Troym írta: ↑2023.07.19. 22:52:08
Spanyolországban nem közepes erősségű, BL szinten az.
Megint ugyanaz szuperklasszis mindenki, csak nem látszik sem nemzetközi eredményekben, sem mutatott játékban és kiesőjelöltek ellen vért izzadva nyerünk 1-0ra.
Miért nem lehetséges a teória, hogy mégsem akkora klasszis ez a sok felsorolt név? Frenkie, Raphinha, Dembele, Balde, Christensen szerintem jó játékos, de nem több. (Valaki még nem az, valaki nem is lesz)
15 év múlva hogy fogtok emlékezni rájuk? Tényleg nagy világklasszisként fogtok megemlékezni róluk?
Szerintem 4 (5) klasszis van a csapatban: TS, Araujo, Pedri, és talán még Lewa, Gündogan.
Van még 6-8 egész jó.
A többi meg közepes, gyenge vagy abszolút nem ide való. Remélem rámcáfol, de Romeu nekem tipikusan ilyen játékos.
Ez nyilván egy okozata a pénzügyi helyzetnek, ami érthető, csak akkor kezeljük is úgy.
Bocs a dupláért, de offolni sem akartam Romeunál. Első mondat: lehet, szerintem az a keretbe jelenleg egy jó húzás még mindig. És lehet, hogy a BL-ben Busihoz képest meg előrelépés, simán el tudom képzelni, mert oda Busi pont mindig kevés volt már pár éve. Nála direktebb és erőszakosabb játékos, meg gyorsabb is nála, bár amúgy annyira nem az, csak az öreghez képest, ami kb mindenkire igaz.
Szerintem senki nem írt ilyet, hogy ők szuperklasszisok, de az alaphsz az volt, hogy közepes játékosokból álló keretünk lesz. Na ne. A felsoroltak nagyon jó játékosok, nem pedig közepesek, ott ücsörögnek a klasszis szint alatti polcon, de Christensenre bárki kb rámondta azt, hogy itt nálunk klasszis volt, én is simán ráaggatom. Ő tipikusan az, aki a CFC-ben is elég jó volt, a válogatottban még inkább, de itt meg megtalálta az igazi helyét, pontosan ideillik, alig pontoznám 1-2 tizeddel lejjebb egy 10 pontos skálán, mint Araujot.
Dembélé klasszis képességű, de azt a fejével és a sérülésével "nagyon jó"-ra, néha sajna használhatatlanra lehúzó játékos, Raphinha erős, de nem klasszis képességű játékos, aki még teljesen befeszülve, bizalom nélkül is húzóember tudott lenni egy bajnokcsapatban fél évig, Frenkie 2 szűrőben klasszis, más rendszerekben nagyon jó játékos. Ezekre még véletlenül sem használnám a közepes jelzőt, de a szuperklasszist sem mondtam, meg mást sem. Remek játékosok.
Lewy, TS, Ara, Christensen, DJ, Pedri, Gavi, Baldé, Raphinha, Dembélé nagyon jótól klasszisig (Gavi és Baldé esetében határeset, nem kiegyensúlyozottak, így mondjuk 1-2 év múlvára értendő, de szerintem már most sem "közepesek"), mögöttük ott van 1-2 olyan, aki nagyon jó képességű, de nem futott olyan jó szezont (Koundé), és 1-2 olyan, akik szintén jó játékosok képességileg, de valami miatt nem stimmel a dolog (Fati, Torres). És akkor jön a tényleg felesleges, eleve képességileg nem téma részleg, SR Garcia, Alonso, testidegensége miatt Kessié. Ők gyengék, és kb sosem lesznek jobbak. Romeu messze nem ez a kategória lesz szerintem, legalább egy Koundé szintet várok tőle. Ilyen meg kell, nem tudunk City szintű keretet kiállítani most. Szerintem amúgy 2-3 év múlva már lesz olyan, hogy a padon is olyan játékosok ülnek, mint mostani elég magas szintű kezdőnk. Nem biztos, hogy annyi, mint a Citynél, de jópár.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy