2023.07.14. 22:02:59
Torres az elmúlt sok év legjobb spanyol gólvágója volt, a Cityben az övé volt a legjobb gól/perc stat Mahrez, Silva, Jesus, Sterling előtt. Nem lehetett előre látni, hogy ekkora kapufa lesz, főleg, hogy az első pár hónapja remek volt. Nem képességbeli gondok vannak vele, legalábbis ha nem az új Ronaldót akarjuk belelátni, hanem egy hasznos, gólképes támadót, az előttünk letett játéka simán megérte mai piaci árak mellett azt, amit letettünk érte.
Nagyon nagy lett rá a mez, így jártunk. De az az igazolás abszolút védhető. Nem vitatom, hogy mennyire nem jött be, sajnos. Ebben amúgy szerintem nem csak a világ legnagyobb nyomásával járó klubja és legbrutálisabban nagyítózó szurkolótábora, hanem valamennyire Xavi is benne volt ott a formahanyatlása környékén.
Ja, és teszem hozzá, hogy kb 1-2 meccset játszott a posztján, jobbszélsőként. Tavaly úgy volt elég jó pár hónapig, hogy a baloson volt.
Ezt amúgy szerintem a mai világban valahogy mégiscsak lehetne szűrni. Megfelelő mélyégű analízisekkel egy játékos személyiségéről szerintem lehetne csökkenteni a %-os esélyt, hogy valaki ennyire összeomoljon egy nagy klubban. Nem tutira megmondani, de most leegyszerűsítve ha pl. valaki egy érzelmes, nagyon jó gyerek, akkor kb hagyjuk, akármilyen szimpi is, nem fogja elbírni a nyomást. Egy Auba féle lazacsávóra meg nem lesz nagy a mez, vagy legalábbis kisebb eséllyel. Ezt főleg a támadóknál kéne valahogy nézni, náluk számít legjobban a fej, nyomás, önbizalom.
Alverez remek kis játékos, de szerintem semmivel nem jobb, mint Torres. Legalábbis az előttünk lévő és nálunk jól kezdő Torres. Lehet, hogy ő bírta volna az itteni helyzetet, akkor nekünk nyilván sokkal jobb lett volna. Sosem tudjuk meg, utólag nyilván sokkal jobb döntés lett volna. Torres óriásit segített a feltámadásunkban, azt megköszönhetjük neki, de kb ennyi.
Ja, és amúgy kb ugyanlyan korúak, és kb ugyanolyan korukban jtászották az első szezonjukat ugyanabban a csapatban (sőt, Torres volt a fiatalabb), szóval van remek összehasonlítási alap. Torres 13/3 2111 perc alatt, Alvarez 17/5 2542 perc alatt. Alvarerz statja 1 évvel idősebben egy leheletnyit jobb, de tényleg csak annyival, kb ugyanaz, és ő középcsatárt játszott az esetek háromnegyedében, ahol elvileg több gól az elvárás. Plusz kicsit ez jobb csapat is volt mögötte. Torres meg össze-vissza mindenhol, főleg a két szélen, de középen is.
Semmivel nem (volt) rosszabb játékos. Most már sajna ég és föld. Ha Alvarez jött volna ide, és Torres marad ott, akkor lehet, hogy most Torres javára ég és föld a különbség, egy összeomlott Alvarezzel. Vagy az argentin bírta volna, és a következp 10 évünk meghatározó középcsatára lett volna, bármelyik opció lehetséges, vagy a kettő közötti skálán is bármi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy