2020.11.16. 11:57:44
Nero: Úgy tűnik hogy a foci a fidesz politikai eszköze lett. - igen, ezt a 444 és a többi függetlenobjektív kollégáinak köszönheti. Milyen politikai eszköz lehetne szerinted ebből? Be lett itt szépen oltva mindenki OV ellen, és már mindenki az életének a szarságait szépen erre fogja. De úgy megnézném egy nagy vödör popcornal, hogy ezek az emberek mit csinálnának, ha a fő ellenségük hirtelen le lenne váltva erre a csoda koalícióra? Hirtelen mindenki elkezdene örülni, és éljenezni, és az életük szebb lenne, kb úgy valahogy mint az oroszlánkirály legvégén, amikor jönne az eső, majd kisütne a nap és a szavanna újra kizöldülne és milliónyi állat élne boldogan, ugye? Az ilyen mondatok is pont ezt igazolják: "az aktuális korrupt és bűnöző kormány súlyos milliárdokat tol a fociba, mert a miniszterelnök szereti a focit." "Én foci és sport rajongó vagyok, de nálam nem is lehet vita tárgya hogy addig nem költünk sportra, ameddig az egészségügy, az oktatás stb. nincs rendben." Ezek ilyen 444-es agymosásból eredő végetések. Semmi logika nincs benne, de legalább lehet tudni honnan fúj a szél. Gratulálok sok embernek, hogy nem szereti a focit, mert a 'Zorbán szereti. Meg amit a fidesz támogat, annak direkt az ellenkezőjét kell szeretni. Gratulálok az ehhez haszonló analógián alapuló saját véleményekhez.
"Az meg szintén nagy igazság volt, hogy megy a kőkemény bevándorlás ellenes politika, aztán mégiscsak a csoki gyerek menti meg a magyarokat aki még csak magyarul se tud." - ez mégis hogy a fenébe kapcsolódik össze? Tehát ha találunk valahol egy embert aki beilleszkedett, akkor rohanjunk a 3. világba, és telepítsünk át hirtelen több millió embert, mert mi baj történhet, ugye? Elég gyenge érvelés ez a csokizás, és megnyugodhatsz, hogy én aki pl jelenleg a mostani kormányra szavaznék, totál nyugodtan ültem, mikor a "csoki" beverte az egyenlítő gólt. Pontosabban örültem neki. De a véleményeb a tömeges ellenőrizetlen és indikolatlan európán kívülről érkető bevándorlásról a véleményem egy picit sem változott. Egyébként ez nem változott kb nagyon régóta, és nagyot fogsz nézni, én már a jelenlegi migri hiszti előtt jóval is pont így gondoltam.
Egyébként dont fos, nem hazaárulóz téged senki. Ez pont olyan mint az előbbi magyarázat. Azért mert a neten találsz egy olyan kommentet, ami ezt írja... hát a netes kommentálást többek közt ezért szüntetném be kb orosz/kínai szigorral.
Ha te bal oldali vagy, és az az egyik bajod, hogy nem emelték fel a minimálbért 400-ra... Azért a bal oldali kormányoknak nem volt erőssége a minimálbér emelése, illetve azért ez elég erős indítás a jelenlegiről nem gondolod? Szerinted hány kis vállalkozás zárna be azonnal és mennyien "csak" holnap? Ez kb 250 ezernél is így van. Szerinted azért mert te Budapestről indulsz ki, és felnyomod ezt az összeget a jelnelegi kétszeresére, ez mondjuk egy Borsod vagy Nógrád megyét nem döntene be azonnal?
Illetve "recrea" írta még, hogy ez rabszolgaság, mert a merci gyár ki tudná ezt fizetni. Persze tudná, de nem szeretné, mert akkor inkább utazik még pár száz kilométert, és akkor megússza fele annyiból. Nem is értem ezt a gondolkodást. Szerintetek miért kínában vagy ázsiában gyártanak mindent? Azért mert ők az ő történelmük a minőségről és a precizitásról híres, vagy pedig azért mert sokszorosan túl vannak népesedve, és egy itteni munkás órabéréből ott egy tucat munkást meg tudnak fizetni, és ha valaki ehhez nem mosolyog, akkor kirúgnak azonnal, mert több millióan állnak sorba ezért a munkért is?
Egyébként ez a mennyibe kerül az élet egy hónapban dolog pedig megint kicsit fura nekem. Én egyáltalán nem jövök gazdag családból és egy vidéki is faluban születtem, ahol semmi lehetőség nem volt, 1-2 gyár onnan 30-50 perc autóútra, kb ennyi. Viszont amikor feljöttem Pestre én akkor ezzel tisztában voltam, és nem vártam el a budapesti élettől, hogy itt majd minden könnyű és király lesz. Persze a lakhatás itt mindig drágább volt. De vidékiként Budapesten lakni mindig kicsit "luxus" volt. Ráadásul én nagyon nem laktam egyedül sokáig. vagy 15 évig másokkal laktam, még akkor is, amikor végre volt lakásom, akkor is kiadtam az egyik szobámat, hogy ne egyedül kelljen fenntartanom a lakhatásomat. Egyedül piszok drága, de én nem úgy nőttem fel, hogy nekem az jár, hogy pesten egy albit jó helyen fenntartsak, meg autót, meg még bulika, és még maradjon is. Nagyon sok huszonéves úgy nő fel, hogy ez jár és ha nem jön össze, akkor mekkora [auto_cenzúra] itt minden. Szerintem a legtöbben ezzel vannak elszállva. Olvasok itt ilyet, hogy nettó 300 Pesten? Jah, persze, mert az olyan alap dolog. De milyen tudást, megbízhatóságot, referenciát tudsz ennyiért letenni az asztalra? És ez alapból miért járna mindenkinek?
A másik kedvencem, hogy majd mindenki 10 évig kint lesz, amíg a ház árát összespórolják, aztán hazajönnek, meg itthon miért nincs még nyugati színvonal. Nos, ez nyilván nem reprezentatív, de nekem sok ismerősöm kint van, de nagyon sokuk kb nyomorog ott, de mivel azt hiszi, ha többet keres, és azt a drágább városban veri el, akkor jobban él, pedig nem. Van az a réteg, aki keres is pénzt, de ők járkálnak jellemzően haza Audi és más indokolatlanul drága autókkal, amikről tudjuk hogy pont nem arról híresek, hogy az aztán tartja az értékét. Tehát így, vagy úgy de háza egyiknek sem lesz. Az egyik ismerősömék egy pár 15 éve arra verik a nyálukat angliában, hogy milyen jól keresnek kint, és most hazajöttek, vettek egy borsodi utolsó faluban egy telket és felhúztak rá egy házat...nade befejezni nem tudták, mert kb a tető után már a fűtés előtt elfogyott a pénzük.... Az utolsó példa akit erre fel tudnék hozni, az kb apám (és még pár hasonló apuka) volt, mert ők tényleg úgy ment ki, hogy kint meghúzzák magukat, dolgoznak éjjel nappal pár évig, és utána hazajönnek felhúznak egy házat, és utána itthoni pénzből azt fenntartják. A szándék egy generációval később is így volt, csak kevesebbet dolgoztak és kellett a pénz ájfonra. Leegyszerűsítve, de ez van. A mai generációknak fogalmuk sincs mi az, hogy spórolás, és azt hiszik mindenre, hogy az jár. A kedvencem, hogy miért nem vagyunk már nyugatti szinten. Hát ha töri órát nem lógták volna el, akkor nézzük csak kicsit tömörítve a szomszédunkat Ausztriát. Hozzájuk legközelebb a dualizmusban voltunk életszínvonalon. Nagyjából a csúcs az első vh előtt volt, DE még ekkor is távoli volt az ottani keresőképesség, és minden más. Pedig akkor nem kis innovációk (Ganz, mezőgazdaság, villamosság, gőzgép) voltak Magyarországon, és az export is elég jó volt. Ez után kettőnk összehasonlításával nézve, jött nekünk egy trianon. Ezzel az iparunkat hazavágták, az orzságunkat és az infrastruktúránkat is, nem kis adóssággal. Ausztria sokkal kevésbé járt rosszul. Utána forradalom-ellenforradalom, gazadasági világválság, és mire kijöttünk a mínuszból jött egy újabb VH, amibe a szomszédjainkkal egy oldalon harcoltunk. A különbség, hogy ők Bécset kb átengedték, mi pedig az országot az utolsó golyóig védtük (nyilván külső nyomásra, de ez más téma). Tehát a VH-t jobban beszoptuk, utána volt egy magyarország egészét elfoglaló szovjet időszak majd 45 évig, ezalatt ausztriában csak egy része lett szovjet befolyásolás alatt hagyva + ők nem voltak háborús bűnösként kikiáltva, Marshall segélyben is részesültek, és ők az orosz vendégüket csak 10 évig finanszírozták és amint mondtam ugye azt sem a teljes ország területén. Az utolsó 30 évben nem volt mondjuk külső különbség, de azért maradjunka annyiban, hogy 45 év szoci rendszer után hirtelen a nyakunkba ömlött a kapitalizmus, és azt még mindig tanuljuk, de az első 10-20 évben még nagyon tanultuk. Ezek után mégis miért kéne ott, vagy csak közel ott tartunk, ahol mondjuk Ausztira?