2023.04.05. 11:54:35
Hát, most nem tudom erre mit írjak.
Én azt látom, hogy egyedüliként sétálgat rengeteget, nagyon sokszor nem húzódik vissza, nem teszi oda magát (nem Gavi szinten, hanem semennyire).
Ezen felül ott van az is, hogy 10ből 9szer egyáltalán nem a legjobb megoldást választja (amit választ, többnyire az se sikerül), de alapvetően nem arra törekszik soha, hogy a csapatnak jó legyen, hanem hogy ő villanthasson valamit. Ezt röviden úgy hívják, hogy önző.
Két különböző dolog, ami szerintem mostmár nem hetekben, hanem hónapokban mérhető nála. És szerintem ezek elegek ahhoz, hogy konkrétan bármelyik kerettag alá helyezzék el őt. FT se játszik jól, se hatékonyan, hasznosan, és mégis 10szer többre értékelem a teljesítményét, mint Fatiét. Bárkiét többre értékelem, mint Fatiét. Jelenleg így állunk, nagyon szomorú. Elfogadom, ha mások nem tekintik a fent leírtakat döntő szempontnak, és csak szigorúan teljesítményben, és potenciálban (ahogy írod) gondolkodnak, de én meg inkább azt nézem, hogy ki mit ad és vesz (és adhat és vehet) el a csapattól összességében. Gondolok itt az eredményre, de a játékra is (eredménytől függetlenül), a hangulatra, egységre is.
Tavaly vettem kint egy Fati mezt, otthon lóg a gyűjteményben, de kezdem megbánni. És nem azért, mert nem tud gólokat rúgni, vagy mert rosszabb a hatékonysága, mint bármelyik támadónak. (hiszen épp most rúgott gólt, fontos gólt, és nem rosszabb a hatékonysága, mint FT-nek, ráadásul az összes többi támadónk is eléggé felemás összteljesítményű)
Az már külön dolog, hogy Fatinak én a sebességét se találom már. Baromi lassúnak tűnik a korábbiakhoz képest, pedig elvileg teljesen játékra kész, és folyamatosan edzik őt külön is. Nincs rugalmassága, gyorsulása, 1v1ben teljesen esélytelnnek tűnik középszerű védőkkel szemben is. (ez a része olyan, mint Raphi esetében, de talán még rosszabb)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila