Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Oké, pontosítok. 1624 napja jött (4,5 éve), 705 napot volt sérült eddig, ebből 547 a térdszalagja miatt. Az egészséges időszakának nagy része meg az ittléte első 1,5 éve.jclayton írta: ↑2022.02.04. 14:26:49Azt az egy szezont viszont elég jól megnyomta százhat pályára lépéssel, már értem, miért panaszkodik mindig a terhelésre. (amúgy az elmúlt három idényben - beleszámolva a mostani csonkát - hatvannégy meccset játszott, ami tényleg nem sok, de nem is a "mindig sérült" szinonimája, főleg nem Fati-mércével).
Hála az égnek, röhejesnek tartottam azt a dacoskodást. Örülök, hogy Laporta enged az arcából, ez nálam pirospont, nem könnyű meghozni elnökként ilyen lépést, nálam ez erőt sugall.Chino írta: ↑2022.02.04. 15:38:05Az AS szerint Xavinak sikerült meggyőznie Laportát, hogy ne lelátóztassa Dembélét, az Atma elleni keretben jó eséllyel bent lesz.
Mondjuk nem biztos hogy jó lenne egyből egy hazai meccsen beállítani, elég friss még a balhé, majd az Espanol ellen ráér játszani. Bár a következő hazai meccsen ha játszik vagy elmegy melegíteni, biztos hatalmas füttyöt kap.
Azt az egy szezont viszont elég jól megnyomta százhat pályára lépéssel, már értem, miért panaszkodik mindig a terhelésre. (amúgy az elmúlt három idényben - beleszámolva a mostani csonkát - hatvannégy meccset játszott, ami tényleg nem sok, de nem is a "mindig sérült" szinonimája, főleg nem Fati-mércével).
Milyen ritmusból?
Ennek túl sok értelmét nem látnám. Folyamatosan kiesne a ritmusból és nem is indokolná semmi, hogy a két sorozatot szétvegyék. Ez az 5+1 támadó max. papíron sok. Ha végül Xavi akarata érvényesülne egy Torres-Auba-Dembélé trió már elég lehetne arra, hogy ne ilyen 1 gólos meccseket játszunk. A védelemmel nem volt igazán gond a szezonban, amiatt csücsültünk a 9. helyen, mert képtelenek voltunk gólt lőni. Akárhányszor hátrányba kerültünk, szinte keresztet vethettünk a meccsre vagy nem tudtunk rendes előnyt kiépíteni és jöttek a 90. perces gólok. Ez most megoldódhatna és mély mélysége is lenne a támadószekciónak. Szükség esetén ott lenne Depay, Adama, Braithwaite, minden posztot le tudnánk úgy fedni, hogy a gólveszély ne essen vissza a 0-ra.Troym írta: ↑2022.02.04. 11:47:10Ezekkel egyetértek. Nálam Európa Ligában ott lenne a keretben, bajnokságban a lelátón.Andris írta: ↑2022.02.03. 23:05:21Azért örülök, hogy Xavi a józanészt képviseli, meg annak is, ha "feszkó" van.
Ez azt jelenti számomra, hogy egyrészt hasonlóan látjuk Dembelé hasznosságát, másrészt megerősíti, hogy tényleg csak az edzésteljesítmény számít mindenki csapatbakerülésénél, és semmilyen külső tényező nem befolyásolja (pl régi haver-csapattársai, vagy bármi hasonló), harmadrészt az is látszik belőle, hogy Xavi nem egy az egyben alárendeltjeként van kezelve Laportának. Ha így vannak, az mind nagyon örvendetes.
Azt érzem, hogy a Napoli ellen nagyon nagy szükség lenne rá. A bajnoki negyedik helyet anélkül is el kéne tudni hozni, annak ellenére, hogy messze nem lesz sétagalopp az sem, figyelembevéve hogy milyen szinten van 1-2 csapat, mint a Villareal, Sevilla, Atma, Betis, Bilbao... viszotn azért azt se bánnám, ha a végére szoros dobogót tudnánk csinálni. Elvileg mióta Xavi az edző, mi szereztük a legtöbb pontot a 20 csapatból. Az esély meglehet.
Hozzáteszem EL meccsen is cserepadra tenném, csak akkor küldeném be, ha úgy alakul a meccs.
Bár őszintén azt hittem Traore nem lesz nevezve, engem meglepett Alves kihagyása. Így van 5 támadó + Dembele a 3 helyre a Napoli ellen, de BW még nem 100%-os, tippre Auba-Luuk-Ferran fog kezdeni és Traoret majd ráereszthetik csereként a fáradtabb védőkre. De ha őt valamilyen szélsővédőnek képzeli el Xavi, akkor ez a csere Dembele lehet.
Ezekkel egyetértek. Nálam Európa Ligában ott lenne a keretben, bajnokságban a lelátón.Andris írta: ↑2022.02.03. 23:05:21Azért örülök, hogy Xavi a józanészt képviseli, meg annak is, ha "feszkó" van.
Ez azt jelenti számomra, hogy egyrészt hasonlóan látjuk Dembelé hasznosságát, másrészt megerősíti, hogy tényleg csak az edzésteljesítmény számít mindenki csapatbakerülésénél, és semmilyen külső tényező nem befolyásolja (pl régi haver-csapattársai, vagy bármi hasonló), harmadrészt az is látszik belőle, hogy Xavi nem egy az egyben alárendeltjeként van kezelve Laportának. Ha így vannak, az mind nagyon örvendetes.
Azt érzem, hogy a Napoli ellen nagyon nagy szükség lenne rá. A bajnoki negyedik helyet anélkül is el kéne tudni hozni, annak ellenére, hogy messze nem lesz sétagalopp az sem, figyelembevéve hogy milyen szinten van 1-2 csapat, mint a Villareal, Sevilla, Atma, Betis, Bilbao... viszotn azért azt se bánnám, ha a végére szoros dobogót tudnánk csinálni. Elvileg mióta Xavi az edző, mi szereztük a legtöbb pontot a 20 csapatból. Az esély meglehet.
Dembelé viszont a cirkuszig játszott Xavinál, és őt most már felesleges lenne reklámozni, pénzt nem fogunk látni belőle.davi10 írta: ↑2022.02.04. 11:29:54Ezeknek a híreknek annyira nem tulajdonítanék nagy jelentőséget. Umtiti-ről os jöttek olyan hírek, hogy Xavi el van ájulva az edzésen nyújtott teljesítményétől, aztán azóta se játszott kb. semmit a francia.
Lehet ezek csak kifelé szólnak, hátha így rájuk fanyalodik valaki és elviszik őket
Ezeknek a híreknek annyira nem tulajdonítanék nagy jelentőséget. Umtiti-ről os jöttek olyan hírek, hogy Xavi el van ájulva az edzésen nyújtott teljesítményétől, aztán azóta se játszott kb. semmit a francia.
Szerintem ez pont megfelelő indok ahhoz, hogy Laporta engedjen. Xavi-imádat van, és ha azt mondja, hogy az edző ragaszkodott hozzá, így játszhat, akkor jogos a publikum szemében a visszatáncolás, és nem arcvesztés. Plusz egy gesztus, hogy Xavit ennyire figyelembe veszi. Ebből szerintem így jól jöhetne ki akár, plusz még egy támadóval több lenne a keretben.LG írta: ↑2022.02.03. 18:34:27Talán Barcelonában sem olyan nagy az egyetértés az ügyben....
https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/labdar ... rcelonaban
Ugyanúgy. Arujo és Gavi szerződése is 2023-ig szól. A szerződéshosszabbításukat ami nagy valószínűséggel amúgy is csak a következő szezontól lenne érvényes, ahol Dembelé fizetése már nem fog számítani, mert nem lesz itt, ráér a szezon végén lezárni. A tárgyalásokat simán megkezdhetik és fixálhatják is a papírokat a szezon végéig ettől függetlenül.Troym írta: ↑2022.02.02. 21:29:11Oké, legyen 3 millió, hogy a példánál maradjunk.
És ilyen szoros költségvetés mellett, ha ennyi hiányzik Gavi, vagy Araujo megújításához?
Akkor hogy vélekedsz? Moriba pl éves szinten kért 2-3 milliót. De ők kérnek teszem azt 4 milliót. Ennek a szerencsétlennek adod, hogy majd talán lő 3 gólt és ad 3 gólpasszt (ahhoz mondjuk kéne még vagy 40 meccs ), vagy megtartod a legnagyobb ígéretet, vagy a legjobb védőt? Sokáig már egyikkel sem lehet az időt húzni. Még ha ezen múlik is a jövő évi BL, de közben elveszted az említett játékos egyikét, akkor pályára küldenéd MakkMarcit?
Amúgy szerintem irreleváns, hogy játszik-e, nem rajta fog múlni a 4. hely.
Még csak nem is gyűlölöm, egyszerűen tucatjátékosnak tartom. Kicsit gyorsabban fut mint az átlag és sokkal lassabban gondolkodik. Támadónak, szélsőnek hozták, na arra nem jó, most sokak szerint playmaker, amin meg mosolyognom kell. Ha playmakert kéne megjelölnöm a csapatban, na az meg Pedri.
Hát persze, hogy tévedtem! Nem is értem miért nem jutott eszembe, hogy Te pontosan tudod mi játszódik le az Ő fejében. Én meg erre azt mondom, hogy szeretne játszani és maximumot nyújtani, mert idén VB van, és a francia válogatottban nem fog szerepelni meccsek nélkül. Plusz normális csapatot az Ő igényeinek megfelelő fizetéssel is nehéz lesz találnia, az előző meccseken mutatott formájával, így szerintem meg minden eddiginél nagyobb rajta a nyomás, hogy teljesítsen és gólokat szerezzen.Asensi írta: ↑2022.02.02. 21:45:47
Alapvető tévedés!
Dembele szempontjából: minden törjem magam a meccseken? 3 millióért? A 15 millió fix amúgy is meg van. Dembelé minden tevékenysége csak az időhúzást szolgálta.
Emellett a Barcelona célja mindig az összes kiírásban a győzelemért küzdeni. Ok, ez idén nem fog összejönni, de jövőre ez kell legyen a cél. Erre már idén kell a csapatot (vagy a 90%-át összerakni,) mert a nyáron nem várható sok igazolás, és az idő sem elég nyáron arra, hogy akkorkezdjük összerakni a csapatot.
Egyébként meg az sem elítélendő számomra, hogy egy olyan játékost szivassanak, aki semmiben nem volt partnere a klubnak.
Alapvető tévedés!