Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
2 Roby gól már van a 3-ból :DDD
Roby eltesz egy klasszikus mesterhármast. Remélem sikerül az első félidőben két gólos előnyt szerezni, aztán mehet a rotálás és a pihi.

Nem azért mondom, mert savanyú a szőlő, de ez az Elche kb. másodosztály közép-alsó kategóriás. 19 meccs alatt 0 győzelemre futotta tőlük, a legutóbbi meccsüket tudták csak megnyerni. 4:0-ás győzelem, ha nem is minimum, de elvárható volt. Ráadásul nagy szerencséjük volt, hogy Viniciusnak pont erre a meccsre jött ki az eltiltás és nem egy felsőházi csapat ellen.
2 tizivel könnyű, biztos ezt is Laporta vette meg, hogy izgalmas maradjon a bajnokság

Cádiz ellen hétvégén fel kell tenni mindkettőt, visszaállni 4-3-3-ra, aztán hadd szóljon. Ha egy Cádiz ellen hazain nem képesek épkézláb teljesítményre, akkor senki ellen.bence0330 írta: ↑2023.02.13. 21:28:14De a két spanyol szélsőnknek momentumai nincsenek, nem tudom, hogy lehetne betenni őket téttel bíró meccsbe. Fati meg ugye a csapatjátékot is eléggé megbontja, Ferrán legalább beáll a sorba letámadni, védekezni, szerintem ezért kap több lehetőséget, mint Ansu, hiába lenne az utóbbiban több potenciál.
Pont az a kicsivel több hely hiányzik neki. Olyan tömören védekeztek, hogy esélye se volt lendületből /befutva/ gólhelyzetben kerülni amiben a legjobb.bence0330 írta: ↑2023.02.13. 17:47:22Ez valamennyire biztos igaz, de ettől még sorra rontja el a ziccereket, vagy legalábbis az olyan helyzeteket, amiből ő eddig nagy eséllyel gólokat szerzett. Szóval a helyzetbekerülés megy, max az általad említett okok miatt kicsit kisebb hatásfokkal. De ettől még lőhetett volna 4-5 gólt az elmúlt meccseken, ha a saját szintjét hozza. Tegnap is kb 2-t biztosan. Remélem nem áll be a sorba, Ferrán is fél év után felejtette el, hogy kell lőni, de a többi szélsőnk is mélyen önmaga alatt van e tekintetben.
Ez nekem is feltűnt. De a kontráinkál (4-3-3-as felállásnál) általában nem ő hozta fel a labdát, hanem a gyors szélsőink, ő meg inkább ott is a befejezőként vett részt. Itt meg neki is kellett cipelni a labdát, abban meg se ő se a középpálya nem elég gyors.Peter írta: ↑2023.02.13. 17:54:01Ez a laszti nálam még nem esett le....![]()
Az új középpálya "bűvöleténél" leragadtam, de erősen logikus a meglátásod és ezt Pedri illetve Gavi érkezései is alátámasztják.
Kicsit visszapörgetve a meccsre, valóban Lewa körül mindíg ólálkodtak ketten is legalább. Amikor visszább lépett, akkor vált szabaddá.
Ettől függetlenül a második félidei kontráinknál vagy gyors akcióinknál is kicsit előbb halt el a labda azért nála, mint szokott....illetve tőle szokatlan labdakezelési hibái voltak.
Ez a laszti nálam még nem esett le....Sonoma írta: ↑2023.02.13. 17:23:05Nekem inkább az jött le, nem fekszik neki a 4 kp 2 támadó felállás. Ezzel a felállással mi uraljuk a pálya közepét, de kevesebb védekező embert kötünk le a széleken, így önkéntelenül is egy betömörülő védelmet hozunk létre az ellenfél kapuja előtt. Így őt is jobban tudják semlegesíteni.
Ez valamennyire biztos igaz, de ettől még sorra rontja el a ziccereket, vagy legalábbis az olyan helyzeteket, amiből ő eddig nagy eséllyel gólokat szerzett. Szóval a helyzetbekerülés megy, max az általad említett okok miatt kicsit kisebb hatásfokkal. De ettől még lőhetett volna 4-5 gólt az elmúlt meccseken, ha a saját szintjét hozza. Tegnap is kb 2-t biztosan. Remélem nem áll be a sorba, Ferrán is fél év után felejtette el, hogy kell lőni, de a többi szélsőnk is mélyen önmaga alatt van e tekintetben.Sonoma írta: ↑2023.02.13. 17:23:05Nekem inkább az jött le, nem fekszik neki a 4 kp 2 támadó felállás. Ezzel a felállással mi uraljuk a pálya közepét, de kevesebb védekező embert kötünk le a széleken, így önkéntelenül is egy betömörülő védelmet hozunk létre az ellenfél kapuja előtt. Így őt is jobban tudják semlegesíteni.
A cserékhez. Nekem is ez jutott eszembe. Hátul még csak-csak, de a többi csapatrészek?
Ez a felállás még annyira sem kedvez a padon ülő támadóknak. Lassan ott tartanak, hogy annyira elszoknak a játéktól ( vagy egyszerűen kedvetlenek?), hogy beállítva őket nettó emberhátrányok.
Szóval a támadók elfogytak, középpályás meg nem is volt...![]()
Nekem inkább az jött le, nem fekszik neki a 4 kp 2 támadó felállás. Ezzel a felállással mi uraljuk a pálya közepét, de kevesebb védekező embert kötünk le a széleken, így önkéntelenül is egy betömörülő védelmet hozunk létre az ellenfél kapuja előtt. Így őt is jobban tudják semlegesíteni.Peter írta: ↑2023.02.13. 12:00:33A tegnapi meccshez még, elöl Lewa "taszította" a labdát, szinte minden elpattant tőle. Fejben neki is jobban a helyén kell lennie, hogy a gyors labdákkal hatékonyabban bánjon.
Koundé is valamilyen más rendezvényen volt fejben.
Ők ketten tudnak ennél jobban is játszani.
Vészcsengő nagyon jelez, hogy éles helyzetben nincs megfelelő alternatíva cserékhez.