2020.12.16. 18:19:11
Kivételesen angol kommentárral néztem a meccset, kíváncsi voltam a véleményükre, mert ők elég szókimondóak tudnak lenni, míg a magyarok általában túl korrektek. Kb összefoglalom, miket mondtak, amire emlékszem:
Koeman: nagyjából ugyanaz az értetlenség volt a hangjukban, néha éles kritikákat is megfogalmazva, pl hogy mielőbb le kell vetkőznie a logikátlan makacsságát (kb szó szerinti fordítás). Mindkét kommentátor plusz a sideline is sűrűn kitért Puigra, aki mindhármuk szerint a csapata legjobbja volt még azon kevés percek során is, amit kapott, és hogy a Juve ellen is durva "impact"-je volt, más kérdés, hogy kevés volt akkor is az idő arra, hogy ez gólokban megnyilvánuljon. Totális értetlenkedés követte a cseréket, mármint hogy megint nem R. P. érkezett, akik szerintük (is) Európa legtehetségesebb fiatal játékosa.
Pedriről megoszlottak a vélemények, egyiknek sem volt baja vele, szerintük elég direkt futballra képes a posztján, de mindegyik messze R. P. mögé tette.
Bratih-nek kulcsfontosságot tulajdonítottak mind, a gól előtt pl. ugye ő harcolt meg brutális módon a lasztiért, amit senki más rajta kívül nem tett volna meg.
Messivel kapcsolatban a főbb vélemények azok voltak, hogy magához képest gyenge, de még így is a csapat nélkülözhetetlen legjobbja
Ez is elhangzott a vkp mogyorótlankodása közben - amiből most szerencsére gól nem született, de nem is rajtuk múlt, hogy De Jong értelmezhetetlen labdavesztései után nem lett nagyobb baj - hogy "imagine this against a club like Bayern Munich or Liverpool...."
Destet és Araujot egyértelműen nagyon sokra tartották.
Couval nem volt túl sok bajuk, szerintük kicsit lassú és indirekt a játéka - nem említették az év elejét, mikor szerintem kb az ellenkezője volt igaz.
Busiról elég gyenge lehetett a véleményük, mert valamelyikük megjegyezte a cseréjénél, hogy magához képest most egész korrekt meccset játszott.
Griezről kicsit jobb volt a véleményük, mint itt általában, amolyan néha eltűnik, néha hasznosan futballozik kategóriába sorolták.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy