Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez szokott lenni a listák 1. helyén, és nem csoda.Leon írta: ↑2021.03.31. 23:46:02Baromi nehéz Messinél a legnagyobb góljáról beszélni de ezt tuti ott van a top között:
Ankara Messi:
https://www.youtube.com/watch?v=sGteJAB-OGA
És ebben még nincs is benne az a pár gólpasszal felérő kulcspassz, ami egyértelműen az adott gól kreatív kiindulópontja volt - pl. egy szélre brutális ütemben kidobott labda Albának, akinek a bepasszát Griez befejezi középen. Szerintem ha ezt a szintet nem is tartja, egy közel 1.00-ás gól és 0.40 gólpassz/meccset szerintem le tud majd hozni éves szinten, és még akár a kövi 1-2-ben is.
Hogyne tudnád. A zsiráfot is össze tudod hasonlítani a vízforralóval. Látod hogy különbözőek.ventiladors írta: ↑2021.03.23. 13:50:35Csak annyi problémám van ezzel, hogy a fényév az a távolság, az év az az idő mértékegysége. Nem tudom összehasonlítani a kettőt![]()
Csak annyi problémám van ezzel, hogy a fényév az a távolság, az év az az idő mértékegysége. Nem tudom összehasonlítani a kettőt
Áh azt nagyon max egy brutál Copaval, de egyébként valószínű BL győztes kapja sajnos.
Udvariasan jeleztem hogy nem értek vele egyet, és azt is, hogy nem gondolom, hogy én, vagy mások jobban tudnák mi az igazság. Más véleményen vagyunk, és fórumozunk
Egyetértek az első rész nagy többségével, viszont én nem 2-3 Messimentes meccs alapján gondolom, hogy Griez nem sokkal lépne előrébb, egyszerűen úgy érzem, hogy rá eleve nagy a Barcelona mez. Egy tökéletesen felépített rendszer pontos elemeként tudna hozzáadni a meccsekhez, de én ezt nem látom sem a jelenlegi edző, sem a játékoskeret, sem egyéb okokból egy racionális "közeljövőképnek". Atletiben sem volt világsztár, de megfelelően alájátszva hasznos volt, és realtíve jól rúgta a gólokat. De ehhez kellett egy Simeone. Én nem látom ennek megvalósulását a közeljövőben - 1-2 év - és mivel Griez holnapután már 30 éves lesz, így számára/számunkra szerintem ez az egész tárgytalan lesz.Chino írta: ↑2021.03.19. 17:40:12Hogy mennyire lépne elő nem tudni, mert nem lehet lemérni a változást annyiból, ha egy-egy meccsen nem játszik Messi, mert ezzel nem változik meg hirtelen más. Ez akkor derülne ki, ha a (támadó)játék egy Messi nélküli csapatra épülne.
Abban változhatnának, hogy ők se kényszeresen Messit keresnék. Mert jelenleg akkor is ő a célpont ha négyen lógnak a nyakán és sokszor azért nem viszünk végig egy kontrát mert inkább odagurítják Messinek két méterre, mintsem a meginduló embert játsszák meg. Annyiszor fogtam a fejem, mikor Dembélé vagy Dest rákapcsolt és üres térben kaphatta volna a labdát, ehelyett ment 5 méterre a kezdőkörbe Leonak.
A másik pedig, hogy úgy félnek a lövéstől mint a tűztől. Hiába a lehetőség ők inkább továbbteszik a labdát.
Pedriről inkább nem beszélek, mert nem gyengén vagy elfogult az irányába.
Ezzel nem azt mondom, hogy káros Messi a csapatra, mert még mindig döntő faktor és ennyi idősen is talán a világ legjobbja. Csupán azt, hogy a csapat inkább azért Messi-függő, mert akarva-akaratlanul azzá tették. Nélküle egy egész más rendszert lehetne felépíteni, amiben jobban kidomborodhatnának a játékosok erényei. Persze nem egyről a kettőre menne, kellene hozzá idő, munka és egy megfelelő edző.
Hogy mennyire lépne elő nem tudni, mert nem lehet lemérni a változást annyiból, ha egy-egy meccsen nem játszik Messi, mert ezzel nem változik meg hirtelen más. Ez akkor derülne ki, ha a (támadó)játék egy Messi nélküli csapatra épülne.bence0330 írta: ↑2021.03.19. 14:57:07
A nagy baj az, hogy én egyedül Griezben látok némi fejlődést Messi távollétében, de szerintem ő semmiképp sem elég ahhoz, hogy még akár javuló formában is elő lépjen és vezesse a csapatot. Szóval az én véleményem az, hogy a második csoportban egyedül ő lenne. Egy
Moriba ról például nem tudnék nyilatkozni, mert nem láttuk eleget.
Abban változhatnának, hogy ők se kényszeresen Messit keresnék. Mert jelenleg akkor is ő a célpont ha négyen lógnak a nyakán és sokszor azért nem viszünk végig egy kontrát mert inkább odagurítják Messinek két méterre, mintsem a meginduló embert játsszák meg. Annyiszor fogtam a fejem, mikor Dembélé vagy Dest rákapcsolt és üres térben kaphatta volna a labdát, ehelyett ment 5 méterre a kezdőkörbe Leonak.
Igen nagyjából egyet is értek ezzel a csoportosítással. Mivel A portugál t még nem láttuk eleget a jó formája óta, ezért őt nem merem egyértelműen berakni az első csoportba, de személyes véleményem szerint oda tartozik. Még dembelé t is mindenképp ide sorolnám, szerintem ő nem függ Messi től, egyszerűen csak nem passzol ebbe a csapatba és nem tud fejlődni, sőt valamiért inkább csak romlik a teljesítménye. 2018 őszén még egészen jól játszott és lőtte a gólokat is. Akkor sem illett teljesen a csapatba de akkor még egy jó gamechanger volt. Most meg sajnos már az sem, pedig aztán kap is elég lehetőséget mások kárára. Dehogy a topik nál maradjunk, szerintem ő nem függ Leotól, és most azt játssza amit tudna nélküle is.davi10 írta: ↑2021.03.19. 14:18:42
Rosszul fogalmaztam, 3 részre érdemes osztani a brigádot.
1. Akik most is tudnak "érvényesülni" pl. Fati, Puig ha játszik
2. Akik Messi nélkül jobban tudnának érvényesülni.
3. Akik Messi nélkül is ugyanolyan sz.rok
Na mármost amíg Messi itt van, addig csak sejteni lehet, hogy a többség a 2. vagy a 3. kategóriába tartozik.
A többi résszel kapcsolatban pedig én nem vagyok ilyen pesszimista. A Sevilla elleni meccseken majdnem mindneki jó volt, és én pl. évek óta nem élveztem szezont annyira, mint ezt. Messze vagyunk (most éppen) a nézhetetlen játéktól.
@Peter
A rendes keret és a rendes edző együtt kell szerintem a felvázolt megoldáshoz.
A p.csán rúgásból akkor ért a játékos, ha leültetik a kispadra. Leültetni csak akkor lehet, ha van alternatívája. Legjobb példa erre a védősor, hiába kabarézik Lenglet minden 2. meccsen, ha nem tudsz kit berakni helyette.
Az óvatoskodással sajnos néha egyetértek, de mégiscsak a munkája a tét, és hiába vágtunk neki teljes letargiában a szezonnak, akkor is valamennyire eredménykényszer van. Én se értem gyakran, hogy miért vár a 80. percig a cserékkel, és miért vannak páran csapágyasra járatva.
Rosszul fogalmaztam, 3 részre érdemes osztani a brigádot.bence0330 írta: ↑2021.03.19. 13:25:52De vele is az van, hogy nem érdekli különösebben Messi, szóval rá, Puigra, Fatira eleve nem hat ez az általad említett negatív hatás. A többiekben meg eleve nincs meg a plusz... innentől kezdve megint nem látom, hogy javítana a dolgokon Leo távozása. Griezből néznék ki egyedül egy kis javulást.
Az utolsó pontban teljesen egyetértünk, csak máshogy látjuk az okot és okozatot. Szerintem is gusztustalanul függünk tőle, és nézhetetlenek a meccseink a villanásait kivéve, de szerintem a sok szürke ember közt Messi még mindig a "megmentőnk", és a kivennénk, szinteket bukna lefelé a Barca, és ki tudja, milyen anyagi-eredménybeli lavinát indítana ez meg, és mondjuk ki tudja, nem jutnánk-e a Milan sorsára. Szerinted meg előlépnének páran, és hellyel-közzel pótolnák Messit, abban az értelemben, hogy "felszabadulnak" többen a hiányában.
Lényeges dolgot fogalmaztál meg egy kicsit másként, mint amit én szezon kezdete óta gondolok.davi10 írta: ↑2021.03.19. 11:56:53Nem vágom mit nem lehet azon érteni, hogy nem Messi személye és játéka a fék, hanem a csapattársak vagy tudatos vagy tudat alatti játékfelfogása, hogy majd Ő megoldja.
Ezt edzői és keretépítési feladat lenne megoldani. Kell egy keret, ami fel van töltve játekosokkal, akikben benne van a váratlan ( pl. Fati, vagy akarmennyire nevetséges Dembele). És kell egy edző aki p.csán rúgja azokat akik alibipasszokkal és "majd Messi megoldja" mentalitással hoznak le meccseket.