Peter írta: ↑2023.04.12. 00:04:33
Rodri felismerte, hogy helyzetbe került, felnézett és lőtt, nem tökölt, hogy ki lehet nála jobb helyzetben és nem kereste az oldalpassz vagy visszapassz lehetőségeit sem....szemlélet kérdése
Érdekes megnézni hogy a BL ezen szintjén (de már a csoportkörben is) a gólok nagy része miből születik. Gyors kontrák, labdaszerzés után direkt, pár érintéses, lövéssel végződő akciók. Nagyon ritka ezen a szinten, hogy 3 perc labdadajkálás után miután körbeadogatták háromszor a 10 emberrel felállt 2 vonalban húzódó védőfalat, valaki húz egy váratlant és átmegy 10 emberen, vagy bejátssza 8 védő közé a labdát ahol a támadó megkapja és lesz ideje meg területe lőni. Nincs ilyen. Ilyenre maximum egy prime Ronaldinho vagy Messi lehetne képes ma is, de már abban sem vagyok biztos, a mai Messi meg már biztosan nem.
Nagyon gyors akciók vannak pár húzásból, és igyekeznek valahogy le is zárni azt. Én egyszerűen nem látom azt, hogy a mi stílusunkkal hogyan lehetne érvényesülni a legmagasabb szinten. Mi mindig hagyunk időt az ellenfélnek, hogy 2 vonalban komótosan visszarendeződjenek a labda mögé, leszűkítsék a területeket, onnan meg már rendre kellene az extra valamelyik támadónktól hogy 2-3 embert megoldjon és teret nyisson. Erre képes játékosaink meg nemhogy nekünk nincsenek, de nagyjából senkinek. Nem véletlenül születik felállt védelem ellen nagyon kevés gól ma már.
Annak ellenére hogy a vesztes oldalon állt végül, én élménnyel néztem pl Sané játékát is tegnap. Nem tartom abszolút sokra mint játékost, meg nyilván soha nem vennénk meg mert a legkisebb mértékig sem Barca DNS, de abban a paliban minden megvan ami a mi játékosainkból hiányzik. Tökösség, erő, gyorsaság, nagyon jó rúgótechnika. 3 lépésből ott terem a kapu előtt és tüzel. A szögleteit meg amilyen erővel berugdalta a kapu elé kész életveszély volt mindegyik, ott bármi lehetett volna. Más kérdés ha meg is vennénk, itt 3 hónap után egy analfabéta képét keltené mert ráerőltetnénk a stílusunkat amiben egy mai támadó egyszerűen nem tud élni.
Szóval sokszor az az érzésem, hogy a mi játékstílusunkkal drasztikusan lecsökken a gólszerzési esélyünk, és a BL-ben ez akkor sem lesz másként ha visszahozzuk a 36 éves Messit.