2022.02.02. 12:33:23
Olvasgatva véleményeteket azt látom, hogy két részre szakadt a társaság: van aki Dembelét utálja, van aki Laportára tolja a felelősséget. Ha objektívak akarunk lenni, akkor el lehet fogadni a játékos oldalát, többen is ezt az utat választják jelenleg. Nagyobb pénzt fog kapni, ha nyárig kitart itt, vállalva a padoztatás lehetőségét. Sőt, egyáltalán nem biztos, hogy ő szívesen menne ezekután ki a Camp Nou gyepére. abban bízik, hogy elég lesz a neve és az ősz, hogy kijusson a VB-re. Engem ő azért nem zavar különösebben, mert egyszerűen kevés ide és testidegen a játéka. Magához képest jól játszott ősszel, de egy Barcelonába ez kevés. Hiába veri meg a védőit, nem lő belőle gólt és nem ad gólpasszt. Messi megkopott sebességgel is ziccerbe tudta hozni a társakat meccsenként tízszer. Arról nem tehet a francia, hogy mennyibe került, az a Klubbok dolga, de ettől még kihat a megítélésére és a vele szemben támasztott elvárásokra, hogy túl drága ennyi teljesítményhez.
Rátérve Laportára. Annál ő sokkal profibb, hogy sértődöttet játszon és haragból száműzze a csapatból. Lelátóra nem azért ül, mert nem ment el (gondoljatok bele, hiába magas a fizuja, alig 3-4 millió eurós fizetést tudtunk volna behozni a felszabaduló bértömegből), hanem példa statulálás miatt, valamint ne feledjétek a sportszakmai okot: olyan embert mért játszasson az edző, akit ez a projekt nem érdekel és akivel nem számol 4 hónap múlva. Persze mondhatjuk, hogy csereként beállva meccset dönthetne el és legalább kihasználnánk a képességeit, de leegyszerűsítve nem ad olyan képességet, ami meccseket dönt el. Luuk De Jong a maga egyszerű, csigalassú játékával több pontot hozott a szezonban. Nincs szakmai ok a csapatba tenni, sokkal inkább a többieket kell hajtani, hogy kiderüljön kire érdemes kezdőként és csereként alapozni a következő szezonban.
Továbbá Laportához mondanám, nem látom, hogy ők mit szivárogtattak ki Dembeléről. A játékosról mindig ment ki hír: késik, FIFa-zik, rosszul étkezik, maga is elismerte. A szerződését már nyár óta próbálták megújjítani, nem az utolsó pillanatban kaptak észbe, egyszerűen húzta az időt az egész szezonban. Gondolom az volt a válasz, hogy az őszi szezonban nem tud erre koncentrálni, majd télen a szünetben. Nem érzem felelősnek Laportáékat ebben. Ahogy egyébként szerintem érdemtelenül negatívan van ő feltüntetve mióta visszajött. Ha valami jól sül el, akkor ráfogjuk egy az egyben Alemanyra, mintha az öreg nem venne részt a döntésekben. Bizonyosan visszatart/tott infókat, de egy vállalat nem is működhet másként, mert sérülnek az érdekei/tárgyalási pozíciói, ha mindent előre kiöntenek (miközben itt a fórumon pont emiatt támadják többet Dembivel kapcsolatban). Nyáron át lett beszélve Messi esete eleget, de sokan úgy tartják, hogy Laporta végig hazudott. Nem láttam Messi részéről cáfolatot Laporta verziójára, pedig érdekelt lehetne. Griezmann elküldése számomra bizonyíték arra, hogy tényleg üres volt a kassza, nem volt mód beregisztrálni Messit (ugye a fizetése 50%-nál jobban nem csökkenthető). Számomra hihető, hogy a Liga zsarolta a Klubbot, az ő ajánlatuk tartotta a reményt, hogy mégis maradhatna az argentín. Tudom elkanyarodtam, de nehéz szétválasztani a dolgokat. Megérne szerintem egy cikket, vagy szavazást Laporta eddigi munkássága.