Az edzőváltás itt nyilván nem hozhatott lényegi javulást, amit lehetett, SB megtett, de a játékosoknak nincs erőnlétük, és még kevesen is vannak, Koemannál rotálás sem igen volt, hosszúak voltak a szezonok most, sok a meccs, nem bírjuk. Rendben is van, ezen majd hosszú távpn kell változtatni. Nekem ennek ellenére a 2 Barjuan ligameccsnek (a kijev meccset sajna nem láttam) van egy hatalmas nagy hozadéka:
A játékosok mernek és tudnak megindulni előre, de ami még fontosabb, tudnak lőni!!! Szerintem Barjuan megértette velük, hogy ha 60-70%-ban birtokoljuk a lasztit, és ott vagyunk a 16-os előtt ennyivel többet, mint az ellen, akkor annyival többet is kell lőni, és már ki is jön a különbség. Kétlem, hogy véletlen lenne, hogy Busi pont most lőtt gólt kb 2 év után, átlövésből. Vagy hogy DJ rosszabb lábbal ilyen csattanós kapufát vágott. Emlékszik valaki a hollandtól egyetlen átlövésre is? Meg-meg érkezett fejjel, beindulással, lőtt gólokat, de 16-ról szerintem az ittléte alatt nem merte még rásuhintani kb. Fatit nem veszem ide, ő amúgy is lő kérdezés nélkül. De ugye a múltkor Depay is így lőtt gólt, Nico is elvállalt többet, de még a totál mélypontos bűngyenge Puig is eleresztett egy jobbacska lövést. A lényeg, hogy nem érezte az ember reménytelennek, ha ott voltunk az ellen 16-osánál. Sem most, sem a múltkor.
Amíg uraltuk a meccset, addig ez nagyon kamatozott. Aztán a 2. félidőben persze kapuhoz voltunk szegezve, erőnlét sem volt, az már mindegy volt, hisz lövőhelyzetig sem jutottunk el.
De ezt a mentalitást őrizzük meg szépen így, és akkor már megérte pár meccsre iderakni Barjuant.
Nem is értem ezt a "Koeman direktebb focit játszat" szöveget, amit sok külföldi cikk mantrázott. 2006 óta nézek focit és Barcát, de a Koeman féle játék messze a legkevésbé direkt foci volt nálunk ezen 15 év alatt. Az, hogy néha kényszerből hátraszorultunk, és próbáltunk pár öregura kontrát (sikertelenül) végigvinni, nem direkt játék. Alatta mindenki biztonsági passzal mert csak élni egészen a gólvonalig, ha kis túlzással ugye Griez egyik tavalyi nagy mentésére gondolunk.

Itt meg 1 hét alatt direkt, célratörő focit voltunk képesek játszani, amíg volt erőnlét. Szerintem ennél többet SB nem tehetett most, ha ennyit sem hozott volna be, akkor sem lett volna gáz, úgyhogy ezért részemről jár a taps.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy