Őszintén szólva én nem igazán érzem, hogy a spanyol kicsik ellen jók lennénk. Mármint összességében igen, így vezetünk nagy előnnyel. De a gólok, a támadójáték, különösképp a támadó játékosok, az maga a borzalom.
Lewában már nem vagyok biztos, de Messi egy jó csapattal maga körül szerintem még bármilyen szinten, a BLben is megállná a helyét. DE, különben sem az a cél, hogy BLt nyerjünk. Az a cél, hogy tovább tudjunk jutni a csoportból, esetleg az, hogy lehetőleg csak top10es csapat ejthessen ki minket. Az európai foci krémjébe nem fogunk visszakeveredni 1-2 év alatt sehogy, semimlyen körülmények közt, ezt éppeszű ember nem várhatja. Majd 5 év múlva, mikorra beérik a fiatal gerince a csapatnak, és lesz normális lehetőség igazolni, meg normális felkészülés nyáron (alamizsna-haknik helyett).
Szívesen!brazilfan írta: ↑2023.04.22. 21:13:07Köszi az infókat, nem tudtam, hogy a 75 ezer már teltháznak számít, ez az arány a színházakban, mozikban másként van.
Azt hiszem, hogy a bevételek esetleges növekedése nem jelentene anyagi hasznot, hanem “csak” tompítaná a visszahozatala miatti kiadásokat, persze ez sem lenne megvetetendő.
Közben meg nem tudni, hogy mennyi van még benne, szerintem ő maga sem tudja, és lehet, hogy nem is akarja tudni. Az biztos, hogy rég volt utoljára sérülése, és továbbra is komoly hatással van a meccsekre, szóval akár még évekig is játszhatna, ezzel viszont elveszi a helyet más, mások elől, persze most nagy bajban lennék, ha meg kellene neveznem, hogy konkrétan kik azok, akik az űr betöltésére készülődnek.

Figyi, nemtom nézted-e lentebb egy-két hsz-el, de abból indult a téma, hhogy Messinek bruttó 25 milliós évi fizut ajánlunk (ez a Laporta féle plafon), és a klub amúgy 100-200 millió eurós bevételnövekedést vár az érkezésétől.
Utóbbit én nem a nagyságrendjét illetően nem kommentálnám, mert nincs elegendő ismeretem.
De Messi ingyen jön, ez nekünk így mindenestől évente 25 millióba kerül, bruttó. (elvileg) Évi 25 millió euró plusz bevételt kell generálni az érkezésével közvetlenül, hogy nullán legyünk. A klubnak nagyságrendileg 800-1000 millió eurós bevétele van éves szinten, asszem. Ezek döntő többsége jegybevétel, szponzorációs összeg, és közvetítési jogdíj. 1000 millión nagyon nagyon keveset kell csak arányosan növelni, hogy kijöjjön a +25 millió. Jegyeladások szerintem nőnek, a közvetítési jogdíjak egyértelműen nőhetnek (ha megfelelő szerződéseket kötöttünk, flex részekkel), a szponzoroknál meg nem csak a régiek nőhetnek flex részekkel, hanem jöhet akár új is Messi miatt. És akkor még ott lehet akár a BL is, minden újabb kör sokmillió eurót hoz a konyhára, amit túlélünk, kezdve a csoport továbbjutással.
Éves szinten a fizuját kitermelni így nem lenne nagy dolog.