Troym írta: ↑2022.11.06. 15:52:56
Ezek a brazil, argentín tinisztárok mindig lutri. Őis. Saviola is ilyen volt, Riquelme meg az új Maradona, vagy Geovanni.
17 éves kölyökért nem szabad ennyit fizetni. Tökéletes példa Krkic is, 17 évesen a Barcaban lőtt 12 gólt, nem a brazil sör ligában, és mégis szétesett a karrierje.
Akkor inkább vegyük meg a holland liga leggólerősebb 21 alatti játékosát, ő legalább látott már európai focit.
Endrick más szint mint a fentiek, mind eredményessségben mind tudásban. És Giovanni vagy Riquelme sem volt akkora tehetségnek kikiáltva. (bár utóbbi azért nem volt rossz playa, csak valamiért nálunk nem tudott kiteljesedni). Krkic azért a másik véglet. Legalábbis nem emlékszem, hogy a jövő legnagyobb csatárjaként beszéltek róla (legalábbis én nem így emlékszem), de vele pont fordítva történtek a dolgok. Itt elég korrekt teljesítményt hozott, más, kisebb csapatoknál főtt meg. Nála ugyanakkor fejben pattant meg valami.
Viszont jó ideig úgysem fogjuk megtudni mi lesz a brazilból, de a hírek szerint most a Chelsea lett a befutó, legalábbis ezt már szinte tényként kezelik.
Mi már leszálltunk róla.
Én inkább Moukokot látnám itt szívesen. Nagyon örülnék neki. Más csapatokról nem is nagyon cikkeztek, persze a Cityt és a PSG-t hírbe hozták mellettünk, de őket kb. mindenkivel. Nem hiszem, hogy odamenne huzamosabb időre Haaland mögé, Alvarez mellé.
Az jó hír, hogy velünk komolyan szimpatizál, követ is minket, lájkolta az Osasuna meccset és burkoltan megemlítette a Barcát egy nyilatkozatában.
Az egyetlen gond, hogy elkezdték felverni a fizetlését, ami nekünk nem jó hír. Habár Depay, Busquets, Dest, Piqué, SR, Bellerin (?) távozásával elég komoly tömeg szabadulna fel.
Rá azért nem lehet azt mondani, hogy valami dél-amerikai csodagyerek, aki Európában besülne. A Dortmund amúgy is híres, hogy már fiaatalon jó kis játékosok kerülnek ki, talán csak Sancho volt, aki más csapatban bukott és nagy hype volt körülötte. Most nyáron mondjuk elsősorban Bellingham lesz a sláger, szerintem, olyan 140 millió lesz a vége.
Ha Adeyemi 19 évesen nagyon jó igazolásnak számított 30 millióért olyan fizetésért, szerintem Moukoko is megérné. Előbbi ennyi idősen még a Salzburg ifi csapatában játszott.