2023.02.13. 21:28:14
Én most azt, hogy 3-4 kulcsjátékosunk is a szezon leggyengébb meccsét futotta talán pont egyszerre, betudom az EL-meccsnek, szerintem akárhogy készültünk, az ott van a fejekben. Azt meg, hogy még így is nyertünk, betudom a szenzációs csapatépítésnek és letámadásnak, de kb 80%-ban az uruguayi vadállatnak, akit esküszöm, senkire nem cserélnék el, ha választhatnék bárkit.
A 3 támadós rendszert tényleg lehetne variálni, de lehet, hogy Dembéléig ritkán látjuk, csak mondjuk 1 óra elteltével cserékkel. Lewy gyengén játszva is villanhat, őt nyilván fel kell rakni, Raphinha szintén, hol zseniális, hol szánalmas a jelen állapotában, de legalább van neki sok pozitív mozzanata is három meccsből mondjuk kettőn. De a két spanyol szélsőnknek momentumai nincsenek, nem tudom, hogy lehetne betenni őket téttel bíró meccsbe. Fati meg ugye a csapatjátékot is eléggé megbontja, Ferrán legalább beáll a sorba letámadni, védekezni, szerintem ezért kap több lehetőséget, mint Ansu, hiába lenne az utóbbiban több potenciál.
Mindent egybevetve azt, amilyen szórakozottan Lewy, Koundé, Raphinha, (Gavi) játszott, kb csak az EL-re tudom fogni. Nem tudom, félünk-e, vagy izgatottak vagyunk (szerintem előbbi), de nagyon befolyásoló tényező lehetett. Pozitívumokat most is le tudunk vonni Kessiével, letámadással, csapatszellemmel, Araujoval, Pedrivel, DJ-al, az elmúlt 2 meccs sziporkázó játéka után belefért egy ilyen.
Plusz a középpályánk ezt tényleg nem fogja így bírni (talán Raphinha és Lewy sem, ők még nagyobb elánnal futkosnak a letámadásoknál). Lehet, hogy ez is kijött kicsit.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy