Az általad említett balhátvédek közül kb. Grimaldo az egyetlen, aki megüt egy bizonyos szintet, de akkor volt itt egy legjobb korban lévő Alba, aki akkor szerintem simán top3 volt a posztján és nem is akartunk szabadulni tőle, de ott volt egy komoly huza-vona és csúnya elválás lett belőle, inkább Grimaldo részéről. Cucurella évekig ment ide-oda, sem egy Eibarban, sem egy Getafeban, de még Brightonban sem tudott megragadni, az, hogy a Chelsea mit csinált már örök kérdés marad.Nagybarcelona írta: ↑2023.07.06. 08:29:06Veled ès Troym-al is egyetèrtek. Az utópisztikus Barca nevelèssel teli keret megvalósítható lesz egyszer. Sok pènzt elpazaroltuk. Nemrèg összeszedtem, Alba mellè 40+ millióèrt igazoltunk, miközben a posztra kineveltük Grimaldot, Cucurellat, Mirandat ès Baldet.gránit írta: ↑2023.07.05. 22:00:41Az ifik többsége semmivel nem jobb, mint SR, és nem is lesz. A cserekapussal kapcsolatban még kiegészítettem az előző hozzászólásomat, ő az egyik példája annak, miért vagyok szkeptikus az ifikkel meg harmadosztályú játékosokkal. Az ilyenek nem jobbak sem Alonsónál, sem Robertónál, sem Kessiénél. Inkább kifizetnék 15 milliót egy cserekapusért, csak ne a mostani üljön a padon.
Inigo harmadik számú középhátvédnek jön. Vannak vele kapcsolatban kételyeim, ezt megírtam a topikjában. De azt felejtsük el, hogy egy egészséges Inigo Martineznél bármelyik harmadosztályú ifistánk jobb lenne. A padra meg nagyon is kellenek a minőségi igazolások, ezt az idei sérüléshullám is bizonyította. Ha Nico-félékkel lenne tele a keret, nem hogy a top 20 környékén nem lennénk Európában, de a bentmaradásért küzdenénk, mint legutóbb a Nicót rendszeresen játszató Valencia.
Jelen pillanatban viszont eredmènyeket kell elèrni. Xavit sokat kritizálom. Az felróható neki, ha sablon cserèket hajt vègre mindig a 60. perc után, vagy, hogy Torret akkor sem játszatja, ha egy kis csapat az ellenfèl, sèrült Pedri, ès kiáll 3-4 vèdekező stílusú játèkossal, mert szerinte második számú csatár a nyilatkozata alapján, ez nekem nagy csőlátásra vall. De szerintem az nem róható fel neki, ha a jelenlegi helyzetben nem kísèrletezik Riaddal, Alcoronnal, Nicoval stb. Inigo egy többszörös válogatott játèkos, a Sociedadban ès a Bilbaoban is kiemelkedő vèdőteljesítmènyt nyújtott. Nem lehet Riaddal ès Garciaval nekifutni a szezonnak, mikor Araujo ès Christensen is sèrülèkeny, Kounde jhv, mert oda nem biztos, hogy lesz pènz erősíteni, ès többször írtam, a Sevillaban is sokat hibázott. Inigo ès a rutinja nagyon kellett, csak kerüljèk el a sèrülèsek. Igazából Riadot Garcia helyère hoznám fel 5. vèdőnek, de ahhoz el kène adni, vagy kölcsönbe távoznia. Cèl gondolom minèl több pènzt kisajtolni, pontosan tegnap írtam, 1,5 ève hozzák hírbe az Arsenal, akik most igazolják le a holland válogatott Timbert, így max a kölcsön nèz ki, esetleg a Villarrealban bízhatunk, Pau Torres helyère. De távozni sem akar nagyon, főleg kiscsapat a, ami a jelenlegi szintje. Ferrannak ès Garcianak is fel kellene èpíteni magát, ami nálunk nem fog menni. Szerintem ezèrt kellenek jelenleg a tapasztalt, minősègi játèkosok (Gündogan, Inigo), így is tele vagyunk fiatallal, a cserèjük/váltótársuk ne legyen már tapasztalatlan fiatal. A BL továbbjutás, lehetőleg 8 közè, lètkèrdès.
Más: viszont nagyon nem èrtem Parejot vagy Romeut, pedig èn mèg el is ismerem, hogy az átlagnál kicsit jobbak.
De van egy
De Jong
Gündogan-Pedri kp-nk, ami szerintem minősègi javulás.
De Jong sokkal jobb, mint a 34 èves Busquets. Teljesen más. Èn a falat kapartam a sok hátrapasszról, játèk lassítástól. De Jong szerintem a progresszív kabdafelhozatalban az egyik legjobb. Vèdekezèsben sem rossz, nem tud úgy szerelni, de sokkal többet fut, ès tapad az ellenfèlre. Más, ami nem biztos, hogy rossz. Előrefelè egy poszttal feljebb a kp-n, viszont kevèsnek tartom az èvi 2 gól 3 gólpasszával. Nem ez az erőssège. Itt viszont Gündogan minősègi javulás lehet. Gündogan viszont nem irányító, mint Pedri. Neki mások az erőssègei, inkább egy gólkèpes mèlysègi irányító, aki De Jongot is tudja pótolni. Pedri egy èvvel fiatalabb, muszáj lenne rotálni, hogy a sèrülèsek elkerüljèk. Neki kellene igazolni egy helyettest. Attól tartok a nyilatkozatai alapján, hogy Xavi teljesen máshogy gondolkodik, ès ezèrt is akár pivot kp-t, ami számomra nem megnyugtató, Parejo, Romeu minősègben.
A De-Jong-Gündogan-Pedri tényleg minőségi javulás, bár a holland mint egyedüli vkp, nem tudom mennyire megoldás, ő inkább dupla pivotban érezte jól magát, így ez a trió nem tudom mennyire lenne ütőképes.
Roemeuról meg annyit, hogy padozni jönne, plusz nem tudom ki mennyit látta az idén játszani, de a Girona legjobbja volt, úgy veszem észre inkább csak azért van itt lenézve, mert nem egy top csapatban játszik, akkor pedig nem lehet jó. Emlékszem Christensenről is milyen vélemények cikáztak itt.
Hogy annyira gyenge lenne a kezdő én nem hiszem. Legalábbis, ha mondjuk a Realhoz hasonlítjuk, akár posztonként, minimum X lenne, ha nem jobb annál. Ráadásul eredményekben és játékban is jobbak voltunk tavaly. Elég sok meccsüket láttam és ha úgy játszottunk volna, már Xavi fejét követelnék itt. Mennyire gólképtelen szélsőink vannak? Percekre lebontva odaát akár Raphinha, akár Dembélé ugyanazt vagy valamivel jobb átlagot hoz le, mint Vinicius vagy Rodrygo, Lewa pedig kilométereketr vert Benzemára, főleg, ha akciógólokaat nézünk. És ott azért egy évek óta összeállt csapat van, itt pedig egy most épülő, akik normálisan együtt 2-3 meccset ha le tudtak játszani, különböző okok miatt.
A fiataloknak pedig az egyik átka, hogy ha tehetségesek, de még kevesek a nagycsapatba, akkor kölcsön lesz, ami kb. azt jelenti hogy keresztet vethetünk rájuk. Legjobb esetben is kapunk 2-3 milliót értük. Szóval Nicoval én már legkevésbé sem számolnék. Talán Rafinha volt az, aki kölcsönből visszatérve még komolyabb szerepet töltött be.
Nem akarom Koeman érdemeit vitatni, de Baldét nem sorolnám az ő érdemei közé. Feljött vagy két meccsre, amiken kapott össz-vissz 40-50 percet, míg Xavi a szezon elejétől kezdve Alba elé rakta és gyorsan kezdőt csinált belőle. Azért nem véletlen, hogy szezon elején még a TM-en is 6 millió körül volt az értéke, a végére pedig felment 50-re.
Roquenak megszakadt a góllövési sorozata, viszont egy szép assistot így is kiosztott. Nagyon jó lenne, ha sikerülne elhozni még nyáron, bár erre egyre kevesebb az esély, mert a brazil piac július 30-án zár és addig az AP szeretné kialakítani a végleges keretét. Ilyen korban egy féléves akklimatizálódás is sokat számít, az előszezonról nem is beszélve. Ha Torrest vagy Fatit sikerülne gyorsan elpasszolni még lenne esély rá.