Célunk egy versenyképes csapat építése a gazdasági körülmények ellenére, amelyik képes lehet felvenni a versenyt Európa élcsapataival.
Polkorrekt, mellébeszélős, de konkrét célokat nem említ.
Ez meg szerintem nem igaz. Éles helyzetben 4 meccsen 2 év alatt 11 kapott gól, 0 rúgott a Bayern ellen.bence0330 írta: ↑2023.07.16. 21:31:04Tavaly már játékban felvettük a versenyt simán elmúlt évek BL-gőzteseivel, döntőseivel (BM, Madrid, Inter). Kicsi fejlődés, kicsit több szerencse, és főleg több BL-tapasztalata van a fiataloknak, (Xavit beleértve), és nem lehetetlen az a BL-győzelem sem, hiába nem valószínű. Nyilván nem leszünk a top5 esélyes közt, de a top10-ben tuti. Enyhe outsiderként is lehet BL-t nyerni. Nem vagyunk gyengébbek játékerőben, mint főleg a CFC de akár a Madrid voltak, mikor behúzták. A keretünk mindenképp kcisit erősebb lesz, mint tavaly volt. Megnyertük a 2. legjobb bajnokságot, joggal vágyunk BL-re. Ez az egyenes kieséses homály meg amúgy is olyan, hogy bárki eljuthat bármeddig, ha már ott van, nűanszokon múlik a dolog, főleg, ha elkerüljük a döntőig azt a mezőnyből kiemelkedő csapatot, mint 1-2 éve a City, vagy 20-ban a BM. Tény, hogy mi az ilyen esetekben mindig nűansszal bukunk, de ez is változhat.
Inter ellen 4 kapott gól 2 meccsen, MU ellen szintén, Franfurt ellen szintén.
Madridot külön venném, mert össztűz zúdul rám ismét,. szerintem előző szezonban is összességében ők voltak jobbak, de a szuperkupa miatt úgy tűnik ezt csak én érzem így. Mindenesetre bajnokságban 1gy, 1v, kupaelődöntőben szintén és mindkét sorozatban összességében gólarány alapján ők mentek tovább.(vagy bajnokságban nyertek volna azonos pontszámnál)
Már párszor írtam, de nem az a gond, ha Romeu a meccsek 90%-án ül a padon, néha beáll. Ez oké, vegyük meg, bár szerintem erre Nico is jó lenne. A gond, hogy KEZDŐnek hozzák. Magyarán pont fordítva, a meccsek nagy részén ott lesz a pályán. Ez a probléma. Biztos jó fej, ismeri a helyezkedést, Masia nevelés, szeretik a szomszédai, stb, de egy 31-32 éves eddig BL-ben sem, sőt nagycsapatban sem játszó játékostól várjuk, hogy Frenkie mellett duplaszűrőben, vagy ő egyedüli szűrőként megállítja a Real, Atletico, vagy valamelyik Európai élcsapat támadásait.bence0330 írta: ↑2023.07.16. 21:31:04Romeu szerintem végre egy megbízható cserelehetőség lesz a padon Gavival, már ha nem lesz kezdő. Inigo is. Ferrán lazán tökéletes kiegészítőember - ha megtalálja magát. Tartom, hogy toronymagasan a legnagyobb igazolásunk az az ember lenne, aki segítene a támadóinknak megbirkózni a nyomással. Ferránban, Raphinhában van kb kétszarannyi gól, mint amit összehoztak tavaly, de tán Fatit is idevehetem.
A dupla annyi gólra meg egy szösszenet: ha maradunk a 4 kp felállásnál, ami a legvalószínűbb, akkor Lewa mellett 1 valaki lehet a pályán (Dembele, Raphinha, FT, Fati), ez alapján kb ugyanez a gól és gólpassz teljesítmény, vagy ennél kevesebb várható tőlük, szimplán azért, mert kevesebb perc jut mindenkinek, mint ebben a szezonban, amikor legalább fél évig 4-3-3ban nyomtuk.
Ha visszaállunk 4-3-3ra akkor meg jön a probléma "izgulós" Frenkie vs. Romeu egymaga oldja meg a szűrő posztot.