visca el barca írta: ↑2022.01.21. 07:08:32
Andris írta: ↑2022.01.21. 00:42:47
Aki tőle várna megváltást, az majd lehet h csalódik.
Aki tőle várná, hogy majd 20 gólt rúg, az is.
Aki tőle várná, hogy csak fele annyi helyzetet kialakít (magának vagy másnak), mint Dembelé tette, az is csalódni fog.
Ha ezeket nem varjuk el tole, akkor a maradekot egy 3. osztalyu, b csapatos jatekos is tudja hozni.
A goljanak orulok, szep volt, de kb ennyi ami elmondhato rola, jatekban teljesen nulla volt. Ami még feltunt, hogy rém lassú.
Szerintem a 20 gólt akár lehet is várni tőle (nyilván teljes szezonban). Ennek megfelelően a felét én várom is tőle a fél szezonban, olyan 9+4 körül reménykedem benne.
Ez a 2. meccse volt nálunk, lehetett érezni, hogy nem tudja még, hol van pontosan a helye a rendszerben, de még így is lőtt egy gólt, és volt egy olyan kiugrása (Fatitól kapta a labdát), amikor centiken múlott csak, hogy az utolsó védő épp el tudta kotorni. Ha pár centivel lemarad, akkor lehet, hogy most két gólos lenne már. Ezek a beindulások nagyon hiányoztak a csapatból, Griezmann még csinálta őket, de egyrészt ő lassabb sokkal, tehát nála inkább ezek a klasszikus kisebb beindulásaok voltak, Ferran nagyon gyors, rá lehet bárhonnan építeni. Másrészt Griezmannt senki nem vette észre, vagy senki nem tudta indítani. Most azért Pedri fejlődött, Gavitól simán lehet kiugratásokat várni, sőt, még Jutglától is. Meg az egész játékkép más lett, jobban be merjük vállalni ezeket, mint Koeman alatt. És itt nagyon komoly szerepe lesz szerintem Torresnek.
Dembélével összehasonlítva, neki ilyen beidulásai kb soha nem voltak, ami előtt én értetlenül állok, hiszen elképesztően gyors a pali. De valahogy nem érezte ezt a játékot, ő csak labdával szeretett megindulni. Jók a lövőcselei, meg a kígyózó mozgása a labda mögött, nyilván több helyzetet alakított ki magának, mint Torres fog, de utóbbi sokkal okosabban gazdálkodik majd a helyzeteivel, okosabb lesz szerintem a játéka, labda nélkül sokkal robbanékonyabb, be lehet venni kis játékba, kényszerítőkbe is. Plusz fejjátéka is van pl, és lövéseknél finoman szólva sem töketlenkedik, ha megnézel egy válogatást, az összes gólja olyan, hogy megkapja és durr.
Szerintem pont ez a profil hiányzott egy felgyorsuló passzjáték végére. Eddig Xavi alatt meccsenként volt belőle 1-2-3, de a végén nem volt senki, aki gólra is váltsa. Tegnap egy ilyen eset volt összesen, annak a vége gól is lett.
A lassút úgy érted, hogy lassan reagál kicsit? Mert amúgy szélvészgyors, de előbbit én is éreztem kicsit, szerintem még kicsit bizonytalan, hogy mit csináljon, nem csak sérülés után, hanem új csapatban is a 2. meccse csak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy