Nyilván ősszel a védelmünk elég sok védésre kényszerítette, hogy hányat kell védeni, az nem egy túl jó statisztika a kapus minőségére, mert sokszor az utolsó csapatok kapusai védenek a legtöbbet, és nem azért mert remek kapusok, hanem mert ők kapják a legtöbb melót.
Csak most fejből 3 hibájára emlékszem, amiből közvetlenül gól lett. Ez brutálisan sok alacsonyabb szinten is. Atleti ellen a kirohanása, volt hátul egy amikor a kapu bal oldalán állt és balra akarta passzolni a labdát talán Lenglet-nek, és ellenhez ment (nem emlékszem, melyik meccs volt, de talán tudod, melyikről beszélek), meg pl a minap is durván aláfutott egy szögletnek (ebből volt több is az évben, de most konkrétan csak azt a hármat írtam le, amire emlékeztem). Ez azért már önmagában is elég sok, és árulkodik arról, milyen önbizalomszinten lehet, az ATM elleni kirohanását kétlem, hogy korábban láttuk volna, az a Lenglet-féle elpassz soha nem történt volna meg tiszta fejjel, és ugyan amikor igazi top formában védett, akkor sem a rögzített szituk voltak a legnagyobb erényei, de azért nem is igen kaptunk gólokat belőle.
Valaki írta most hogy hiányzik belőle 10 centi - néha igen, de nagyon ruganyos, a reflexvédésekben ő a legjobb a világon, úgyhogy ezt szerintem kikompenzálja annyira, hogy top5 kapus legyen jó formában. Ezt az önbizalomhiányos állapotot is néha kikompenzálja az ösztönszerű védéseivel, de 1-2 tizedmásodperccel akkor is le van maradva az önbizalomhiány miatt minden döntésben. Én most 10 kapust elétennék kb, de ez ahogy Sinya is írta, nagyon szubjektív, nehéz összehasonlítani őket. Ha valaki azt mondja, szerinte top5, teljesen rendben van, lehet, hogy így van, szerintem IDÉN nem az, az én mércéim szerint pl. túl sok gólt kaptunk róla közvetlenül hozzá, és közben túl kevésszer mentette meg a hátsónkat.
De szerintem jövőre akár megint top5 kapus lehet az én mércémmel is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy