Ezzel én is egyetértek, engem sem érdekel, hogy ki a mi kutyánk kölyke és ki nem. A teljesítmény számít kb. egyedül a pályán, leegyszerűsítve.Peter írta: ↑2023.07.20. 11:23:37Ez így rendben van, de ez visszafelé is ugyanúgy érvényes ám, mert számtalanszor kaptak felmentést a mi nyugdíjasaink, hogy "hát igen, megkoptak már egy kicsit, de micsoda legendák"......
Na, erre valóban ráhúzható a kettős mérce....![]()
Szóval a következetesség egy komoly kétélű fegyver.
Nekünk - kritikusabbaknak - döntően abban szokott más véleményünk lenni és az ellen szoktunk hozzászólni, amikor a "mi kutyánk kölykei" folyamatosan mosdatva vannak. Ha valamire ráfogható például a kettős mérce, az éppen ez!
Vagy a számtalanszor előforduló "mindenki más hibáztatható" - (bíró, időjárás, nézők, körülmények, fű, kő-papír-olló stb...) - csak éppen az aranylábú fiaink nem.....![]()
Amúgy hajrá Barca, jöhet felőlem a dalai láma is, csak legyünk egy kicsit tökösebb és belevalóbb csapat!
Nekem amúgy nem igazán rémlik, hogy sokan mosdatnának itt bárkit olyan érveléssel, hogy azért jó, mert a mi kutyánk, maximum olyan rémlik, hogy egyszerűen máshogy ítélik meg, pl. a legmegosztóbb Busquets teljesítményét, de nem azért, mert saját nevelés. El tudom képzelni, hogy Barcelonában ez is számít, de a fórumon nem hiszem, hogy bárkit érdekel.
A hibáztatás rész is olyan, hogy nem a játékosokat szokás mentegetni, hanem a keret minőségét/rutinját, Xavi tapasztalatlanságát ítéljük meg máshogy, és a kettő tökre nem ugyanaz. Mikor kiesik a védelem 3/4-e, azt nevezheted mentegetésnek, mint okot, de szerintem meg ez a realitás, hogy számít. Vagy az "elcsalt" Inter elleni meccset. Az tény, hogy hosszútávon ezek kiegyenlítődnek, ki kell jöjjön a csapat valódi tudása, ereje, de mikor pengeélen táncolunk és ezer sebből vérzik a klub, ezek igen is sokat tudnak számítani.
Persze lehetett volna ennél jobb eredményeket elérni nemzetközi szinten, világos, de sok tényezős ez a dolog.
Sokan azt is mentegetőzésnek veszik, mikor csak annyit mondunk, hogy jelenleg sajnos ez a realitás, hiszen nem elég erős a keret, ha kiesik 1-2 kulcsjátékos, akkor nagyon leromlunk. Számomra ezek szomorú, de reális tények.
Én a komplex nézőpontok mellett vagyok, nem szeretem, mikor 1-1 bűnbakra fogjuk rá egy klub/csapat/team teljesítményét.
De befejezem, mert kezd off lenni, és nagyjából már átbeszéltük.
Chino: Igen, maximálisan egyetértek veled. Én is az ilyen dolgokra gondolok.