Legyen 30, és OK!

Sunyi zsugás Laporta, de nem hiszem, hogy ez így lenne. A Messiért mindent küzdelmében vett egy kiöregedő, Aguerot, és azzal a felkiáltással, hogy "úristen, mindenkit azonnal ki kell rúgni, hogy Messi bérét fizetni tudjuk" szépen le is verte előre az alkupozíciónkat.
Konkrétan a RAC1 számolt csak be erről, és mindenki erre hivatkozik:
A Rac1 is ugyanerről számolt be, onnan van a cikk forrása is az oldalon.ALARMA EN EL BARÇA
PREOCUPACIÓN MÁXIMA por el FAIR PLAY FINANCIERO.
Imprescindible vender a Griezmann.
Lo estamos viendo en #JUGONES. https://t.co/e2NWbe41Gx
Titinho írta: ↑2021.07.06. 09:42:29Nincs itt semmi féle félrefordítás. Ez a valós helyzet sajnos. A La Liga, az élén Tebas-sal nagyon szigorúan veszi a bérköltségeket a Liga csapatainál.
A La Ligában nem összeg szerű fizetési sapka van, hanem %-os elosztást veszik figyelembe. Egy klub a bevételeinek csupán a 70%-át fordíthatja a bérekre! Ez évek óta így van, ezért is van pl a Valencia is [auto_cenzúra] helyzetben jelenleg, nekik is el kell adni pár jó játékost hogy életben maradjanak.
Nekünk akkora volt az idei évben az adósság/bevétel oldal, hogy ilyen mértékben kell a bevételhez képest csökkenteni a fizukat.
Mondjuk szerintem annyira nem gyengül a csapat a legutóbbi szezonhoz képest.Sonoma írta: ↑2021.07.06. 11:34:52vg99: Messi maradna még így is?
Kötve hiszem.
Egyrészt- ha tényleg 160m marad a fizetési limit- a csapat jelentősen meggyengül, plusz Messi fizetése ( a 10 éves lebontásának is) elvinné egyedül a 25%-át! Alig maradna valaki. Mennyi kedve lenne így focizna? Mondjuk Puignak több játékidőt kaphat ( próbálok pozitív maradni).
Ha még megtartjuk hozzá a katalán öregfiúkat, akkor lesz még itt foci igazán...
Én se tudom, csak ötletelek. De ha tavalyi év alapján számolják a nettó mérlegből a kövi évre akkor logikus. Aztán lehet teljesen máshogy isdani87 írta: ↑2021.07.06. 10:17:58
Milyen veszteséget? A veszteség a bérköltségtől is függ. Tehát hogy állapítasz meg valamit, ami önmagától is függ?
Nincs valakinek valami képlete?
UPDATE: gyorsan megnéztem, semmi konkrét szabályt nem láttam leírva (angol nyelvű portálokon). Viszont mindenhol ilyen 350-370 millió EUR-nyi fizetés limitről írnak (évente), szóval ez a 187 millió tényleg nem tudom, honnan jön.
Bartomeu topicból bemásolva:
Milyen veszteséget? A veszteség a bérköltségtől is függ. Tehát hogy állapítasz meg valamit, ami önmagától is függ?Kalapos írta: ↑2021.07.06. 10:12:40Barto Rosell embere volt, simán lehet hogy bosszúból tette tönkre a klubot, miután a haverja lebukott és ment a levesbe. Próbált okosan tovább lopni és közben annyi kárt okozni amennyit lebukás és nagy nyílvánosság nélkül lehet.
Az pl hogy Messit és a többiek sároztatja a klub pénzén a médiában, de közben dobálja nekik az új top szerződéseket olyan ellentmondás amire nincs más magyarázat minthogy kárt akar okozni.
dani87 lehet levonják belőle a veszteséget, tehát nem a bevétel hanem a profit számít a sapkánál![]()
Ha ekkora bajra nem számítottunk (ugye a covid), azért itt is téma volt a fórumon már évekkel korábban is, hogy az elszabadult fizetésekből egyszer majd nagy baj lesz. Hozzáteszem, hogy már Laporta idejében megindult ez a tendencia, Rosselék meg Bartoék persze még rátettek néhány lapáttal.El se tudtuk képzelni mennyire tette tönkre Barto és csapata a klubot. Hát most látjuk...
Hol volt évekig a többi döntéshozó? Vagy az egész brancs benne volt? Senki nem kongatta a vészharangot? Mi volt ebben az egészben ennek a gyökérnek az érdeke? Szétlopták a klubot? Pár éve még gazdasági csoda volt a klub, érthetetlen.
Ezt a fizetesi sapkat hany evre hatarozzak meg?MessiNeymarSuarez írta: ↑2021.07.06. 08:55:39Szerintem félrefordítás.
Nem 150 millió eurós fizetési sapkáról van szó hanem hogy 150 millióval kell csökkenteni a fizetéseket hogy beférjünk a fizetési sapkába.
Messi fizujával lehet vitatkozni(sokat visz de sokat hoz is), de az hogy a padon-kórházban a Coutinho-Umtiti-Pjanic-Dembele és a 2 szezonból 1.5-et szenvedő Griezmann mennyit keresett ezidő alatt az megint más kérdés.