LG írta: ↑2022.02.04. 14:50:26
Spanyolországban valóban nem segített olyan sokat a VAR, mint vártuk volna. Sok kétes esetet megoldanak úgy, hogy vissza sem néznek, más esetekben meg a VAR hiába cáfolja meg a bírói döntést, nem változtatnak rajta. Top bajnokságok közül a spanyol játékvezetői kar a leghitványabb és legutálatosabb.
Hát nem tudom. Én kb ugyanannyira követem a Serie A-t, mint a Ligát, és szerintem ott az idei valami botrányos, asszem sok is az új fiatal játékvezető.
https://www.youtube.com/watch?v=eqLG3uwfIuM 2:25-től. És ez amennyire gázos, meg röhejes (90. perc körül 1-1-nél történt), még ez volt a legkisebb probléma, mert legalább nem varozható, egy borzalmasan peches eset, ami után a síró bírót amúgy a Milan játékosok vígasztalták. Megesik. De sokadik volt idén, ahol a szövetség utólag elismerte a hibát, és bocsánatot kért, és ebből több VAR-döntés volt, ami nagyon gázos.
Amúgy a baj tetézéseként ugyanezt a meccset megnyerte végül a Spezia a 94. percben, ami nyilván 2-1-nél nem történt volna meg, így 3 pont helyett 0 pont lett, a gólt pedig egy olyan játékos lőtte, akinek már 4 sárgával kellett volna kint lennie a zuhanyzóban, az első kettő már az első félidőben.
Aztán a csapatnak meg tökmindegy, kit tiltanak el utána a szobából, eső után köpönyeg. Persze a többi csapatot max összefoglalóból követem, nem vagyok képben a Serie A egészével, de ha a Milan meccsek reprezentatívak, akkor NBII-es szint.
Nálunk szerintem kisebb a gáz, legalábbis nem rémlik sok tévedés (szerencsére ami kevés igen, az idén valahogy inkább a mi javunkra történt, pl valami Piqué kezezés rémlik nem túl régről, ami elég evidensnek tűnt). A PL-ben normalizálódott szerintem a helyzet, egy darabig ott volt tán a legnagyobb zűrzavar, borzalmasan rosszul és rosszkor használták a VAR-t. Ott kb csak Mike Dean bohózatai vannak már.
Ennek ellenére ez a Soci-Betis lesvonal tényleg gyalázatos hiba volt. Ha 1 ember ülne ott, azt mondom oké, egyszer megtörténhet, de hárommal nem szabadna... Tényleg legalább lesnél ne tévedjenek.
A 2. sárgát bevezetném amúgy felülvizsgálatra, hiszen pontosan ugyanannyira befolyásolja a mérlőzés menetét, mint a direkt piros. Nem is tudom értelmezni, hogy miért nem kerül ez a VAR kezébe. Szólhassanak, ha gyanús, és akkor is, ha hibás második sárgával küldenek ki valakit. Nekem ez tök evidens lenne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy