Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Az extra védelmünk komoly csapat ellen rögtön nyelt 4 gólt, nem a tesco gazdaságos la liga a mérvadó, ahol sokszor TS meg a szerencse mentett meg minket a kapott góltól.Andris írta: ↑2023.02.23. 23:12:35Xavi szerintem több mint maximumot hozott ki ebből a két meccsből, így visszagondolva arra, hogy a helyettesítő embereink, és néhány kezdőnk is mire képes. Szó sincs arról, hogy Ten Hag lemeccselte, teljesen vak aki tényleg így gondolja. Ten Hag is húzott jókat, és remek edző. Csodás csapata van. Valakinek meg kell nyerni a meccseket is. Ettől még nem az edzők párharca döntött itt, szerintem ez teljesen evidens. Mégis kiket, meg hogy lehetett volna még a padról, hogy játszhassuk a saját játékunk? szerintem senkit, semelyik ponton.
Egyszerűen SR és Kessié semmilyen szinten nem elég ahhoz, hogy akár csak cseréje lehessen Pedrinek és Gavinak, ahogy Raphi sem tud semmiféle kiegyensúlyozott szintet hozni. Dembelé is sokszor kérdőjeles, de a brazil alapvetően nem tud egy szint fölé menni szerintem. És ez a fajta ellenfél ezt a szintet már meghaladja.
Lewandowsky meg szerintem még így tartalékosan is a leggyengébb láncszemünk volt ma is, meg úgy általában a nagy meccseken, a nemzetközi meccseken, és mostanában bajnokikon is. 0 fordulékonysága van a mezőnyben, képtelen fedezni a labdát, képtelen gyorsan passzolni, egyszerűen mintha zavarná a labda, mikor nem a 16oson belül van. De ott se jön be igazán semmi, megvolt a végén a ziccere.
Igazándiból a védelem szerintem túl is teljesített, figyelembe véve, hogy mennyivel többet és mennyivel jobb támadók ellen kellett védekezni ezen a két meccsen. Hiába a 2x2 gól, ez megint csak üres strigulázás egy papíron. Nagy nyomás, gyors támadók, erős támadók jöttek rájuk, és sokkal több effektív játékidőben, mint bármikor.
A középpályánk is tartotta magát védekezésben, Frenkie talán a legjobb játékosunk volt megint, őrületes az ember. Nagyon sajnálom, hogy ennyi félnótással volt ma előtte.
Az itt a kulcs, hogy szerintem fele annyit birtokoltuk a labdát, mint ahogy szeretnénk, és mint ahogy lehetett volna a sérültekkel a pályán. Sokkal több támadást vihetett a United, mint amennyit bárki megengedhet magának.
Nem kaptunk ki nagyon, szinte végig volt esélyünk, szerintem semelyik csapat nem bírja el, ha leveszik a legjobb 3 emberét, az elsőszámú sztár meg ki se jön a pályára.
Pont azt kaptam, amire számítottam, kevesebb volt a szerencse, mint amennyi kellett volna. A kapott gólok inkább 1-1 hülye hibából jöttek, mint valódi felépített támadásból, de ne vegyük el a United megérdemelt továbbjutását.
CSAK azért vagyok csalódott, mert Pedrivel, Dembivel, Gavival simán jobbak vagyunk náluk, 100%ig biztos vagyok benne. Még bármelyik kettővel is.
Messa írta: ↑2023.02.23. 23:23:42Fizikálisan még mindig nem vagyunk Európa szintjén. Nagyon sok javulás van e téren az elmúlt évekhez képest, az első félidőt elvittük párharcokban is, teljesen kontrolláltuk, teljesen rendben volt. A másodikban viszont rátettek 2 lapáttal, erre már nem volt válaszunk, teljesen elfogytunk. Ez még egyébként sokszor a bajnokságban is visszaköszön a meccsek utolsó harmadára.
Busi, Kessié, Robi, Fati egyáltalán nem ütik meg fizikailag ezt a szintet, de lassan Lewyt is ide lehet sorolni.
Mindenképp tovább kell gyorsítani ezt a csapatot, egyértelműen ez a kulcs Európában. Gyorsaság, erőnlét és szervezettség. Olyan tempóban játszanak a csapatok, amihez egyszerűen nem vagyunk hozzászokva, teljesen elmentek mellettünk az évek alatt.
Baldé, Araujo, Christensen, De Jong, Dembelé abszolút rendben van ilyen szempontból, rájuk kell építeni. Pedri és Gavi szintén ok, és ők még bőven jobbak lesznek. Ez így TS-sel kitesz 8 embert, a maradék 3 posztra meg kell próbálni hozni olyan játékosokat, akik megütik az európai szintet fizikailag és technikailag is.
Koundé nem jobbhátvéd, ezen a szinten már kijönnek a hiányosságai, Busi pótlása prioritás kell hogy legyen, és a támadósorba is mindenképpen kell a kvalitás. Szerintem ide lesz a legnehezebb minőséget hozni, pedig szükség van rá.
Ha ezt Laportáék tető alá tudják hozni nyáron, mondhatjuk hogy teljesen újjáépítették ezt a csapatot, és ha ez így lesz, ide a rozsdás bökőt, hogy jövőre egy BL negyeddöntő sima ügy. Ez van sajnos, a 2 meccs alapján szerintem megérdemelten ment tovább a MU.
Ha könnyít a lelkeden ez a siránkozás, akkor ám legyen, legalább nem teljesen felesleges...barcamessi írta: ↑2023.02.24. 08:29:35Szégyen és gyalázat az egész, megint rajtunk röhög a világ, immáron kb 7-8. éve... Lehet itt mentegetőzni, hogy hiányzott Pedri, Gavi, Dembele, de velük is ugyanez lett volna az eredmény. A 2 meccs alatt egy pillanatig sem éreztem azt, hogy itt továbbjuthatunk, még amikor nálunk volt az előny, akkor sem. Ez a gyenges MU mindkét meccsen kicsit megrázta magát, gurítottak 4 gólt, nálunk meg minden egyes bekpott gól után ugyanaz az üveges üres tekintet mindenki arcán amit az elmúlt években már jól megszokhattunk. Azzal se jöjjön nekem senki, hogy a Ligában nem vagyunk hozzászokva ilyen tempójú meccsekhez..hát pont azért kellene fittebbnek, erősebbnek lennünk, mert elviekben rá tudnánk pihenni 1-1 nemzetközi meccsre. Érdekes módon a Real is ugyanabban a bajnokságban játszik, ők valahogy mégis fel tudnak pörögni nemzetközi meccskre, őket soha nem futják szét az agyatlan angolok, valahogy mindig csak minket.. Náluk miért nem érződik soha hogy a gyenge spanyol bajnokságban játszanak?
Lehet itt magyarázni a bizonyítványt, hogy fejlődünk, meg tapasztalatszerzés, meg a bajnokság a legfontosabb... Aki akarja élje bele magát ebbe a szaros álomvilágba, ettől még tény marad, hogy idén is péppé lettünk alázva Európában. 6 komoly meccsen nyeltünk be 16 gólt..végülis ahhoz képest tényleg előrelépés, hogy most nem 1 meccsen kaptunk nyolcat...
Nyáron azért nem gondoltam volna, hogy a Fradi továbbjut a nemzetközi kupaporondon mint a Barca...
Komolyan mondom, ha lehetne 5 évig visszaléptetném a csapatot mindenféle nemzetközi meccstől, annyi idő alatt talán végre kikopna a keretből minden lúzer játékosunk és sikerülne kiírtani ezt a lúzer mentalitást, és fel lehetne építeni egy sikeres csapatot, akinek lehetne esélye Európában is, közben megkímélnénk magunkat minden évben az újabb és újabb megaláztatástól.
Ezzel szemben a valóság az, hogy a keretünk fele alkalmatlan arra, hogy nemzetközi szinten tényezők legyünk. Ha lehetne, úgy zavarnám el az Alonso, Alba, SR, Busquets, Kessie, Raphina, Torres, Fati sort hogy ne is lássam őket többet. Ehelyett a szomorú valóság az, hogy üres a kassza, nyáron ezek közül elmegy jó esetben 1-2 embert el tudunk passzolni, azokat is kölcsönbe 2 csomag szotyiért, meg talán kukázunk valahonnan 1-2 szabadon igazolható játékost pici pénzért, aztán jövőre már az Európa Liga se lesz meg a BL-ből való kiesés után.
Alapvetően egyetértek, bár szerintem Kessie ma jóval gyengébb volt SR-nál... Kocogás, körülményesség, pontatlanság, alibi passzok. Eddig nem volt nagy bajom vele, de ez a meccs bizonyította, hogy nem való a csapatba - a gyors egyérintőzés labdakihozataloknál nagyon hiányzik, lásd egyenlítő gól!Andris írta: ↑2023.02.23. 23:12:35
Egyszerűen SR és Kessié semmilyen szinten nem elég ahhoz, hogy akár csak cseréje lehessen Pedrinek és Gavinak, ahogy Raphi sem tud semmiféle kiegyensúlyozott szintet hozni.
Lewandowsky meg szerintem még így tartalékosan is a leggyengébb láncszemünk volt ma is, meg úgy általában a nagy meccseken, a nemzetközi meccseken, és mostanában bajnokikon is. 0 fordulékonysága van a mezőnyben, képtelen fedezni a labdát, képtelen gyorsan passzolni, egyszerűen mintha zavarná a labda, mikor nem a 16oson belül van. De ott se jön be igazán semmi, megvolt a végén a ziccere.
Igazándiból a védelem szerintem túl is teljesített, figyelembe véve, hogy mennyivel többet és mennyivel jobb támadók ellen kellett védekezni ezen a két meccsen. Hiába a 2x2 gól, ez megint csak üres strigulázás egy papíron. Nagy nyomás, gyors támadók, erős támadók jöttek rájuk, és sokkal több effektív játékidőben, mint bármikor.
Sajnos igen és ez elaltat mindent, bár ott is látszanak a gyenge pontok, de nem képes büntetésre az ellenfél.
A spanyol válogatott esetében is ezt láttam a világbajnokságon. A labdát tartották, de hiányzott az ötlet. Ami a Guardiola-korszak óta hiányzik. 2015-ben még nyertünk egy BL-t, a Guardiola-féle csapat csillagai kilehellték a még megmaradt fényüket. Azóta hiányzik az az ötlet a játékunkból, ami Cruyff, Rijkaard és Guardiola irányítása alatt egy közös pont felé húzta a pályán levőket.Peter írta: ↑2023.02.24. 00:35:37
Csak ez a nyelvtani szempontból feltételes múlt idő már a Frankfurt ellen is megnyomta a vészcsengőt és azóta lassan egy naptári év is eltelt, volt egy teljes nyári lehetőség a nulláról kezdésre, volt egy világbajnokság amibe Lucho belebukott.
Ez nem stílus vagy Barca dns kérdés, hanem egyszerűen fogalmazva játékszervezés kérdése
Egyetértek (bár nem vagyok biztos benne, hogy ugyanazt gondoljuk) annyit tennék csak hozzá, ha csak nulláról indultunk volna....
A Reált 4 meccsből 3-szor raktuk zsebre alatta, ebből 2-szer megalázó módon. Szerencsének nem mondanám, ettő még elveszhetjük az elődöntőt ellenük persze, de bőven mi leszünk az esélyesek. Mondjuk Pedrin is sok fog múlni, de ott legalább már lesz Gavink.Sonoma írta: ↑2023.02.23. 23:45:44[Az első félidőben igaz, de a második félidőben esélyt sem adtak nekünk. Teljesen szétesett a játékunk. A Realt meg hagyjuk, mert ott lassan azt kell gondolnom mákunk volt.
Jövő héten jön a spanyol kupa odavágó. Ezek után nem sok bizodalmam van.
Hát nem sok helyzetük volt az tény. De.
Olyan körülményes kontráink voltak ( megint), nem is csodálkozom, hogy ennyire impotensek a csatáraink. Megint bebizonyosodott, hogy felállt védelem ellen Lewa nulla. Sebaj mi ragaszkodunk a nulla kockázatú lassú támadásépítésben, amivel kiheréljük a támadóinkat.
Kicsivel?! Mindkét mérkőzésen lemeccselte Ten Hag. Vártam már, hogy Andris elmagyarázza megint, hogy ennél jobban nem is tudott mit csinálni Xavi. Lassan olyan érzésem van ő lesz az új Valverde. Persze más időket élünk, most még a bajnokság megnyerése is óriási előrelépésnek tűnik ( ha behúzzuk). Ezzel együtt megint bizonyított Xavi, hogy nemzetközi kupához ő még kevés.
Védelem :Zsolti írta: ↑2023.02.23. 23:23:28Ott tart a csapat, hogy van 1, azaz 1 europai szinten a mercet megugro tamado, az osszes tobbi hurka.
Rafi hatalmas bakloves, remelem nyaron eltakaritjak a keretbol. Ferran Fati sose volt szint, Lewarol meg mindenki tudja, hogy csak kicsik ellen bika.
A tobbi csapatresz nekem tetszett a 2 bekapott gol ellenere.
Kessiével kapcsolatban én is így vagyok. Egyáltalán nem gondolom, hogy neki BÁRMILYEN adottsága megvolna ahhoz, hogy ebben a csapatban valaha jó legyen, akár csak első vagy második cserének. Nem emelném ki, hogy milyen hűde rossz volt ma, mert akkor úgy tűnik, mintha részben őt emelném ki, mint egy meghatározó tényezőt a kiesésben. Én a sérüléses pech szériánkon és a kiváló MU-n kívül semmit és senkit nem neveznék meg mint meghatározó tényezőt.vinszentvega írta: ↑2023.02.23. 23:28:31Szinte rosszul vagyok Kessie szerencsétlenkedéseitől… De ez van, írtó vekony a padunk. Talán itt az ideje a Pablo Torrét is játszatni. Mert ő legalább bele tud rúgni két egyeneset a labdába, nem ugy mint Kessie..
Shaw talpalása amugy nem piros? De meg le se fujta ez a majom francia.
Illetve meg egy dolog… Fati szèpen kifejelte a bolinto Lewa elöl a labdàt…. Èn màr csak nevetek ezen….
Az első félidőben igaz, de a második félidőben esélyt sem adtak nekünk. Teljesen szétesett a játékunk. A Realt meg hagyjuk, mert ott lassan azt kell gondolnom mákunk volt.bence0330 írta: ↑2023.02.23. 23:03:58Az igaz, viszont az a mi nagy dicséretünk, hogy kevés helyzetet hagytunk nekik.Ha belegondolsz, még egy Reált is teljesen meg tudtunk fullasztani úgy, hogy momentumuk nem volt, ebben kb mi vagyunk a legjobbak. Aztán jött megint a remegés.
Nem baj, engem ennél kevésbé rég érdekelt meccs eredményileg, a spanyol kupa negyeddöntőjén jobban izgultam ennél. Két brutál jó csapat nagyon komoly kétmeccses párharcán a fejben kicsit kevésbé mélyebbről induló nyert mentálisan. Kb az történt, amit prognosztizálni lehetett.
A két támadónk viszont mélyen maga alatt focizott, ők azért még így is hozhatták volna. Mondjuk sok labda nem jutott hozzájuk, az is tény.
Baldé, DJ csodálatosak voltak. Mondanám, hogy a két meghatározó kp-sunk hiányzott, de alighanem a vége pont ugyanez a csisszesen, fejben elvesztett meccs lett volna.
Xavit két meccsen kicsivel meccselték, a másodikban mondjuk nehezen tudott volna kihez nyúlni, az tény. Nem szégyen, fiatal még, ez van, ez a hátulütője annak, hogy zöldfülűt hoztunk, egyértelűen hosszútávú a projekt.
Azt még szerintem meg kell említeni, hogy mi a MU-va, és az elmúlt pár évünkkel is harcoltunk egyszerre.
Ez a topik viszont szerintem most jó sokáig nem fog újra előkerülni.
Persze nem is azt várnám el, hogy BL-t nyerjünk de egy negyeddöntő akár elődöntő nem hiszem, hogy olyan őrült elvárás lehetne. Mondjuk ha keretet nézem akkor lehet de mondjuk a Lipcse, Villareal is nem rég elődöntőzött pl.LG írta: ↑2023.02.23. 23:22:27
De azt is vedd figyelembe, hogy honnan kellett megindulni felfelé: 8-2 a Bayern, 4-1 a PSG ellen, majd csoportkörös szégyenek.... nyilvánvaló volt, hogy rövid időn belül nem lesz BL-esélyes csapatunk.
Az, hogy nagyon jól teljesítünk a hazai porondon, és Európában megszoronattunk egy látványosan felszállóágon lévő MU-t, igenis előrelépés.