LG írta: ↑2021.12.12. 22:52:32
Ezek a Barca-DNS-es fiúk csak ezt tudják játszani, de ezt is csak ezen a szinten.
Bocsi baromi hosszú leszek. Csak valamin elgondolkodtam, arról, hogy Barca DNS.
Mire jó és hova tegyük?
Kicsit utána olvasgattam a Barca B játlékosok nagy sikereinek. Avagy mire jó a Barca DNS.
Ugorjunk vissza 2009-re.
A Barca DNS, mit adott akkor? Xavi, Iniesta, Pedro, Busquets, Messi, Thiago, Puyol, Pique, Valdes.
Ezen a névsoron nincs mit magyarázni.
De mit adott abban az évben még? Emlékszik valaki Víctor Vázquezre? Az emberre, akit felhoztak a Barca B-ből egy fél szezont padon ült aztán visszatettük, végül Belgiumba ment és most, Katarba a fene tudja, hova és most nincs klubja 34 évesen.
Abraham González? Kerettag volt, egy percet sem játszott, megjárt ilyen csapatokat, hogy Gimnàstic, Cadiz, Ponferradina, aztán eljutott az Espanyolba, onnan pedig irány Mexico, aztán Ciprus.
Jeffren? Megvan. Játszott is a csapatban. 33 évesen Thaiföldön játszik a Lamphun Warriors FC-ben. (majd seggre ültem, amikor ezt láttam)
Xavi Torres? 10 év alatt 10 klubváltás (legáláább nagyobb részt La Liga csapatok) de azért megjárta ő Ausztráliát, Kuvaitot, jelenleg még aktív a Lugóban.
Nolito? Benfica, Granda, Celta, City, Sevilla, de igazából a Celtában volt mindig otthon. Ez mondjuk nem egy gáz karrier.
Olazábal az Espanyol kapusa, legalább egy jó közepes kapus szinten végigvitte a karrierjét.
Botía? Ígéretes védő volt. Sose lépett végül pályára a nagyoknál. Azért mondjuk egy Sevillában játszott, de utána mát Görögországba került, azóta szaudiaknál nyomja, pedig még csak 32.
Muniesa? Szintén ígéretes, mindennek kikiáltott védő. 29 évesen, az Al-Arabi veretes csapatát erősíti.
Fontàs, szintén a mi védőnk, nagyon sokat vártak tőle. A Celtában ragadt meg végül, de 30 éves kora óta a Sporting Cansasban játszik.
Bojan Krkic 31 évesen a Vissel Kobe játékosa. Miután tőlünk elment tényleg mindenhol járt ahol lehetett.
Következő szezon. Újabb nagy debütáló nevek nevek:
Víctor Sánchez, szép reményű középpályásunk, aki Svájcban tudta le a karrierje nagy részét a Neuchâtel Xamax FCS
Jonathan dos Santos. Sose váltotta be amit vártak tőle, a Villarrealban lehúzott 3 évet, utána 27 éves korától a LA Galaxyban vezetett le. Egyébként lejárt a szerződése, még mindig aktív, de a kutyának sem kell.
Bartra. 2014-15 vitáinak összes forrása. A Dortmundban elvolt pár évet, utána a Betisbe került. Azóta is ott van. Olyan közepesen tudja le a karrierjét, mint amilyen játékos is. De ő legalább nem lett gáz.
Következő év.
Sergi Gómez, közepes védőként tudja le az életét. Sokat volt a Celtában, most az Espanyolban nyomja.
Oriol Romeu, az ember akit elhappolt a Chelsea aztán fél Európának kölcsönadták, szerződése lejárt volna eladták a Southamtonba.
Deulofeu a Watford Moby Dickje. Nem volt olyan rég amikor ezredjére eladtuk nekik. Jelenleg az Udinesésben van.
Következő év.
Kiko Femenía, a Barca és a Real közös tévedése. Egyik csapatban se játszott végül. Jelenleg ő is a Watfordban van.
Isaac Cuenca, Pep utolsó azt gondolta felfedezett valamit újra. Marha sérülékeny volt, végül Japánban a Vegalta Sendaiban fejezte be, még nem volt 30. (bár hivatalosan nem vonult vissza) Legemlékezetesebb pillanata, amikor a stadion előtt bemutatott a saját szurkolóinknak.
Tello, aki szerintem nem volt egy rossz játékos de nem fért be mert voltak jobbak. A Fiorentinába került, és a Bestisben nyomja már egy jó ideje.
Következő év. Már szegény Tito alatt.
Masip. nem volt egy rossz kapus, de annyira jó se. A Valladolidban van amióta elment.
Következő év:
Donogu. Csatárcsoda. Az új „Eto”. 26 évesen klub nélkül, utoljára Finnországban játszott.
Traoré, aki nagyon csúnyán 40 kilósan ment el, jelenleg a Wolverhampton izomkolosszusa.
Rafinha, de ez nem egy olyan régi story és név, hogy ne emlékezzünk rá.
Montoya. Évekig ment a matek a fórumon miért nem ő játszik Alves helyett. Hát volt oka. Jelenleg a Betisben van már évek óta.
Patric, aki abban az év ahogy felkerült elment a Lazioba. Azóta is ott van.
Következő év. 2015. Ebben az időben egyébként a B iszonyat rossz volt.
Edgar Ié

Hatalmas tehetségnek tartották, betonvédő, de sose lépett pályára, abban az évben járt le a szerződése, a Villareal B-be került, utána a fél kontinenst bejárta. Jelenleg a Trabsonspor játékosa.
Samper, az új Busqets, akit 100x kölcsön adtunk, mindenhol ő volt a legalja, 26 évesen a Vissel Kobe játékosa.
Diawandou Diagne (azt se tudtam ki a fene), Semper cseréje volt, amikor lejárt a szerződése elengedtük a fenébe. Most 27 év szintén eget verő karrierje van. Finnországban a FC KTP jétékosa. (egyébként játszott Indiában is)
Gumbau (rá emlékeztem sokan mondták, hogy na majd ő), na ő az Elche játékosa.
Munir, aki legalább elpöszmög a Sevillában, rúg azért gólokat. Nem váltja meg a világot, de de Jongenál jobb,
Sandro, szintén univerzális támadónak tartották. Huesca.
Következő év.
Wilfrid Kaptoum, még a nevét se hallottam soha. Elvileg egy meccsen talán játszott is. 25 évesen a New England stabil játékosa.
Cantalapiedra Elvileg jobb szélső volt. Görögország Pana.
Romera, csatár volt. Soha Nagy csapat közelébe se került. Ponferradina.
Cámara 24 éves. Jobb szélső volt. Sose játszott, a Jagiellonia játékosa Lengyelországban.
Az EV érát már nem boncolgatnám.
Mit akartam ebből kihozni? Barca DNS? Xavi, Iniesta, Pedro, Busquets, Messi, Thiago, Puyol, Pique, Valdes. Ennyi.Mindenki mást vettünk akiről érdemes még beszélni.
Sokan romantikusan gondolnak itt a Barca B-re meg a mi kutyánk kölykeire. Na látjuk milyen nemesített vérvonal volt.
A két sikerkorszakban teleszortuk a világot olyan játékosokkal, akik nemhogy a Barcelonába kevesek voltak, de nagy részük Europa Top bajnokságába is kevés volt.
Most, van egy két ígéretes fiú, de ha Xavi is rááll erre a Barca DNS ökörségre és nem a csapatnak csinál taktikát (merthogy a taktikához játékost hozni nem tudunk) akkor itt baromi könnyen a jelenleginél is nagyobb gödörbe bukunk. Most is van olyan játékosunk, aki a fentiek kaliberét tudja max. Szerintem nem is egy.
Én nem vagyok lemondó és szurkolok neki. Sőt én is azt mondom baromi sok a sérült, nem is tudott még a teljes kerettel dolgozni. valami fejlődés szerűt már vélek is felfedezni. De valamit ki kell találni, mert Puig nem lesz megoldás egy 185 centis 85 kilós erős technikás ember ellen.
És ha ezt a Barca DNS-t és Barca taktikát ezzel a kerettel tovább erőltetjük a jó Isten mentsen meg minket.