Szerintem is hatalmas marhaság lenne, és tényleg igaz, hogy TS mellett ők ketten a legstabilabbak a hátsó ötösben.davi10 írta: ↑2023.04.26. 15:38:13Az Araujo - Christensen duó megbontása szerintem nagyon nagy baklövés lenne. Ez a duó rekordkevés góllal hozza a ligát, és össze is vannak már szokva, ráadásul mindketten elég jó korban vannak. Ballábas védő ide, spanyol vér oda, ezt a kh duót nem szabad megbontani, ezt remélem Xavi is látja.
Én még 70-80 millióért se fontolnám meg, semelyiküket, Koundét se. Végre találtunk három topshelf középső védőt, és egészségesek is tudtak maradni..
Csak egy megjegyzés, és csak részben ide: a védekezős és gólkapós rekordjainkat, meg egyáltalán a fantasztikus védekezésünket azért ne tulajdonítsuk kizárólag a védősornak. Fantasztikusak az embereink most ott, de amikor védekezünk, az egy totális csapat effort, még Raphi meg Lewy is aktívan kiveszik a részüket belőle. Na meg a 4 középpályást használó rendszer se mindegy. Egyáltalán az, ahogy az egész csapat magasan letámad, és saját térfélen is tud zárni. Ez egy teljesen tudatos, szisztematikus csapatvédekezés, és ugyanannyira kulcs pl Busi, Frenkie inteligenciája benne, vagy épp Gavi és Pedri hihetetlen munkabírása és munkavállalása, mint a szuper védőink képességei, vagy éppen TS formája. Nem simán a védelmünk jó, hanem a csapatvédekezésünk.
Ezt is amúgy muszáj figyelembevenni az igazolásoknál, és talán ez a legnagyobb ellenérv az én fejemben Messivel kapcsolatban, mert amúgy nem sok van. Akárhogy is, ő azért védekezésben csak max fél embert jelent. Támadásban viszont szerintem kettőt is, még mindig.