Leon írta: ↑2022.03.01. 00:29:12
Elszomorító, hogy az ukrán tragédiáról szó sincs a fórumon
Ebben a topikban volt néhány komment, még az invázió előtt, és a nemzetközi futballnál szóba került Abramovics, aminek persze csak nagyon-nagyon érintőleges köze van a háborúhoz. De amúgy tényleg semmi, még olyan közvetett témák sem, hogy pl. a Gazprommal való szakítás után mi lesz a BL-lel, vagy mi lesz az orosz és ukrán klubcsapatokkal és válogatottakkal a nemzetközi szereplések nélkül.
Sokakkal együtt én sem hittem volna, hogy háború lesz. Az viszont nem lep meg, hogy miközben az európai csapatok Stop War-feliratokkal fejezik ki a véleményüket, és a lelátók is a megtámadott országgal rokonszenveznek, aközben a hazai futballban nem nagyon látni hasonló megnyilvánulást.
De ez nemcsak a politikai állásfoglalás vagy szimpátia kérdése. Amikor néhány évvel ezelőtt lezuhant egy brazil csapatot szállító repülőgép, és egy-két túlélő kivételével mindenki meghalt, a világ futballklubjai azonnal kifejezték a részvétüket. Kerestem a magyar csapatok honlapjain a hasonló részvétnyilvánításokat, de nem találtam ilyet.
Közöny minden szinten.