Azt követően a játékos keret minőségéből (Luis Enrique - a labdarúgás történelmének egyik legerősebb és csúcsidőszakát élő támadógépezetével dolgozhatott együtt, amikor még a csúcsgenerációból is hadra foghatóak voltak játékosok) és Messi egyedi kvalitásából élt meg a csapat.
A játékos keret minősége folyamatosan csökkent, egyrészt a húzóemberek "kiöregedésével", másrészt az igazolások "eredményessége" miatt.
Koeman hosszú idő után, ha nem is a játékrendszert illetően, de legalább a fiatalok hadrendbe küldésével valami új impulzust adott, amit igaz, némileg a kényszer is szült, de nem teljesen.
Ez ahhoz nem elég, hogy újra a legnagyobb csúcsokat ostromolja a csapat, de legalább perspektívát biztosított a jövőt illetően (Araújo, Mingueza, Dest, Pedri, Moriba + a korábban bemutatkozott de Jong, Puig, Fati, Dembélé nem kevés fiatal "anyag"), .
Ahhoz kevésnek tartom Koemant (bár lehet, nincs igazam), hogy a játékrendszert, taktikát illetően jelentősen fejlődjön a csapat, ezért írtam, hogy korszerű impulzus is kellene az edzői fronton a sikerekhez.
Szerintem megismételhetetlen a korábbi időszak, amikor a saját rendszerből is táplálkozva a sikeresség és a játékbeli újdonság tekintetében ennyire domináns tud(ott) lenni egy csapat a világban évekig.
Cseri írta: ↑2021.04.11. 09:20:36Kifejtenéd kikre gondolsz? (A 2x-s bajnok Valverdére, aki szerintem csak azért nem nyerte meg a harmadikat, mert elzavarták? A triplázó LE-re?) Mondjuk Setienhez képest mindenképpen. A hírek szerint a Bayern edző valószínűleg szabad lesz nyáron,mert konfliktusa van valamelyik fejessel.![]()