2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Nem ismerek magamra úgyhogy bátran kérdezek, milyen lenne a jobb minőségű és aktív fórum?Alcantara írta: ↑2021.05.11. 20:19:45Szerintem remek meglátás. Hónapok óta ezt csinálja itt 2-3 ember. Az egyik minden hsz-be beleszövi Koeman alkalmatlanságát, ha nyerünk akkor finomítva, ha veszítünk meg vérszemet kapva tolja egész nap a sz@rságait, mint a sértett óvodás. A másik minden nap zokog egyet Puig mellőzésén, Pedri meccsszámain.
Kicsit úgy tűnik, mintha a nyomorult életüket itt próbálnák kompenzálni.
Baromi unalmas ez már, hihetetlen mértékben leviszi a fórumot.
Visszasírom az MSN-Samper féle kommenteket, nagyságrendileg értelmesebbek voltak.
Szerintem remek meglátás. Hónapok óta ezt csinálja itt 2-3 ember. Az egyik minden hsz-be beleszövi Koeman alkalmatlanságát, ha nyerünk akkor finomítva, ha veszítünk meg vérszemet kapva tolja egész nap a sz@rságait, mint a sértett óvodás. A másik minden nap zokog egyet Puig mellőzésén, Pedri meccsszámain.Aaron3991 írta: ↑2021.05.11. 19:20:44
Pali elhiszem, hogy nem értesz a focihoz, de akkor miért kell minden topikot teletolni ezekkel az agymenéseiddel? Mindenhol osztod az igét, hogy kinek mi a posztja, ki kinél jobb vagy épp rosszabb. Számomra tönkreteszed a fórumélményt.(általában nem jelentkezek be így még csak letiltani se tudlak.) Nem tudom mi a megoldás(nyílván nem fogsz visszavenni és hát ki vagyok én h ezt számon kérjem, valszeg még én leszek érte büntetve, de whatever.)
csak gondoltam beböfögöm ezt ide, hátha elindul valami.
Ne haragudj Bence, de megint kiverted a biztosítékot nálam. Legutóbb ugye Thauvin mekkora játékos ő kell nekünk téma volt hasonló. Azóta Thauvin a helyére is került a Tigresbenbence0330 írta: ↑2021.05.11. 18:17:44
Számomra egyértelműen:
Oblak, Martinez, Henderson, Courtois, Ederson, Neuer, Maignan, Mendy
Határeset: Navas, De Gea, Donnarumma, Alisson
Handanovicot tavaly végig követtem akkor én a második legjobb kapusnak tartottam a honfitársa mögött, idén kb egyetlen egyszer sem láttam (Milános vagyok, és idegesít hogy az Inter ilyen jó úgyhogy bojkottálom a meccseiket), szóval róla nem nyilatkoznék, mert lehet hogy romlott mióta nem követem.
Tehát így ez alapján nyolc kapust tettem elé és további négy vagy öttel raktam egy szintre, tehát jelenlegi állapotában ez nálam top 13 as szint kb.
Továbbra is erről a szezonról beszélek. Valverde idejében szerintem is top 5 volt.Barca_10 írta: ↑2021.05.11. 18:20:57TS konkrétan 2 bajnoki címet hozott a jó öreg Ernestónak, Messi meg Suarez meglőtték a gólokat de hányszor húzta ki Ernőt a szarból a német mikor a nagyvezír piké-roberto moziztak a 35 éves támadók ellen. Pont TS az utolsó Messi mellett akit elő lehet venni. Az a top15 meredek, az öreg VV valóban top15, de inkább top30 volt, viszont TS-től három jobbat nehéz összeszedni. Courtis akit jobbnak láttam tőle idén, Oblak nem tényező egy ilyen felsorolásban az atletico antifoci stílusa miatt, a többinek azért bőven voltak potyái.
Abban biztos hogy egyetértünk hogy Iniesta top 3 középpályás volt. A top 15 nem azt jelenti hogy feltétlenül 15. Mint ahogy a top ötös is lehet első és ötödik is. De mivel egy ilyen lista rettenetesen szubjektív, egyikőnk sem fogja bebizonyítani azt hogy neki van igaza. Én azt gondolom hogy ebben az idényben 8-10 kapust fel lehet sorolni akik jobbak nála. Mivel egyáltalán nem vagyok járatos minden ország minden top csapatában, ezért csak az alábbiakat sorolnám fel, és megint leírom hogy erre a szezonra vonatkozik:Rivaldo11 írta: ↑2021.05.11. 17:34:56A régi fórumozók talán még emlékeznek arra, tevékenykedett egykoron itt egy barcás bőrbe bújt reálos emberke, Betises avatarral. Asszem vmi Aprieto néven fórumozott. Nos, egy alkalommal, olyan 2007 táján azt találtam írni, hogy szerintem Iniesta a világon top 3 középpályás.
Jött tőle a replika, hogy "micsoda? A top 30 ban sincs benne"
Ez a Ter Stegen top 15 ez szúrja a szemem rendesen. KB olyan abszurd 14 jobbat mondani nála, mint Ininél 30 jobb középpályás.
Ha mindenki úgy állna hozzá, és annyit tenne a közösbe, mint a német, már bajnokok lennénk.
Szerintem ez se tény és nagyon helyesen elmondod,hogy ő egy nagyon jó kapus, emellett azért vannak gyengéi, aztán a védelmünkbe meg beleszállsz. Most elég sok Barca mentes,számomra semleges BL meccset láttam és az a helyzet,hogy egyáltalán nem földönkívüliek Lengletékhez képest a nagy csapatok szupervédői. Lengletnek hiba NÉLKÜL kell lehoznia négy meccset,hogy legalább percekre csendesedjen a mocskolása,vagy legalább csak az legyen,hogy ja átlagos védő.
Bevallom kicsit sok szót csépeltünk el valamire, amiről félig ugyanazt gondoljuk, és most nincs kedvem visszanézni, hogy fogalmaztam, de ha a "kevesebbet" szót használtam, akkor természetesen rosszul fogalmaztam, és teljesen korrekt volt az érved. Egy kisebb minőségbeli visszaesésről beszéltem végig, a védésszám szerintem teljesen irreleváns egy kapus megítélésében, mert az jellemzően a csapat és a védelem minősítése, a kiscsapatokkal csak szélsőségesen példáztam ezt.csababarca írta: ↑2021.05.11. 10:04:17Saját magához mértem a statját, nem máshoz.
Jött egy állítás tőled, hogy kevesebbet véd mint tavaly. Erre jött a cáfolat.
Majd elkezdtél megint másról beszélni, hogy kis csapatok kapusainál magasabb a védésszám.
TSt néztük, róla van szó, és az állításodról ami nem állja meg a helyét.
Nyilván ősszel a védelmünk elég sok védésre kényszerítette, hogy hányat kell védeni, az nem egy túl jó statisztika a kapus minőségére, mert sokszor az utolsó csapatok kapusai védenek a legtöbbet, és nem azért mert remek kapusok, hanem mert ők kapják a legtöbb melót.csababarca írta: ↑2021.05.11. 09:17:59https://www.rotowire.com/soccer/player.php?id=17290
Per 90re többet véd mint a tavalyi szezonban.
Nem a legjobb szezonja, ez tény, nem vitatom.
De a top15 kicsit vicces, bocsi.
Először is, csak véleményt mondtam, személyeskedni szerintem nem érdemes. Emiliano Martinez szerintem jelenleg a világ legjobb 3 kapusa között van, és követem a Villa és a ManU játékát is, Henderson sincs messze elmaradva a top5-től, ha egyáltalán el van. Talán most éppen még igen, mert fél évet ült a 10 milliót kereső De Gea mögött, de most megint kezdi visszanyerni a tavalyi álomformáját, és kiszorította a világ legtöbbet kereső, és azért még mindig elit kapusát is. Nem tudom, hogy jön ide a BL, a fenti kettő sokkal komolyabb csapatok sokkal komolyabb támadói ellen mutatja meg magát - ezt remélem nem vitatod, itt van kb egy Benzema, egy Moreno, egy Suarez, ott meg Kane-ek, Sonok, Aubemayangok rohangálnak még az EL-szintű csapatokban is, és akkor még nem beszéltünk a City támadóiról, a Salah-Mané duóról, Cavaniról, Rahsfordról és hadd ne soroljam még, kik és milyen csapatok ellen kell hétről hétre bizonyítani. Sokkal komolyabb melójuk van, és sokkal nagyobb minőségtől kell valahogy megóvni a kaput, és ha megoldják, az szerintem igencsak jelent valamit. TS meg klasszikusan nem védett jól éles helyzetekben a BL-ben a BM zakó előtt sem, mert sosem volt egy mentálisan top valaki, szóval ezt a BL-témát én pont kihagynám.csababarca írta: ↑2021.05.10. 22:37:48Top 15?:D
Ne röhögtessetek már.
Olyan neveket írtál @bence ne haragudj, akik top eseményeken (bl) még csak meg sem mutatták magukat.
Közül nincs a jelenlegi forma TS-hez sem.
Top 15![]()
Mi lesz a következő?
Pique alltime best1 középhátvéd?
Magabiztosság hiányzik kicsit tény, de ilyen védelem előtt megnézném ki lenne full magabiztos., amikor nem elég a támadókra figyelned, de fogalmad sincs hogy a saját védőd mikor teszi kapura a labdát, vagy mikor késik ütemeket stb.
Jellemző, hogy először benyögöd hogy a nagy védések hiányoznak, linkelek egy videót, aminek az első 2 percében van 2-3 olyan védés amit egy jó kapus ha életében bemutat ennyiszer akkor már elégedett lehet.
Majd utána benyomjátok a magabiztosság dumát.
Akkor most melyik hiányzik?
Majd mèg kiderül lassan hogy Valdes is képzettebb kapus volt meg jobb kijövetelekben?!
Utolsó ember akit elő kell venni ebben a szezonban, ilyen nemlétező csapatvédekezés meg védelem mögött játszva.
Sajnos igen. Nyár végén megtört benne valami - és ez nagyon nem csoda. Szerintem azért más eset, mint a többi csapatrész, mert ahol Langlet még gyengébb lett, Piqué meg 1 évet megint öregedett, és annyit kopott kb a tudása is, addig Mingueza kisebb hibákkal, de tör fel, Araujo berobbant, úgyhogy az egész csapatrészen szerintem látványos különbség nem látszik, sőt, én nem vagyok meggyőződve róla, hogy összességében gyengébbek vagyunk ott, mint tavaly. Kp-n DJ nagyon feljött, Busi nyolcvankilenced-virágzását éli, úgyhogy noha gyorsabbak és erősebbek nem lettünk, volt személyi javulás. Elöl Lajos elment, de Messi feljavult, Griez talán kicsit talán szintén feljavult, de legalábbis nem romlott. Ez is amolyan so-so, kiegyenlítik egymást a jobb és rosszabb változások valamennyire. De Ter Stegen egyszemélyes csapatrész, nála feltűnőbb, ha épp rosszabb passzban van, és szerintem visszatekintve erre a szezonra, gyengébb volt a korábbi önmagához képest, mint a többi 3 csapatrészünk.ALEXDP írta: ↑2021.05.10. 21:29:39Ez így van. Se tűz , se energia, se magabiztosság...
Hiányzik minden, ami előtte top kapussá tette.
Viszont, semmivel sem durvább a romlása, mint a védelemé, a kp, a támadósoré.... tükrözi a csapatot, többé-kevésbé.
És a gyengéje a kijövetel. Vagyis, annak hiánya. Abban eleve sem volt erős, de újabban már konkrét gólhelyzeteket szül.
Ez így van. Se tűz , se energia, se magabiztosság...bence0330 írta: ↑2021.05.10. 14:31:32Félreértettél szerintem. Egyáltalán nem vettem elő, csak azt mondtam, hogy nyár óta - vagyis ősz óta, amióta visszatárt - elmaradt az elmúlt évek ragyogó kapusteljesítményeitől, mikor top 5 volt akár a világon, és mikor sokszor ő húzott ki minket a csávából. És nem az ő hibája, szerintem nagyon megalázták a Bayernnél Setienék, mikor sérülten kellett játszania. Én csak azt gondolom, egy ezzel a helyzettel akár lehet is kezdeni valamit, tipikusan azt az esetet látom - no nem csak benne, de én valahogy az ő szemében nagyon - ahol akár egy sportpszichológus sem ártana - mint ahogy ez más helyeken bevett szokás is. Szerintem nála ez kellene, hogy megint igazi top kapus legyen.csababarca írta: ↑2021.05.10. 14:04:37Mit kellett volna még csinálnia, azon kívül, hogy nullára hozta le a meccset?
Ilyen védelem előtt csoda hogy csak ennyi gólt kap, iszonyat a védelem helyezkedése, ha az ellenfél 16oson belülre jut, az jóformán ziccer, mert a két belső védő távol van egymástól, a két szélsővédő meg befut fogni a saját védőnket is.
https://www.youtube.com/watch?v=BSTUnWk5C-M
mondjuk lehet észveszejtő bravúrnak hívni a 0:42nél lévőt, vagy 1:16-nál és utána.
komolyan eszem megáll, hogy őt kell elővenni ebben a szezonban, és azon lamentálni, hogy nem olyan mint régen.
bakker, régen egy pár fokkal stabilabb védelem volt előtte, szerintem meg pont, hogy ő stabil és miután megkapta a 8at a bayerntől, nem esett össze, hanem hozza magát.
kb egy kezemen meg tudom számolni, hány kapus hozza az ő szintjét ma a mezőnyből (Oblak, Courtois, és talán Neuer, Navas kettős, bár ennél a kettőnél már rezeg a léc), mindegyik mozdíthatatlan.
Én jelenlegi formában még azért simán idevennék egy Hendersont, illetve Martinezt a Villából, egy Maignant egyértelműen a Lille-ből, és szerintem még a La Ligából is lehetne 1-1 nevet idevenni. Szerintem ezt a szezont figyelembe véve top5 - ahová való - helyett olyan top 15 kapus.
Félreértettél szerintem. Egyáltalán nem vettem elő, csak azt mondtam, hogy nyár óta - vagyis ősz óta, amióta visszatárt - elmaradt az elmúlt évek ragyogó kapusteljesítményeitől, mikor top 5 volt akár a világon, és mikor sokszor ő húzott ki minket a csávából. És nem az ő hibája, szerintem nagyon megalázták a Bayernnél Setienék, mikor sérülten kellett játszania. Én csak azt gondolom, egy ezzel a helyzettel akár lehet is kezdeni valamit, tipikusan azt az esetet látom - no nem csak benne, de én valahogy az ő szemében nagyon - ahol akár egy sportpszichológus sem ártana - mint ahogy ez más helyeken bevett szokás is. Szerintem nála ez kellene, hogy megint igazi top kapus legyen.csababarca írta: ↑2021.05.10. 14:04:37Mit kellett volna még csinálnia, azon kívül, hogy nullára hozta le a meccset?
Ilyen védelem előtt csoda hogy csak ennyi gólt kap, iszonyat a védelem helyezkedése, ha az ellenfél 16oson belülre jut, az jóformán ziccer, mert a két belső védő távol van egymástól, a két szélsővédő meg befut fogni a saját védőnket is.
https://www.youtube.com/watch?v=BSTUnWk5C-M
mondjuk lehet észveszejtő bravúrnak hívni a 0:42nél lévőt, vagy 1:16-nál és utána.
komolyan eszem megáll, hogy őt kell elővenni ebben a szezonban, és azon lamentálni, hogy nem olyan mint régen.
bakker, régen egy pár fokkal stabilabb védelem volt előtte, szerintem meg pont, hogy ő stabil és miután megkapta a 8at a bayerntől, nem esett össze, hanem hozza magát.
kb egy kezemen meg tudom számolni, hány kapus hozza az ő szintjét ma a mezőnyből (Oblak, Courtois, és talán Neuer, Navas kettős, bár ennél a kettőnél már rezeg a léc), mindegyik mozdíthatatlan.
A csapat legjobbja leginkább max a csapat gyengélkedése miatt volt - szerintem amúgy is Araujo és Messi mögött volt, de ez persze az én személyes véleményem. Jó teljesítményt nyújtott, de igazán nem is dolgoztatták meg, inkább kicsivel mellé mentek a jobb lövések, meg blokkolták őket. Amit védenie kellett, az inkább kötelező volt, de hibázni tényleg nem hibázott, és amúgy ezt le is írtam a mondandóm végére. Amúgy a Csomolungmán állva is eszedbe juthat a Marianna árok, nekem most jutott eszembe TS egyre gyengébb teljesítménye, mikor hozott végre egy olyan meccset, amit egy jó kapus le tud hozni. Észveszejtő bravúrokat a Bayern meccs óta nemigen láttunk, pedig korábban azért jellemző volt rá, illetve sok rossz döntése is van kijövetelnél, vagy szorult helyzetben passznál, sokkal több, ami jellemző volt rá korábban. Én az ő szemeiben látom valahogy nagyon azt a Bayern-meccset, ott is több gólt kapott, amit védhetett volna - nyilván nem az ő hibája volt, sérülten játszott, és véletlenül se úgy értsd, hogy őt hibáztatom, mert nem. De a mentális hatása szerintem nagyon megragadt benne...bunga írta: ↑2021.05.10. 05:53:56Ezt pont ma írod, amikor a csapat legjobbja volt?bence0330 írta: ↑2021.05.10. 00:37:37Hát ez valami rettenet volt megint. A szokásosakat nem írom le, mindenki ideírta már a problémákat. Felvetnék viszont egy nevet, ami sosem kerül szóba: MAtS. Az idei szezonja a sérülése óta csak szerintem lejtmenet? 1-2 hónapja nem hárított normális lövést, minden beakad, aláfut a beadásoknak, és olyan vert sereg tekintete van végig, ami számomra ijesztő. Nem mondom, hogy Lenglet-ékkal ki van segítve, de szerintem az elmúlt évekhez képest sokkal gyengébben véd. (Most pont nem hibázott, de igazi tesztet nem kapott.)
Ebben nem teljesen értek egyet. Bartomeu regnálása végén morálisan is komolyan lezüllesztette a klubot, ami kihat a csapatra is. Azért nem véletlen, hogy a Messivel való kálvária után olyan lett a teljesítménye amilyen.crixus írta: ↑2021.05.09. 11:38:50Kár vitatkozni hogy mit-kit váltsunk le, mert a csapat vezetése egészben hibás az idei bajnoki bukásért.
Az, hogy a két közvetlen rivális csapattól 3szor kikaptunk egy x mellett még bele is fért volna. Lehetett volna mondani, ahogy a Párizs elleni megalázó kiesés után is, hogy igen, az előző vezetőség rosszul igazolt, managelte a csapatot stb.
De ez nem lehet mentség az olyan csapatokkal szemben bukott pontokra, mint a Cadiz, Granada vagy Levante. A legutóbbi példa a Granada, de kár csak arra a 3 bukott pontra ráfogni, mert volt még jóval több olyan meccs, amit egy Barcanak B csapattal is kötelező lett volna behúzni.
Ez pedig csak és kizárólag motiváció kérdése volt. Ha pedig ezt nézem - a rangadókon mutatott pocsék teljesítmény mellett -, nem kifogás az elnökség.
Igenis az az edző aki nem tudja kellően motiválni a csapatot, alkalmatlan. Ha pedig a csapatkapitányok sem tudnak saját maguk sem azt a pluszt beleadni ami elvárható, akkor nincs helyük a csapatban.
Nyáron nálam Koeman, Messi és minimum még egy csapatkapitány is átadólistás. Olyan legyen kapitány - De Jong vagy Ter Stegen - akiknek nem csak a pofája nagy, hanem beleadnak amit tudnak.