nem Messiről szól a világfutball, de a Copa győzelméről írtak 100 cikket, a PSG-be átigazolásáról 200-at. A Messi 10-es mezeket jelenleg is még adogatja el a Barcelona szeptember 1.-ig, amíg van rá joguk. A PSG-s Messi 30-as mezek folyamatosan el vannak kapkodva.

Rendben, akkor kiről szól a futball ma?
Azt még meg is értem, ha írjuk Mbappét, Haalandot, de ők mit nyertek idén? Kanté heroizmusáról a Chelsea BL menetelése közben; Jorginho, Chiellini kvalitásairól az olaszok menetelése közben hány dicsérő cikk született vajon (amíg még nem nyerték meg a kupát), és hány ember gondolta meccsnézés közben magában azt, hogy "Jorginhonak mostmár tényleg oda kell adni az aranylabdát"? Én nagyon maximum egy Kantét fogadok még el, de a többi név, aki szóba kerül, számomra vicc.
Az aranylabdát az adott év legjobb focistájának kell kapnia. Ehhez érdemes feltenni a kérdést, hogy kik mostanság egyáltalán a legjobb focisták. Nekem személyszerint (sorrend nélkül) egy ilyen névsor merülne fel: Messi, Ronaldo, Mbappé, Haaland, Salah, De Bruyne. Rendben. KÖZÜLÜK ki volt a legeredményesebb idén? Messi. Ő nyert valamit, a többiek nem. Ja, hogy Jorginho, Chiellini is nyert valamit? Oké. A csapatuk nyerte meg, vagy ők? Jorginhonak, Chiellininek vajon van-e egyáltalán akkora hatása a játékra, hogy nekik tulajdonítsunk egy ilyen csapatgyőzelmet? Mert ha nincs, akkor az ő sikerük csapatgyőzelemként lesz egyszerűen elkönyvelve.
Ja, hogy ez igazságtalan? Semmi gond, akkor verekedje előbb be magát egy Jorginho (mondtam egy nevet) a fenti Messi, Ronaldo, Mbappé... stb. névsorba a saját tudása nyomán, és aztán felmerülhet majd, ha nyert is valamit adott évben. Mert az aranylabdát a LEGJOBB FOCISTÁK közül kell kapnia valakinek. Ha jelenleg az illető nincs a legjobb focisták között, akkor ne merüljön már fel a neve attól még, hogy éppen az Ő CSAPATA nyert valamit. Ez egy egyéni díj. Ha ezt nem vesszük figyelembe, az éppen ilyen tévutakra tereli a beszélgetést, minthogy az olasz labdaszedő fiú is kaphatná a lasztit, mert a győztes válogatott stábjának tagja volt.
Mellesleg Messi 30 év után nyert az argentinokkal kupát, megverve a brazilokat a Maracanában. Mondom, tömérdek cikk, fotó, videó, óriási média rivaldafény övezte a tettet. Ne gondoljuk már, h ezek után majd nem fog felmerülni győztesként.