Most már jó lenne a távozók ügyére ráfeküdni, mert lassan 2 csapatot is kitudunk állítani a ligába.

Ha a nyers tények érdekelnek: Roque a miénk, de jövő nyártól csak sajna. Romeut pillanatokon belül bejelentik. Kb annyit tudok még hozzátenni, hogy Dest kap még egy lehetőséget, elvileg megy velünk az usába.Andris írta: ↑2023.07.17. 09:43:12Nem egészen értem, hogy mi történik most a Barca körül, Gündogan és Inigo óta, és hetekig nem voltam netközelben. Na meg most sincs időm.. ha valakinek volna kb 4 mondatra ideje, nagyon hálás lennék, ha össze tudná foglalni, mi is történik igazából.1-1szer belenéztem a Munodba meg ebbe a topikba, de 5 perc alatt nem sikerült kihámozni semmit.
Bár ez alapvetően off, de azért csak megkérdezem: elgondolkodtál már, hogy vajon miért buktatták meg?
Èn is így látom. Èn erősítettem volna Koemannak, aztán hozom Ten Haagot ès vègre felhagyok ezzel a Barca DNS töketlen takás oldalpasszos, jelenleg ívelgetős, elspanyolosított rendszerrel.Magnus írta: ↑2023.07.16. 20:52:10de jong 5 meccset nem játszott egyhuzamban a posztján mióta itt van, úgyhogy nem releváns őt megítélni azon a poszton.
koemannak volt igaza, amikor elkezdett kísérletezni a 352-vel, most is azt kellene nyomni, ahhoz van meg a keret. meg úgy középen a 3 kp-s egymáshoz közel lehetne, nem pedig a vonal mellé tolva egymás nyakára a szélsőkkel.
na de látom beindult a propaganda már a főoldalon is, szerintem gündogan meg egy vagy kettő cserecsatárra lett volna szükségünk, plusz nicot beépíteni, de ez van.
Ezt adom. Egy gólerős csatár érkezésével szerintem is a 3-5-2 feküdne leginkább a keretnek. Ha gólerős csatár nem, de egy minőségi vkp jön, akkor pedig a 3-2-4-1. Sajnos lehet, hogy nem jön egyik sem.Magnus írta: ↑2023.07.16. 20:52:10
koemannak volt igaza, amikor elkezdett kísérletezni a 352-vel, most is azt kellene nyomni, ahhoz van meg a keret. meg úgy középen a 3 kp-s egymáshoz közel lehetne, nem pedig a vonal mellé tolva egymás nyakára a szélsőkkel.
tehát ugyanott vagyunk, hogy xavi tudja a 433-at, vagy a 4kp-s rendszert és ezekbe kell beleerőltetni mindenkit.
Nem mondtam, hogy erős, csak hogy mer.Troym írta: ↑2023.07.16. 23:25:38Vagy 3 tucat játékos érkezett az elmúlt években aki mer lőni.
Mind abbahagyta.
A taktika nem engedi, mert arra épül, hogy játszuk ki a helyzeteket, ezért vagyunk teljesen veszélytelenek még szögleből is, mert az esetek felében csak egy passz lesz abból is. Innentől felesleges távoli lövésekben erős játékost hozni, úgyse használjuk ki.
Vagy 3 tucat játékos érkezett az elmúlt években aki mer lőni.
Ezt nem kérdőjelezem meg, szerintem itt az lesz a mérleg, hogy mennyivel ad többet pár dologban, mint amennyivel kevesebbet párban. De tényleg nem tudok róla annyit, hogy teljes mellszélességgel "védjem", csak első benyomások alapján. Kicsit úgy érzem, gyorsítani fog a támadásainkon. Plusz mer lőni, amit a statok is alátámasztanak, ott óriási lesz a javulás, plusz egy embert kell majd felállt védelemnél levédekeznie az ellennek. És direktebb az előrejátéka is.
Lehet harciasabb és agresszívabb, de futballtudasban nem egy szint még a 34 éves Busihoz képest sem. Romeu sem egy sebes játékos.bence0330 írta: ↑2023.07.16. 23:13:36A tavalyi Busi után? Összességében szerintem nem. Kiscsapatok ellen talán, ez majd kiderül. Viszont sokkal harcosabb, agresszívebb az öregnél, és ez már elég régóta gond a gyorsabb csapatok ellen. De nem láttam belőle túl sokat, csak pár videót, mint gondolom itt kb mindenki, szóval majd meglátjuk.
A tavalyi Busi után? Összességében szerintem nem. Kiscsapatok ellen talán, ez majd kiderül. Viszont sokkal harcosabb, agresszívebb az öregnél, és ez már elég régóta gond a gyorsabb csapatok ellen. De nem láttam belőle túl sokat, csak pár videót, mint gondolom itt kb mindenki, szóval majd meglátjuk. Én úgy érzem, hogy maga a stílussal előrébb leszünk, amit képvisel.
Célunk egy versenyképes csapat építése a gazdasági körülmények ellenére, amelyik képes lehet felvenni a versenyt Európa élcsapataival.
Ez meg szerintem nem igaz. Éles helyzetben 4 meccsen 2 év alatt 11 kapott gól, 0 rúgott a Bayern ellen.bence0330 írta: ↑2023.07.16. 21:31:04Tavaly már játékban felvettük a versenyt simán elmúlt évek BL-gőzteseivel, döntőseivel (BM, Madrid, Inter). Kicsi fejlődés, kicsit több szerencse, és főleg több BL-tapasztalata van a fiataloknak, (Xavit beleértve), és nem lehetetlen az a BL-győzelem sem, hiába nem valószínű. Nyilván nem leszünk a top5 esélyes közt, de a top10-ben tuti. Enyhe outsiderként is lehet BL-t nyerni. Nem vagyunk gyengébbek játékerőben, mint főleg a CFC de akár a Madrid voltak, mikor behúzták. A keretünk mindenképp kcisit erősebb lesz, mint tavaly volt. Megnyertük a 2. legjobb bajnokságot, joggal vágyunk BL-re. Ez az egyenes kieséses homály meg amúgy is olyan, hogy bárki eljuthat bármeddig, ha már ott van, nűanszokon múlik a dolog, főleg, ha elkerüljük a döntőig azt a mezőnyből kiemelkedő csapatot, mint 1-2 éve a City, vagy 20-ban a BM. Tény, hogy mi az ilyen esetekben mindig nűansszal bukunk, de ez is változhat.
Már párszor írtam, de nem az a gond, ha Romeu a meccsek 90%-án ül a padon, néha beáll. Ez oké, vegyük meg, bár szerintem erre Nico is jó lenne. A gond, hogy KEZDŐnek hozzák. Magyarán pont fordítva, a meccsek nagy részén ott lesz a pályán. Ez a probléma. Biztos jó fej, ismeri a helyezkedést, Masia nevelés, szeretik a szomszédai, stb, de egy 31-32 éves eddig BL-ben sem, sőt nagycsapatban sem játszó játékostól várjuk, hogy Frenkie mellett duplaszűrőben, vagy ő egyedüli szűrőként megállítja a Real, Atletico, vagy valamelyik Európai élcsapat támadásait.bence0330 írta: ↑2023.07.16. 21:31:04Romeu szerintem végre egy megbízható cserelehetőség lesz a padon Gavival, már ha nem lesz kezdő. Inigo is. Ferrán lazán tökéletes kiegészítőember - ha megtalálja magát. Tartom, hogy toronymagasan a legnagyobb igazolásunk az az ember lenne, aki segítene a támadóinknak megbirkózni a nyomással. Ferránban, Raphinhában van kb kétszarannyi gól, mint amit összehoztak tavaly, de tán Fatit is idevehetem.
De akkor mondj egy példát szerinted korrekt interjúra. "Nem vagyunk rosszak, de túl jók sem, valahogy megpróbáljuk túlélni a csoportkört, de utána úgysincs semmi esélyünk a BL-győzelemre"? Nem is tudok hasonlót elképzelni egy nagycsapatnál, nem is szabad ilyet. Még szép, hogy BL-t akarunk nyerni. Vagy ha ezt fent irreálisnak is gondolják, akkor még szép, hogy ezt kell nyilatkozni, nincs ebben semmi, szimpla polkorrekt interjú.Troym írta: ↑2023.07.16. 21:18:38Elfogadni akkor lehetne Romeu, Lo Celso, stb érkezését, ha közben nem olyan ökörségeket nyilatkoznának itt-ott, hogy a BL a cél. Milyen cél, mire? Elérni a nyolcaddöntőt? Az meglesz elég valószínű, több meg esélytelen.
Legyünk már reálisak.
Van egy kezdő 12-13 játékosunk, akik megütik az európai top csapatok alsó szintjét, de a cserepadon majd ott csücsül egymás mellett Romeu, SR, EG, Alonso, Inigo, Ferran.
Ilyen játékosok még európa ligára is kevesek.
DJ meg nem tudom miért, de egyedüli szűrőként nem tudja megoldani a feladatot. Lehet stresszel, elfárad fejben, stb, de akkor ő mire is kell pontosan?
Előrébb egy sorral ott van Gündogan, Pedri, Gavi, vkp-nak meg nem elég jó egyedül.
Vagy azt gondoljuk, hogy leültetjük teszem azt Gavit a padra és hirtelen kivirágzunk, jönnek helyzetek, gólok, stabil védekezés, stb?
Elfogadni akkor lehetne Romeu, Lo Celso, stb érkezését, ha közben nem olyan ökörségeket nyilatkoznának itt-ott, hogy a BL a cél. Milyen cél, mire? Elérni a nyolcaddöntőt? Az meglesz elég valószínű, több meg esélytelen.bence0330 írta: ↑2023.07.16. 15:06:55A második részére: Xavi is felfogta ezt, ezért válogat az alsó polcról. Ha az alsó-középső polcosok közül neki Romeu kell, akkor viszont hozzuk őt inkább, mint egy másik alsó-középső polcost, aki neki annyira nem kell. Ez nálam innentől kezdve tiszta sor.Nagybarcelona írta: ↑2023.07.16. 14:56:50Ha Xavinak negyon kellene minősègi vkp-s, akkor arra a posztra költenènk mindent. De neki Romeu kell. Ott van már többször írtam Guido, lejáró szerződèssel, ès jó kapcsolat a Betissel
DJ esetét azért én megértem valamennyire. Többször meg lehetett volna próbálni, hátha, de nagyon stresszelős, egyedül annyire nem volt meggyőző. 4 kp rendszerben meg kb mindig ott volt, na az az igazi posztja.
Csak erre reagálnék. Kicsit paradoxonnak látom ezt az írást - Mit költenénk arra a posztra? Eddig kereken 0 eurót kölöttünk el az első csapatra, illetve elköteleztük magunkat arra, hogy MAJD költünk Roque-ért. Túl sokat ez szerintem nem fog változni.Nagybarcelona írta: ↑2023.07.16. 14:56:50Ha Xavinak negyon kellene minősègi vkp-s, akkor arra a posztra költenènk mindent. De neki Romeu kell. Ott van már többször írtam Guido, lejáró szerződèssel, ès jó kapcsolat a Betissel
...
Magnussak is egyetèrtek, nem kellene poszton kívül játszatni mindenkit. A 32 èves Romeu mivel lesz jobb, mint Frenkie azon a poszton? A játèkosokhoz kell módosítani a taktikát. Megèrtem èn, hogy Xavinak Zubimendi, Kimmich kell, nekem meg Kimmich, Haaland ès De Bruyne vagy Wirtz. Kb. mindegyikre ugyanannyi az esèly, csak èn felfogom, hogy nincs rá mód, ès másban gondolkodnèk, ès bosszankodom a csőlátás miatt.
nagyon lecsupaszítva és sarkosan ez így van, de azért a teljes kép ennél sokkal árnyaltabb. Én rengeteg dologgal nem értek egyet, az összkép sem tetszik, de nem látok rá objektíven mindenre, a háttérben történő folyamatokról nem is beszélve.Magnus írta: ↑2023.07.16. 10:10:15
Itt a válasz rá.
Nekem azzal van bajom, hogy van az úgynevezett taktikába akar ilyen kiégett C kategóriás spanyolokat meg lamasia növendékeket, és nem az adott játékosokhoz igazítani a taktikát.
A valóság meg sajnos az, hogy 4 játékos nyert egy bajnokságot egy gyenge, beszari edzőnek. Semmivel nem jobb tata martinotól.
Itt a válasz rá.Andrsika írta: ↑2023.07.16. 08:46:50Kb mind3 jàtèkos lenyilatkozta, hogy Xavival beszèltek telefonon stb… biztos vagyok benne, hogy mind3 az ő kérése volt! Csak az nem értem pl Kessiért mi a lópikulàért nem azon a poszton akarta/ akarja játszatni ahol kimagaslót tud nyújtani. Garcia szàmomra érthetetlen kategória. Torres is az, de ha ő a posztján játszana lehet hasznosabb lenne mint most, mert jelenleg ő is lutri mint az előző kettő