Én az elejétől fogva ferde szemmel néztem Dembélét, azt meg végképp nem értettem, hogy meri Bartomeu Neymarhoz hasonlítani. Nyilván sok köze ma sincs hozzá, teljesen más stílusú játékos, de az utóbbi meccseken megmutatta, hogy bőven van benne potenciál. Testalkata, személyisége is megváltozott, lehet, kellett neki ez a két év, hogy beérjen, bár az önzetlensége a végén, ajtó-ablak helyzetben - ugyan nem volt tétje - inkább átgondolatlan, gyermeteg gesztus volt, semmint egy profi játékos átgondolt döntése.
Pjanics, és Trincao kivételével az egész csapat szépen játszott, a fiatalok nagyon nagy lelkesedéssel, energikusan és felszabadultan játszottak, az első félidő kifejezetten lenyűgöző játékot hozott a magyar bajnok ellen. És sajnos ez azt is megmutatta, hogy a La Liga közép- és kiscsapatai is mennyivel nagyobb játékerőt, komolyabb futballtudást képviselnek, hisz a bajnokságban csak a hetedik helyen áll a Barcelona. A maga szintjén tehát mindkét csapatnak van hová fejlődnie, a Fradi (és a Kijev) ellen mutatott lendületes és eredményes játék reménykeltő ugyan, de majd az igazi megmérettetések mutatják meg, menyire jó az új irány. Én optimista vagyok, talán a most otthon hagyott csapatkapitányunk is kedvet kap a látottak alapján, hogy a továbbiakban - félretéve esetleges ellenérzéseit - nagyobb lelkesedéssel "sétálgasson" a pályán

.