világ legjobbja ott van, és ipari szinten termeli a gólokat segítség nélkül bőven túl a 30-on egy "gyenge idényében" is, és még ebben az esetben is a csapat, és a világ legjobb játékosa, de mindenképp legjobb támadója lenne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy