Troym írta: ↑2023.07.13. 09:38:48
Romeu sokadik csereként akár lehetne a keretben, de egyrészt kezdőnek jönne 31 évesen egy kiscsapatból, másrészt sose játszott nagycsapatban, életében nem látott még BL meccset, max a tvben és azt sem gondolom véletlennek, hogy 10+ év profi pályafutás alatt sosem volt válogatott. Pedig volt 4-5 szövetségi kapitány csak behívta volna valamelyik, ha valami rejtett zseni a posztján.
Továbbra is nagy hibának tűnik.
Én ezt nem látom problémának. A Masia valahogy olyan, hogy vagy korszakos zseni lesz egy játékosból, vagy egy büdös nagy semmi. És nem azért, mert akkor a különbség két tehetség közt, ez szerintem lehetetlen, hogy vagy zseniket, vagy bénákat nevelünk ki átmenet nélkül. Ez csak annyi, hogy ha az aktuális edző megbízik benne, és berakja a csapatba, akkor itt meg fogja találni a helyét, illeszkedni fog a csapatba, stb. Ha nem - és ez simán lehet tévedésből is, vagy mert épp ott van Busquets előtte, akitől nem férne be soha -, akkor valahol máshol lesz egy senki. Sőt, Romeu legalább nem egy teljes senki lett, mint a legtöbb Masiás, hanem egy közepes szint. Ha épp nincs itt Busi pl, és az akkori edzőnek - most nincs kedvem utánanézni, ki volt - épp berakta volna a csapatba, akkor lehet, hogy most 40-szeres válogatott lenne. Nálunk ez szerintem nűanszokon múlik a specifikus stílus miatt. A beválogatás a válogatottba eleve kb úgy történik, hogy legyen Barcás, és akkor jöhet. Plusz ott volt végig Busi, vagy épp Rodri, elég nehéz lehetett bekerülni. Xavi, Busi lehet hogy ennek az inverze, a büdös életben nem futottak volna be máshol harmadekkora karriert sem.
Azért nem véletlenül dicséri mindenki az elmúlt 1-2 szezonban. Szerintem itt közülünk amúgy senki nem látta eleget, hogy megítélje, persze lehet, hogy tévedek, és valaki Girona drukker, vagy nagyon követi a LL-át, és még a kis-középcsapatok vkp-it is árgus szemel figyeli.
Amúgy az egész mozgása és stílusa nagyon-nagyon hasonlít a videók alapján Neveshez, csak agresszívebben védekezik.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy