2021.04.26. 14:50:57
Azért a bizalmatlanság több okból is valós, vakcinatípustól függetlenül.
Ugye a pandémia berobbanásakor arról voltak hírek, hogy a vakcina fejlesztése baromi hosszú folyamat, erre nem egész egy év alatt már rendelkezésre álltak. Egy laikus ember (mint pl én is a témában) elbizonytalanodhat, hogy hát ha azt mondták évek, hogy lehet fél év után már lövögetni emberekbe egy vakcinát.
A másik a kínaiak, akikkel szemben nem csak a magyarokban, de mindenkiben él bizonyos fajta szkepticizmus. Most ezt nem hiszem, hogy taglalni kell, hogyan és miként vonják felügyeletük alá lassan Európát, milyen minőségben öntik a gagyi árukat Európára, meg a világra. Persze tudnak jót is csinálni, de az egyszerű közember a kínai termékeknél a gagyira asszociál.
A transzparencia meg se rájuk, se a kormányunk ténykedésére nem jellemző, fedőcégek, pár hónappal a pandémia után megalakult cégek felelősek a vakcinaszállításért, bizniszért, a kínai vakcinát is maláj, meg akármilyen egyéb cégeken keresztül hozzák be az országba. (ezek nyilvános dolgok, bárki számára elérhetőek)
Szóval nem gondolom, hogy elrugaszkodott dolog a kínai vakcinával szemben szkeptikusnak lenni.
Nekem kormánypárti ismerőseim is visszamondták a kínait, vártak oroszra vagy pfizerre, nem véletlenül. (minisztériumban dolgozók is)
Egyébként a baloldali pártok sem oltásellenesek, ez a kormány kommunikációja. Én nem hallottam, hogy azt mondták volna, hogy senki ne oltasson, csak ugye felhívták a figyelmet pár dologra, pl az astra kapcsán is, pedig az nem keleti vakcina.
btw, a teraszozókat is kár elővenni, a kormány engedte, most kiderült, hogy celebeket tömött ki azért, hogy még reklámozzák is a nyitást, akkor ne a egyszerű polgárokon legyen elverve a por, mert kimentek és kihasználták a lehetőséget.
pláne ne akadjunk ki ezen, mikor bűnszervezet épült a "gyúrósok" sportorvosijára, hogy ezt a feltétlen fontos, és nélkülözhetetlen tevékenységet műveljék.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."