A kiemelt sort, amire válaszoltál nem is neked címeztem, de amúgy, ha egyetértesz azzal, amit írok, hogy nincs baj a korral, akkor tök jó, nem kell mindenáron vitáznunk.Peter írta: ↑2023.07.20. 10:39:00A hsz-em így indult :" Talán mert nyugdíjas és nyugdíjas között is létezik különbség."
Ezután jött tőled a "kettős mérce" általánosítás.
Ezt nem igazán értettem és még most sem értem, hogy mitől kettős mérce, ha véleményezek olyat, hogy két azonos korú játékos közül az egyik életerős, a másik gyenge.
Ha nyugdíjast nyugdíjassal hasonlítok, az ugyanaz - szerintem -, mintha két 18 évest hasonlítok egymáshoz.
Tehát nem konkrét életkor függvénye a véleményezés....![]()
Időrendi sorrendben Fernando, én, Troym, csababarca, szóltunk hozzá a "Realnak bezzeg a nyugdíjasok szállították" véleményedhez, de erre - szerintem - egyikünk sem reagált úgy, amire ráhúzható a kettős mérce.
Sőt mi több, a korábbi kritikáink alapja mindíg is az volt, ha a szomszéd nyugdíjasa képes füvet nyírni, akkor az én nyugdíjasomtól nem szabadna számonkérhetetlennek minősülnie a fűnyírásnak!
"Bezzeg a Real nyuggerei" valahogy így születhetett, de erre szerintem sohasem lehet olyasmit ráfogni, hogy kettős mérce.
Alapvetően Fernando és Troym megállapításaira reagáltam és az olyan kommentekre, amelyek kategórikusan kijelentették, hogy nem jó, mert öreg, levezetni jön, aki 20 éves, az biztosan jobb, mint a 30+-os, nem szabad 30 felettit igazolni stb stb.
Erre hoztam példának a Realt és az Intert. Erre többen beírták, hogy "az más, mert azok a játékosok összehoztak egy BL címet, ne hasonlítsuk össze, azzal nincs baj".
Na ilyen nincs. Az egyik állítás üti a másikat. Vagy nem mondunk olyat, hogy ne hozzunk 30+ játékosokat, vagy más csapat 30+-os játékosaival is bajom van. Nem lehet olyat kiejelnteni, hogy nem akarok 30+-os játékost látni a csapatban, kivéve, ha majd BL-t nyerünk, és utólag azt mondom, hogy jaaa, így már oké.
A következetességet szeretném kicsit elvárni, de mondom, aki nem állított olyat, hogy baj van a korral, azzal semmilyen vitám nincsen a témában.
Ezzel egyet tudok érteni, csak nem olyan könnyű ezt teljes bizonyossággal előre megmondani, mert annyi tényező befolyásolja a dolgokat. Hány olyat láttunk már, hogy valaki az egyik csapatban kutyaütő, majd egy másikban klasszis szinten játszik. Valamint arra is érdemes figyelni, hogy mi nem csak öreg középszereket igazolnuk, csak valahogy mindenki ezekre fókuszál, nem pedig a jó igazolásokra.Troym írta: ↑2023.07.20. 10:42:56Ha csóró vagy, akkor a tudás-tapasztalat-fizikai állapot hármasból kettőt kérhetsz.
1. Magyarán vagy tehetséges fiatal, aki bírja az iramot, de nincs tapasztalata.
2. Vagy rutinos klasszis, akinek előbb-utóbb gond bírni a terhelést.
3. Vagy középkategóriás szerencsétlen, aki bírja az iramot, van tapasztalata, csak nem elég jó ide.
Szerintem a legtöbb érkezőnek 1. kategóriából kéne jönnie kiegészülve 1-2 olyannal, aki a 2. kategória.
A 3. viszont zsákutca és Bellerin, Alonso, Adama, FT, (szerintem Romeu) példája is mutatja hogy tényleg nem sokra jutunk velük.
Konkrétan a jelenlegi keretből is őket akarja mindenki leépíteni: EG, SR, Kessie, Alonso mind olyan hogy végülis van tapasztalata, maga a fizikai terhelés nem gond neki, csak nem elég jók ide.
szerk. Bár belegondoltam, SR fizikailag se bírja, ő akkor a kakukktojás. Nála nem elég a tudás és fizikai állapot sem, de végülis van tapasztalata. Milyen "jó", hogy ő a csk.
A ketegóriákhoz meg annyit, hogy Ferran, EG fiatal tehetséges válogatott játékosok voltak, nem a Gironábal hoztuk őket hanem egy top csapatból, aztán látjuk mire mentünk vele. Ha hoztuk volna pl. csak a példa kedvéért Inigot EG helyett, azon is károgott volna a fél fórum, pedig valószínűleg 2x előrébb lettünk volna vele. Ezért nehéz előre ítélkezni egy játékosról, aki még 1 percet sem játszott nálunk.
Bellerin, Alonso és Adama meg kb. dupla v. semmi kényszerigazolások voltak ingyen, nyilván nem a szakmai stáb és Xavi gyerekkori álma volt egyik sem, de ők voltak az adott helyzetben elérhetőek bagóért és kockázatmentesen. A mi helyzetünkben nem tudom egyikért sem különösebben elmarasztalni a stábot.